Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΘΕΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ

Η ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΖΩΝΗ (Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ) ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ! - ΣΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ «ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ» Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΝΟΤΟΣ!...
Λίγες δεκαετίες πριν, οι λαοί της Ευρώπης κλήθηκαν να χαιρετίσουν, να πανηγυρίσουν το μέγα "επίτευγμα" της εποχής. Η Ευρωπαϊκή Ένωση γεννιόταν. Ήταν ένα δημιούργημα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου βγαλμένο από τα μυαλά του και για λογαριασμό των γεωπολιτικών συμφερόντων του, και οι λαοί - επικοινωνιακά βομβαρδισμένοι - κλήθηκαν να χειροκροτήσουν τον νεοανερχόμενο δυνάστη τους.

Στο όνομα αυτού του εκτρώματος σήμερα σφάζονται παληκάρια. Για την ακρίβεια προσκυνημένοι δωσίλογοι και επίδοξοι Χαλίφηδες... 


Δηλώνουν πίστη, υποταγή και απόλυτη αφοσίωση, την ίδια στγμή που οι εξαπατημένοι λαοί γεύονται τα επίχειρα των μέχρι πρότινος πανηγυρισμών τους.  

Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα όμως, αφού πρώτα κατέστρεψε τους αφελείς που το λάτρεψαν, σήμερα βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν την παταγώδη κατάρρευσή του. Τα θύματα που θα συμπαρασύρει σ αυτή την ολέθρια διαδρομή θα είναι οι ίδιοι οι λαοί. Αλλά αυτό αφήνει παγερά αδιάφορους τους χορογράφους.

Οι οποίοι χορογράφοι, συναισθανόμενοι την πιθανή εξέλιξη των πραγμάτων, ετοιμάζουν μια ακόμη πιο θεαματική τερατογένεση. Τη βάφτισαν ΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ"

Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου... Αγαθών... Ψυχών... Κολασμένων... Δούλων...

Ένα καινούριο κολαστήριο των λαών και των εργαζομένων ετοιμάζεται για το "παρθενικό" του ταξίδι. Ο χάρος ακονίζει το δρεπάνι του και εφορμά...


Επίσημες συνομιλίες για τη δημιουργία μία ζώνης ελεύθερου εμπορίου θα ξεκινήσουν Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην ιστορία.
Την κοινή ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μετά την εξαγγελία της, χθες, από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, τα δύο μέρη θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τις σχετικές διαπραγματεύσεις από τον Ιούνιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αξία των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ υπολογίζεται στα 455 δισ. ευρώ ετησίως.

Η εξαγγελία μίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου αποτέλεσε ένα από τα σημεία αναφοράς στην ετήσια ομιλία του αμερικανού προέδρου για την «Κατάσταση του Έθνους». Επισημαίνοντας ότι στον σημερινό κόσμο δεν παρουσιάζονται μόνο κίνδυνοι, αλλά και ευκαιρίες, ο Μπαράκ Ομπάμα εκδήλωσε την πρόθεση να ξεκινήσει σχετικές διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη.
«Απόψε ανακοινώνω ότι θα ξεκινήσουμε συνομιλίες για ένα συνολικό διατλαντικό σύμφωνο εμπορίου και επενδυτικής συνεργασίας με την Ε.Ε., επειδή το εμπόριο, όταν είναι δίκαιο και ελεύθερο στην περιοχή του Ατλαντικού, στηρίζει εκατομμύρια καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», είπε ο Ομπάμα.

Η εξαγγελία του αμερικανού προέδρου χαιρετίστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος επιθυμεί οι σχετικές διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.
Επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών ζήτησε και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, εκτιμώντας ότι ένα διατλαντικό εμπορικό σύμφωνο μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού θα μπορούσε να αποτελέσει «ατμομηχανή ανάπτυξης», χωρίς να δημιουργείται νέο χρέος.
Έγκυροι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η προσπάθεια για τη διαμόρφωση διατλαντικής ζώνης ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ - ΕΕ συνιστά την απάντηση του βορειοαμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού στον αγώνα δρόμου για την παγκόσμια επικυριαρχία, αφού τόσο οι ΗΠΑ και κυρίως η ΕΕ μοιάζουν να χάνουν έδαφος έναντι ανερχόμενων δυνάμεων, όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ασιατική ζώνη, η Ρωσία, η Βραζιλία κλπ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ανακοίνωση των συνομιλιών για τη διατλαντική εμπορική ένωση αποφασίστηκε τη μέρα που δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία που αναδείχνουν την Κίνα σε πρώτη εμπορική δύναμη του πλανήτη το 2012. (βλ. παρακάτω).
Η διατλαντική ζώνη ελεύθερου εμπορίου, αν και εφόσον προωθηθεί, θα πρόκειται να γίνει η άλλη όψη του πολιτικοστρατιωτικού ΝΑΤΟ σε οικονομικό επίπεδο.
Η προοπτική της διατλαντικής εμπορικής ζώνης μοιάζει, μάλλον, μονόδρομος για τις ΗΠΑ, προκειμένου να έχουν ελπίδες για την παγκόσμια κυριαρχία, αλλά ίσως και για τη Γερμανία, αν θέλει ο ηγεμονικός της ρόλος στην ΕΕ, αν και σε υποδεέστερη έναντι των ΗΠΑ θέση, να διατηρηθεί.

Βεβαίως, αυτού του είδους οι ανταγωνισμοί εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τις σφοδρές, αν και υπόγειες, αντιπαραθέσεις ΗΠΑ και Γερμανίας το τελευταίο διάστημα.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι οι λαοί σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική και πολύ περισσότεροι οι λαοί του πλανήτη, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από τη συγκρότηση της μεγαλύτερης εμπορικής ζώνης στην ανθρώπινη ιστορία.
Αντίθετα, με την ενδεχόμενη συγκρότηση της διατλαντικής εμπορικής ζώνης θα συγκροτηθεί ο πιο άγριος και επιθετικός ιμπεριαλισμός, που θα στραφεί πρώτα απ’ όλα, στο όνομα της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας και επικυριαρχίας, εναντίον των εργαζομένων και των λαών σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική και πρώτα απ’ όλα ενάντια στους λαούς της Νότιας Ευρώπης, αποσκοπώντας στην περαιτέρω αποικιοποίηση της τελευταίας!

Αν η διαμόρφωση της ΕΕ, ως συμμαχία καπιταλιστικών χωρών, αντιδραστικοποίησε την Ευρώπη, η εμπορική ένωση ΕΕ – ΗΠΑ θα αντιδραστικοποιήσει πολύ περισσότερο τις δύο όχθες του Ατλαντικού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου