Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΑΛΟΝΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

Αναβλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Θεωρείτο πιθανή μία εκδήλωση του χάσματος μεταξύ ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ρεαλιστικής της στροφής και κάποιων συνιστωσών, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της «ριζοσπαστικοποίησης» του σχηματισμού... 

Ηταν να συνεδριάσει  το απόγευμα της Δευτέρας η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο των ταξιδιών του κ. Αλ. Τσίπρα και εν όψει των εξελίξεων της προσεχούς περιόδου αλλά τελικά η συνεδρίαση αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις από την πλευρά συνιστωσών και πολιτικών ρευμάτων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαθέσεις... 


Εν όψει της αναβληθείσας τελικώς συνεδρίασης ήταν να «τεθούν τα πάντα προς συζήτηση» και υπ' αυτήν την έννοια θεωρείτο πιθανή μία εκδήλωση του χάσματος μεταξύ ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ρεαλιστικής της στροφής και κάποιων συνιστωσών, που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της «ριζοσπαστικοποίησης» του σχηματισμού.

Η σημερινή συζήτηση θεωρείτο προπομπός των όσων αναμένενεται να τεθούν επί τάπητος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο θα συνεδριάσει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει συνεδρίου.

Σημειωτέον, ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ο αρχηγός προγραμματισμός ήταν για την ερχόμενη Ανοιξη, όμως ήδη, ακόμη και από το περιβάλλον του κ. Τσίπρα δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να επιβληθεί εκ των πραγμάτων και των αντικειμενικών συνθηκών μία μετάθεση του ιδρυτικού συνεδρίου. 

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου