Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΚΛΑΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΡΑΔΙΚΟΒΛΑΣΤΑΡΑ

Διαβάσαμε πως πρόκειται να μαζευτούν διάφοροι ετερόκλητοι από τα απόνερα του πολιτικού συστήματος, οδηγημένοι δήθεν από το μόχθο τους για τη «σωτηρία» της πατρίδας - Ένα ακόμη πολιτικό κόμμα φιλοδοξούν να γεννηθεί, και το υποψήφιο όνομα αυτού: «Πατριωτικό κέντρο»… Μπαρμπούτσαλα!!!


Όλοι αυτοί, δεν είναι προϊόντα παρθενογένεσης. Δεν πρόκειται να τους εναποθέσει πελαργός στη ρεσεψιόν μιας πατρίδας που αναζητά εναγωνίως τους σωτήρες της.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόκειται για κομμάτια ενός θλιβερού πάζλ που έρχεται από το παρελθόν, γι αυτό και το μέλλον αυτής της τεχνικής συγκόλλησης, δε δικαιούται να είναι ούτε καν αμφιλεγόμενο. Είναι απλά προδιαγεγραμμένο.

Προδιαγεγραμμένο στη φιλοσοφία του… Στην περί των πραγμάτων αντίληψή του… Στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την κοινωνία, την πολιτική και τη δημοκρατία την ίδια σε τελευταία ανάλυση. Για πάμε λοιπόν...



Το πρώτο ερώτημα που ανακύπτει είναι το εξής:
Μπαίνει άραγε αυτή η ετερόκλητη παρεούλα επίδοξων ηγετών στο ίδιο τσουβάλι???
Η απάντηση είναι απλή:
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους αρνηθεί το γεγονός ότι τσουβαλιάστηκαν, από τη στιγμή που μόνοι τους επέλεξαν να το κάνουν έχοντας πλήρη συνείδηση της επιλογής τους. Αν μπαίνουν λοιπόν στο ίδιο τσουβάλι, κανείς δε τους έβαλε με το ζόρι. Ας πρόσεχαν...

Το δεύτερο ερώτημα φυσικά είναι αμείλικτο:
Ποιος είναι ο καταλύτης που κατάφερε να συνενώσει (πρόσκαιρα) αυτή την ετερόκλητη παρεούλα ηγετών στο υπό ίδρυση μπαρμπούτσαλο???
Οι ίδιοι λένε: Ότι αυτό που τους ενώνει είναι η αγάπη τους για την πατρίδα και τη «σωτηρία» της.
Η ζωή φροντίζει να θυμίσει ωστόσο πως: Η ίδια «αγάπη για τη σωτηρία της πατρίδας» ήταν ένα ακόμη πολιτικό ανεμογκάστρι που γέννησε τη συγκυβέρνηση των τρικολόρε ανδρεικέλων… Πτάνα «αγάπη για τη σωτηρία της πατρίδας» τι τέρατα γεννάς!!! Πολύ δε περισσότερο όταν χρησιμοποιείσαι από καιροσκόπους της πολιτικολογίας ως φάρμακο για «πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν»…

Το τρίτο στοιχείο συνιστά διαπίστωση:
Δύσκολο να αποφανθεί κανείς αν πρόκειται για παιδική αρρώστια κάθε μαθητευόμενου πολιτικού, ή απλώς για προσφιλές εργαλείο στη φαρέτρα της πολιτικής εξαπάτησης, τόσο των νεόκοπων όσο και των παραδοσιακών ηγετίσκων, αλλά (και αυτοί) αποφάσισαν να «καταργήσουν» τις πολιτικές. "Δεν υπάρχει λένε δεξιά και αριστερή πολιτική. Υπάρχει μονάχα αγάπη για την πατρίδα". Έκλασε λοιπόν ο Μήτσος και μαράθηκαν τα ραδικοβλάσταρα…

Ας προσπεράσουμε το γελοίο του πράγματος…
Διότι μονάχα ως γελοιότητα μπορεί να εκληφθεί, το να επιχειρείται η απενοχοποίηση πολιτικών με συγκεκριμένη ταυτότητα που έφεραν τον τόπο σ αυτό το χάλι, και να επιχειρείται αυτή η απενοχοποίηση, δια της κουτοφράγκικης μεθόδου της …κατάργησης της ταυτότητας των πολιτικών.

Απίστευτη λαθροχειρία... Λες και η πολιτική που ακολουθείται και θα ακολουθηθεί, δεν έχει ταυτότητα, δεν υπηρετεί ενότητα συμφερόντων, δεν ακουμπά σε γενικότερους πολιτικούς σχεδιασμούς, και δεν υποχρεούται εξ αντικειμένου να επιλέξει στάση απέναντι σε διεθνείς πολιτικές προτεραιότητες, δεσμεύσεις και άλλα τινά.

Και ας σταθούμε για λίγο στο επικίνδυνο του συλλογισμού:
Οι πολιτικές ταυτότητες των πολιτικών δεν καταργούνται με διατάγματα ηλιθίων, κι αυτό το ξέρει καλά, κάθε νεόκοπος και μη πολιτικός μπαγασάκος. Γι αυτό και αυτό που επί της ουσίας επιχειρείται μέσα από αυτή τη «σύγχρονη» και πολυδοκιμασμένη πολιτική λαθροχειρία, είναι και επικίνδυνο ως προς τα πραγματικά κίνητρα και ποταπό ως προς τις πολιτικές επιδιώξεις των πρωταγωνιστών του.

Τι επιδιώκουν λοιπόν πραγματικά οι σκιτζήδες της πολιτικής «σωτηρίας»???
Να συγκαλύψουν το μαύρο παρελθόν που είναι καταδικασμένο να τους ακολουθεί.
Διότι ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του προσωπική πολιτική ιστορία. Και όταν κάποιοι επιχειρούν να κρύψουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο πίσω από τη μάσκα του απολιτίκ, κάθε σοβαρά σκεπτόμενος άνθρωπος οφείλει να βγάζει τη μάσκα από κάθε επίδοξο πολιτικό μασκαρά.

Ας δούμε λοιπόν το ποτ-πουρί της μπόχας που αναβλύζει όταν οι μάσκες κατέβουν μέχρι τα γόνατα…
Γυρολόγοι από το φασιστότσουρμο του ΛΑΟΣ που αποσυντέθηκε στα εξ ων συνετέθη…
Ναυαγισμένα «αστέρια» του ΠΑΣΟΚ που κάποτε πρωταγωνίστησαν στην πολιτική του εθνικού ξεχαρβαλώματος…
Απόγονοι χιτών που εξαντλούν τη θλιβερή τους παρουσία ακόμη και σήμερα σπέρνοντας μίσος και δηλητήριο, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν,  δεν είναι να συσπειρώνουν το λαό σ έναν στρατό ορκισμένων για τη σημαία του και την πατρίδα του, αλλά να διχάζουν και να μισούν οτιδήποτε δε συμφωνεί και αντιστέκεται στα κηρύγματα μίσους που αποπνέουν για να διχάσουν…
Πολιτευτάδες γυρολόγοι με «ξεχωριστό» και αξιοζήλευτο πολιτικό κριτήριο (τρομάρα τους) που κουβαλούν το ταλαιπωρημένο τους τομάρι, πότε στο ΠΑΣΟΚ του σοσιαλισμού, πότε στη ΔΗΜΑΡ της Ρεπούση και του αριστερού προσήμου, και τώρα στο υπό εκκόλαψη απαύγασμα του «κεντρώου» πατριωτισμού… Ε μη χέσω!!!
Και… λοιπά πολιτικά απόνερα…

Κι αν κάποιοι ανάμεσα σ αυτούς δεν ανήκουν σ αυτές τις θλιβερές αδελφότητες του πολιτικού καιροσκοπισμού, ας μην αδικήσουν το άρθρο. Μόνοι τους επέλεξαν να συγχρωτιστούν μ αυτόν τον απίθανο θίασο και χρεώνονται στο ακέραιο την πολιτική επιλογή τους.

Τι είναι τελικά αυτό που ενώνει αυτό το χαβαλέ της «πατριδοσωτηρίου αδελφότητος»???
Αυτό ακριβώς που τους στράτευσε και στους πολιτικούς σχηματισμούς μέσα σους οποίους έχτιζαν μέχρι χθες το αμαρτωλό τους παρελθόν.
Η ευλαβική αγάπη για ένα σύστημα αξιών που οδήγησε τον τόπο μας σ αυτό το χάλι και την κοινωνία στον Καιάδα της απελπισίας και της απόγνωσης…
Η ευλαβική αγάπη στην αμπελοφιλοσοφία και στην απεραντολογία που δεν οδηγεί πουθενά.
Το μίσος για οτιδήποτε κινείται και αγωνίζεται…
Το μίσος για οποιαδήποτε απόπειρα της κοινωνίας να οργανωθεί…
Το μίσος για οτιδήποτε μαχόμενο τολμά να αμφισβητήσει τις «αξίες» στις οποίες υποκλίνονται…

Και επειδή σ αυτόν τον πλανήτη, όλοι έχουν το δικό τους παρελθόν, αλλά και όλοι διαθέτουμε και μνήμη και κρίση, από αυτήν εδώ τουλάχιστον την ιστοσελίδα, γι ακόμη μια φορά θα πούμε τα πράγματα με τα όνομά τους.

Κι όταν από αυτά τα επικίνδυνα μορφώματα του πολιτικού καιροσκοπισμού, κατεβάσει κανείς τη μάσκα μέχρι τα γόνατα τότε αυτό που θα μείνει…

Δε θα είναι ούτε ΚΕΝΤΡΩΟ ούτε βεβαίως και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ.

Γιατί απλούστατα "κεντρώο και πατριωτικό" μόρφωμα με πρωταγωνιστές που διαπρέπουν στη διασπορά εμφυλιοπολεμικού δηλητήριου και μεγαλουργούν ως κήρυκες του μίσους, δεν υφίσταται.

Γιατί απλούστατα, ο πατριωτισμός αν είναι αγνός και άδολος, δεν ξερνάει στο λαό το δηλητήριο του εθνικού διχασμού, αλλά αναζητά στην πράξη τρόπους να τον ενώσει

Θα είναι λοιπόν μια ετερόκλητη αδελφότητα που μέσω της απολιτίκ συνταγής επιχειρεί να κρύψει το αποκρουστικό της πρόσωπο, ένα πρόσωπο που φλερτάρει επικίνδυνα με την ακροδεξιά και χρησιμοποιεί την πατριωτική φιλολογία όπως κάθε πατριδοκάπηλος, για να αποσπάσει πολιτικά ή άλλα ωφελήματα.

Αλλοίμονο λοιπόν στις πατρίδες που περιμένουν τέτοιους σωτήρες για να σταθούν στα πόδια τους.
Ας ανατρέξει κανείς στην αρθρογραφία, στο βίο και την πολιτεία ορισμένων από τους πρωταγωνιστές, και τότε θα διακρίνει ξεκάθαρα και την υποκρισία των δήθεν απολιτίκ, και το περίσσευμα του δηλητήριου που δε σώζει αλλά καταστρέφει πατρίδες…

Επίλογος:
Και επειδή οι πληροφορίες από τους οργανωτές, θέλουν και παπά να τους ευλογεί στην προσπάθεια της εθνεγερσίας τους, θα πούμε απλά πως αν οι παπάδες (και από κάποιους από αυτούς θα περιμέναμε πολλά) ευλογούσαν τον ξεσηκωμό του λαού, και όχι πότε τα γένια τους και πότε τους καιροσκόπους της πατριδοκαπηλίας, τότε και η μοίρα μας θα ήταν διαφορετική, και δε θα ευδοκιμούσαν στον τόπο ούτε οι γενίτσαροι ούτε φυσικά οι πολιτικοί καιροσκόποι.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Το σχετικό ρεπορτά που ακολουθεί το κερνά η IFIMERIDA

Την Κυριακή 10 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα διεξαχθεί μια εκ πρώτης όψεως παράταιρη συγκέντρωση πολιτικών προσώπων που προέρχονται από πολλούς πολιτικούς χώρους και κόμματα. Θα πρόκειται ουσιαστικά για την εναρκτήρια συνάντηση, πρόπλασμα το ονομάζουν οι ίδιοι, δημιουργίας ενός νέου πολιτικού κόμματος το οποίο πιθανότατα θα ονομάζεται «Πατριωτικό Κέντρο».
Οπως δήλωσε ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Αστέριος Ροντούλης στην ιστοσελίδα parapolitika με τη συνάντηση αυτή «ξεκινάμε τις διεργασίες και καταργούμε τους όρους δεξιά και αριστερά. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Ελληνες πατριώτες και τους καλούμε να ανταλλάξουμε απόψεις σε ένα πατριωτικό βήμα».
Μιλάμε, υποστήριξε ο κ. Ροντούλης, «με όλες τις δυνάμεις του πατριωτικού χώρου. Και με Παναγιώτη Ψωμιάδη και με Στέλιο Παπαθεμελή και με όλους θα μιλήσουμε. Δεν βάζουμε ταμπέλες για την Ελλάδα».
Αυτό πάντως το οποίο αξίζει να αναφερθεί είναι τα ονόματα που όπως λένε, έχουν αποδεχθεί την ανοικτή πρόσκληση να παραστούν και να μιλήσουν.
Πρώτος απ' όλους ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ. Και μαζί του οι
  • Δαμιανός Βασιλειάδης,
  • Σταύρος Γκίνος
  • Γιάννης Δημαράς (βουλευτής)
  • Δημήτρης Ευαγγελίδης
  • Αβραάμ Ζελελίδης
  • Γιάννης Ζουγανέλης
  • Γιώργος Κανελλόπουλος
  • Θεόδωρος Κατσανέβας
  • Ιωάννης Κολοβός
  • Γιάννης Κουτσογιάννης
  • Λευτέρης Κωνσταντινίδης (πρώην βουλευτής)
  • Μαρία Μαντούβαλου
  • Νότης Μαριάς (βουλευτής)
  • Κώστας Μελάς
  • Γιάννης Μιχελογιαννάκης (βουλευτής)
  • Παναγιώτης Μπενετάτος
  • Περικλής Νεάρχου (έχει διατελέσει σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου)
  • Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου
  • Ηλίας Πολατίδης
  • Κωνσταντίνος Ρωμανός
  • Λευτέρης Ριζάς
  • Αστέριος Ροντούλης
  • Γεωργία Φωτεινού
  • Σπύρος Χατζάρας
  • Ιωάννης Χατζηαντωνίου
Το προεδρείο της εκδήλωσης θα αποτελούν οι: Σταύρος Καρκαλέτσης, Λουκάς Κορφιάτης, Γαβριήλ Λύκος, Δημήτρης Σαρατσιώτης και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου