Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΑΛΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Β -ΦΥΛΑΚΗΑΠΟΦΑΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  — Ισόβια δεσμά στον Παπαγεωργόπουλο χωρίς ελαφρυντικά!!!...
 
Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο, τον στενό του συνεργάτη Μ. Λεμούσια και τον πρώην ταμία -και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση- Π. Σαξώνη για την υπόθεση της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ στο δήμο.
 
Στο άκουσμα της απόφασης – σοκ του δικαστηρίου, ο Β. Παπαγεωργόπουλος βούρκωσε, ενώ η σύζυγός του έπεσε στην αγκαλιά του και ξέσπασε σε λυγμούς. Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι η εγκληματική δράση Παπαγεωργόπουλου – Λεμούσια αποκλείει ότι... 


Έζησαν έντιμο βίο πριν από το αδίκημα της υπεξαίρεσης και ότι έκλεβαν χρήματα και πριν το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, σε άλλα αξιώματα που κατείχαν και πάλι.
 
Για τους παραπάνω λόγους είπε πως δεν μπορούν να έχουν κανένα ελαφρυντικό. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ” εξακολούθηση, δια παραλείψεως.
 
Τα αδικήματα αυτά είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη.
 
Επιπλέον, στον Μιχάλη Λεμούσια επιβλήθηκε και ποινή 18 ετών (για την πλαστογραφία), ενώ στον Παναγιώτη Σαξώνη επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 9 ετών καθώς και  χρηματική ποινή 1.779.000 ευρώ για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Στους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 10 και 15 έτών αντίστοιχα.
 
Για να δείξει το μέγεθος της υπεξαίρεσης αναρωτήθηκε: «Πόσα χρόνια πρέπει να εργαστεί ένας καθηγητής για να βγάλει αυτά τα χρήματα;» Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε τον λόγο, τονίζοντας: «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις»
   
Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιώργος Αποστολάκης σημείωσε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».
 
Πάντως, υποστηρικτές του πρώην δημάρχου τον περίμεναν στην είσοδο των δικαστηρίων και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις τον είδαν. Κάποιος μάλιστα φώναξε: «Κράτα γερά δήμαρχε και ο Κολοκοτρώνης φυλακή πήγε»!
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:  Οι καταδικασθέντες κακοποιοί, οδηγήθηκαν με χειροπέδες στις φυλακές Διαβατών!!! Καλή συνέχεια σε κάθε ληστή δημόσιου χρήματος.

.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου