Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΟ ΚΟΚΟΡΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ

Τι λαμπρό σκηνικό κι αυτό!!! Δεκάδες φερέφωνα που πίσω από το γοητευτικό τρόπο της επικοινωνίας που επιλέγουν, αυτό που κρύβεται επιμελώς, είναι η εντεταλμένη υπηρεσία που εκτελούν ως βαλβίδες εκτόνωσης της οργής και της αγανάκτησης του πολίτη…


Όλοι αυτοί προσπαθούν επί ματαίω να μεταπείσουν έναν προσκυνημένο πρωθυπουργό να φορέσει έστω για μια στιγμή την προβιά που θα τον κάνει να αισθανθεί πως είναι λιοντάρι….

Το ξεφωνίζουν το κοκορόπουλο. Το σπρώχνουν να τολμήσει να σταθεί όρθιος απέναντι στους υπαλλήλους της τρόϊκα, και να δηλώσει αποφασισμένος να μειώσει το ΦΠΑ στην εστίαση κατά κάποιες μονάδες.

Και το κοκορόπουλο, διστάζει… Πισωπατά… Αρκείται να απαγγέλει ιδέες για τη φορολογική πολιτική, λες και δεν είναι αυτός ο πρωθυπουργός της χώρας, αλλά μια άβουλη καθαρίστρια στο δημόσιο ουρητήριο που λέγεται ΕΛΛΑΣ.

Απευθύνονται σ έναν άβουλο, ανίκανο και ολίγιστο, σε έναν απόλυτα χειραγωγούμενο πολιτικό και του λένε…


Τόλμα το βρε μπαγλαμά… Κάνε κι εσύ κάτι για να έχουμε επιτέλους και ένα άλλοθι να σε χειροκροτήσουμε…

Είναι όμως ανίκανος ακόμη και γι αυτό.

Φυσικά δεν αποκλείουμε να παρθεί τελικά αυτό το μέτρο. Και βεβαίως δεν υποτιμούμε καθόλου τη σημασία του στην όποια καθημερινότητα. Οφείλουμε όμως να αναδείξουμε το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται πίσω από αυτόν τον κατά παραγγελίαν λεονταρισμό που θέλει να αναγορεύσει σε περήφανο θεριό μια κότα λειράτη.

Η χώρα καταποντίζεται…
Η εθνική κυριαρχία παραδίδεται ολοκληρωτικά…
Το πλιάτσικο γενικεύεται σε κάθε τι που μυρίζει πλούτο και επιχειρηματικό ενδιαφέρον…
Η πολιτική και η εθνική ταπείνωση «θεσμοθετείται» και καταδεικνύεται ακόμη και με τους απλοϊκότερους των συμβολισμών…
Η δυστυχία απλώνει το μαύρο πέπλο της απ άκρου σ άκρον στην επικράτεια…
Οι δολοφονίες απελπισμένων πολιτών συνεχίζονται αμείωτες…

Και οι ουρακοτάγκοι της πολιτικής και της δημοσιογραφίας ετοιμάζονται να χειροκροτήσουν τον «αντρειωμένο» καλικάτζαρο, αν τολμήσει να προτείνει ένα μέτρο που αν μη τι άλλο θα συσσωρεύσει ακόμη περισσότερα έσοδα στα θησαυροφυλάκια της κατοχής.

Και όλα τα υπόλοιπα κύριε??? 
Όλα εκείνα που θα παραμείνουν ως έχουν γιατί κανείς δεν τόλμησε να σταθεί όρθιος και με αξιοπρέπεια στη λαίλαπα της κατοχής???

Όλα αυτά δυστυχώς θα είναι το βαρύτατο τίμημα που καλείται να πληρώσει η χώρα κι ένας ολόκληρος λαός που εναπόθεσε την τύχη του σε χειραγωγούμενες πολιτικές μαριονέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου