Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Η χθεσινή επίθεση της κυβέρνησης των ανδρεικέλων στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ είχε πολύ ιδιαίτερα και εντελώς ξεχωριστά χαρακτηριστικά…


Θα προσπαθήσουμε συνοπτικά να τα απαριθμήσουμε, γιατί κατά την άποψή μας, δεν πρόκειται για μια πολιτική βεντέτα ανάμεσα στο ΚΚΕ και στη συγκυβέρνηση της ντροπής, αλλά για την αφύπνιση ενός επικίνδυνου εξαμβλώματος που αφορά την Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Ήταν μια επίθεση με προσχεδιασμένο σενάριο:
Οι σκοτεινοί μηχανισμοί φαίνεται πως ήταν έτοιμοι για να σκηνοθετήσουν ένα βολικό και προσχηματικό σκηνικό - άλλοθι, προκειμένου να ενεργοποιήσουν το πολλαπλά επικίνδυνο project καταστολής, κατατρομοκράτησης και πλήρους καθυπόταξης της Ελληνικής κοινωνίας.
Ας τολμήσουν λοιπόν τα κατοχικά ανδρείκελα να δώσουν στη δημοσιότητα τα βίντεο – πράγμα για το οποίο προκλήθηκαν αλλά έκαναν γαργάρα την πρόκληση - και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος.

 Ας δούμε λοιπόν το πρόβλημα στην ουσία του...

  • Ήταν μια επίθεση ενταγμένη σε έναν γενικότερο νεοταξίτικο σχεδιασμό:
Ήδη χθες σε σχετική μας ανάρτηση γνωστοποιούσαμε πως: «Με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», την οποία ταυτίζει σκόπιμα με το ριζοσπαστισμό, στήνει ένα δαιδαλώδες δίκτυο από κρατικές και μη κρατικές δομές, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα παρακολουθούν, θα εντοπίζουν κατά την κρίση τους και θα παρεμβαίνουν προληπτικά, προκειμένου να μην εκδηλωθεί βίαια μια «ριζοσπαστική» συμπεριφορά.
Αυτό είναι το «ζουμί» της «διάσκεψης υψηλού επιπέδου», που διοργάνωσε χτες στις Βρυξέλλες η Κομισιόν, με θέμα την «πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού στην Ευρώπη»... Δείτε περισσότερα ΕΔΩ… 

  • Ήταν μια επίθεση με προεπιλεγμένο στόχο:
Ανεξάρτητα από το εάν και κατά πόσον συμφωνεί κανείς με τις πολιτικές προτάσεις του ΚΚΕ και τις πρακτικές δράσεις του ΠΑΜΕ, η επιλογή να «χτυπηθεί» αυτή ακριβώς η πολιτική δύναμη, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.
Πρόκειται δηλαδή για μια στοχευμένη επιχείρηση που οργανώθηκε, μεθοδεύτηκε και σχεδιάστηκε απόλυτα χορογραφημένα, και η επιδίωξή της ήταν τριπλή:
Το πρώτο πράγμα που ήθελαν: Ήταν η σύγκρουση με το πλέον οργανωμένο κομμάτι του συνδικαλιστικού κινήματος. Το πρόστυχο στοίχημά τους είναι να καταφέρουν να χαλιναγωγήσουν τις αντιστάσεις του, και μέσα από αυτή την επιδίωξη, να περάσουν στην κοινωνία ολόκληρη το μήνυμα πως το μοναδικό δικαίωμα που έχει αυτός ο λαός, είναι να κιοτέψει έτσι όπως κιότεψε και το χρεοκοπημένο του πολιτικό προσωπικό.
Το δεύτερο πράγμα που ήθελαν: Ήταν να συγκρουστούν με μια άρτια οργανωμένη πολιτική μηχανή. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με τη φωτιά, αφού ξέρουν καλά πως αν κερδίσουν αυτή τη μάχη, θα έχουν δρομολογήσει διαδικασίες απόλυτης υποταγής για την κοινωνία ολόκληρη.
Αν όμως αυτή τη μάχη τη χάσουν, τότε η ώρα της κοινωνικής εξέγερσης δε θ αργήσει πολύ. Και το ενδεχόμενο να τους καταπιεί στο διάβα της, είναι αυτό που τους τσακίζει τα πόδια.
Το τρίτο πράγμα που επιδιώκουν: Είναι εγκαινιάσουν ένα επικίνδυνο πλέγμα προβοκάτσιας, δεδικασμένων και προσανατολισμού των μηχανισμών καταστολής σε ετοιμότητα δράσης με στόχο την ανελέητη επιδρομή σε οτιδήποτε τολμά να αντισταθεί διεκδικώντας ακόμη και αυτή τη στοιχειώδη του αξιοπρέπεια.

  • Ας κωδικοποιήσουμε λοιπόν τα συμπεράσματά μας…
Και μέσω αυτής της κωδικοποίησης, οι εν δυνάμει αποδέκτες τους ας τολμήσουν απροσχημάτιστα να αποκρυσταλλώσουν τα δικά τους.

Συμπέρασμα πρώτο: Αυτή η μάχη του ΚΚΕ με τον κατοχικό πλέον – άρα και αδίστακτο – μηχανισμό καταστολής, δεν αφορά και δεν εξαντλείται μονάχα στο ΚΚΕ, αλλά αφορά και επεκτείνεται αντικειμενικά σε ολόκληρη την κοινωνία.
Η επιλογή της κυβέρνησης των ανδρεικέλων, να οδηγηθεί σε δυναμική σύγκρουση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, είναι αποκαλυπτική για το τι είναι αυτό που φοβούνται πραγματικά οι συνεταίροι στο δωσιλογισμό. Και επειδή όλα τα πράγματα έχουν ονοματεπώνυμο, οφείλουμε και από αυτό εδώ το βήμα να τα πούμε με το όνομά τους.


  • Οι δωσίλογοι δε φοβούνται την πολιτική φλυαρία. Ξέρουν να τη χρησιμοποιούν ως αποτελεσματική βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής αγανάκτησης και οργής. Και αυτό ακριβώς κάνουν τρία χρόνια τώρα.
Χρησιμοποίησαν τα φάσκελα των «αγανακτισμένων» για να τους μετατρέψουν σε …εξαφανισμένους που ανέτειλαν και έδυσαν σαν διάττοντες αστέρες…

  • Οι δωσίλογοι δεν φοβούνται τον πολιτικό καιροσκοπισμό. Γι αυτό και τα επιτελεία τους ξέρουν καλά, πως όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προς «διαμόρφωση» στη συστημική καλύμπρα, οι χορογράφοι που τον χρησιμοποιούν και επενδύουν σ αυτόν, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να ανησυχούν για τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς τους.
  • Οι δωσίλογοι δεν φοβούνται τα πολιτικά πυροτεχνήματα. Και ξέρουν καλά πως μόνο πολιτικά πυροτεχνήματα συνιστούν οι θεραπαινίδες του πολιτικού συστήματος, που γεννήθηκαν, ανδρώθηκαν και γαλουχήθηκαν με τις «αξίες και τις σταθερές» του, και σήμερα το πετροβολούν με βοτσαλάκια προσβλέποντας, όχι στην πολιτική του ανατροπή, αλλά σ έναν δικό τους αναβαθμισμένο ρόλο στην υπηρεσία του και για λογαριασμό του.
  • Οι δωσίλογοι φυσικά δεν έχουν κανένα λόγο να φοβηθούν τα χθεσινά μηδενικά που μετασχηματίστηκαν σε όψιμους τιποτένιους της πατριδοκαπηλίας. Και δε τους φοβούνται γιατί ξέρουν καλά πως ο λόγος του μίσους τον οποίο καλλιεργούν, δε μπορεί να ενώσει αλλά τροφοδοτεί επικίνδυνα το εθνικό διχασμό και σ αυτόν ακριβώς τον εθνικό διχασμό είναι που επενδύουν οι χορογράφοι.
  • Δε τους φοβούνται γιατί ξέρουν καλά πως τα εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα του μίσους στα οποία καταφεύγουν, δεν είναι για να μπολιάσουν την Ελληνική κοινωνία με αυτοπεποίθηση ικανή να τονώσει την πολιτική της αντίσταση, αλλά αποσκοπούν στη δραματική καθήλωσή της με το δηλητήριο του εθνικού διχασμού που αποσκοπεί να την απονευρώσει και να την παραδώσει σούμπητη στις δυνάμεις κατοχής για να την κατατεμαχίσουν.
Συμπέρασμα δεύτερο: Σ αυτή την κορυφαία μάχη της εθνικής αξιοπρέπειας για το λαό μας, ο Δούρειος Ίππος του αντεθνικού δωσιλογισμού, πηγαίνει χέρι – χέρι με τον ακόμη πιο επικίνδυνο Δούρειο Ίππο του υποτιθέμενου «εθνικισμού», που φύτρωσε εκεί που έχεσε η αγνή και άδολη αγάπη γι αυτή  την πατρίδα. Και είναι περισσότερο ύπουλος από το δωσιλογισμό αφού στην αγαστή τους συνεργασία ο ένας χρησιμοποιείται για να διαιρεί προκειμένου να μπορεί ο άλλος απερίσπαστος να βασιλεύει. Και αύτη την αλήθεια οφείλουμε να την αποκαλύψουμε.

Επίλογος…
Από το χαρακτήρα, τη μορφή, το περιεχόμενο και την επιδιωκόμενη έκταση αυτής της επίθεσης, δεν είναι μονάχα δεδομένο το γεγονός πως οι χορογράφοι που την οργάνωσαν, ξέρουν καλά ποια είναι η στόχευση και οι απώτερες επιδιώξεις τους. Παράλληλα με αυτό, είναι επίσης πασιφανέστατο, το μήνυμα που άθελά τους εξέπεμψαν με αποδέκτες…
  • Τόσο την ίδια την Ελληνική κοινωνία: Η οποία οφείλει να κατανοήσει πως ο πολιορκητικός κριός που θα ενδυναμώσει την πολιτική της αντίσταση, δεν είναι να χαζολογά φασκελώνοντας τα περιφερόμενα πολιτικά ανδρείκελα και το κοινοβούλιο της ντροπής, αλλά η στοχευμένα οργανωμένη πολιτική τους δράση, που θα βάζει στο κάδρο την ουσία των εφαρμοζόμενων πολιτικών και όχι απλά τους αχυρανθρώπους που τις στηρίζουν…
  • Όσο και την ίδια την ηγεσία του ΚΚΕ: Η οποία οφείλει επιτέλους να υπερβεί την πολιτική της ατολμία. Να προσπεράσει τα σκοπίμως διαχεόμενα σύνδρομα ανασφάλειας και ενοχών, και να τολμήσει την οργάνωση στοχευμένου 0 ακόμη και ακτιβίστικου – πολιτικού αγώνα, ικανού να εμπνεύσει… να συνεγείρει… να αφυπνίσει… και φυσικά να ενεργοποιήσει την Ελληνική κοινωνία ευρύτερα και για τη χειραφέτηση της πολιτικής της αξιοπρέπειας αλλά και για αποφασιστική δράση με στόχο την πολιτική ανατροπή.  Με δυο λόγια…
Ας τολμήσουμε όλοι μαζί να επενδύσουμε σ αυτό που πραγματικά κάνει τους κώλους να σφίγγουν…

1 σχόλιο:

  1. Εγώ φιλε Κυριακόπουλε, αυτό που ειδα απο τα πλάνα της ΕΡΤ3 ήταν μια καλοσχεδιασμένη προβοκάτσια. Αυτές οι καρέκλες οι αναποδογυρισμένες και τα ντοσιέ παταμένα κάτω, ήταν απο τους ίδιους. Φαντάζομαι τον Βουρτση, να λέει στους υπαλληλους του ριξτε μερικές καρέκλες κάτω και φωνάξτε τα μμε για να "φτιάξουμε" το ψεύτικο βιντεο που έδειξαν. Μιλάμε, ήταν τοσο ξεκάθαρο που έβγαζε μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή