Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΣΙΑΞΕΙ...

Πρωτομαγιά ντροπής η σημερινή. Αλλά για να υπάρξει ντροπή, το να υπάρχει φιλότιμο είναι προαπαιτούμενο. Χωρίς αυτό ντροπή δεν υφίσταται. Το μόνο που περισσεύει είναι φλυαρίες και ανούσιοι εξυπνακισμοί…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Το να αφορίσουμε βιαστικά και αβασάνιστα την κοινωνία που κιότεψε και προσχωρεί σταδιακά στην ψυχολογία του αποβλακωμένου ραγιά, είναι ίσως η εύκολη λύση. Αλλά δεν παύει να είναι μια διαπίστωση – έστω και ολέθρια - που ούτε τις αιτίες ερμηνεύει, ούτε αναχώματα αποτελεσματικά σ αυτόν τον ολισθηρό και αυτοκαταστροφικό κατήφορο από μόνη της δημιουργεί.

Αν η κοινωνία μπορούσε να οδηγηθεί από μόνη της στην αυτό-οργάνωση…
Αν υπήρχε η μαγική μέθοδος που θα της εξασφάλιζε αυτόματα έναν έτοιμο επιχειρησιακό σχεδιασμό…
Αν η έμπνευση για στοχευμένη πολιτική δράση ήταν αυθύπαρκτη ως προαπαιτούμενο…

Τότε η ιστορία δε θα είχε αντιστοιχίσει δίπλα σε κορυφαία γεγονότα... 


Τους αντίστοιχους εμπνευσμένους ηγέτες που με την καταλυτική παρουσία τους συνέβαλαν στη δρομολόγησή τους.

Η εξέγερση των δούλων, ουδέποτε θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς το Σπάρτακο στο ρόλο του καταλύτη και εμπνευστή της…
Οι Αλεξάνδρειες στο μισό πλανήτη, ουδέποτε θα είχαν οικοδομηθεί χωρίς το Μ. Αλέξανδρο ως ηγέτη των Μακεδόνων…
Ο Ναζισμός δε θα είχε αιματοκυλήσει την Ευρώπη χωρίς τον Χίτλερ του…
Ο πατριωτικός πόλεμος των Ρώσων ουδέποτε θα είχε συντρίψει το Ναζισμό χωρίς τον Στάλιν του…
Η Εθνική Αντίσταση δε θα είχε τσακίσει το γερμανό εισβολέα χωρίς το Βελουχιώτη της…
Χωρίς τον Λένιν της η Οκτωβριανή επανάσταση ουδέποτε θα είχε πραγματοποιηθεί…
Χριστιανισμός χωρίς το Χριστό δε θα υφίστατο…
Ισλαμισμός χωρίς των Μωάμεθ δε θα υπήρχε…
Χωρίς τον Τάσο Παπαδόπουλο το προδοτικό σχέδιο Αν-Αν θα είχε ήδη επιβληθεί…
Κι από την άλλη ο Αναστασιάδης θα αποτελεί πάντα το σύμβολο της εθνικής προδοσίας…

Τι κοινό είχαν όλοι αυτοί???
Δεν αρκέστηκαν να περιγράφουν την  αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα…
Δεν αμπελοφιλοσόφησαν για το πώς θα ήθελαν τον κόσμο και τις κοινωνίες της επόμενης μέρας…
Παρέσυραν τις μάζες σε μεγάλες κατακτήσεις ή ακόμη και σε μεγάλα εγκλήματα, γιατί έκαναν κάτι απλό. Γιατί έκαναν αυτό που δεν τολμούν να κάνουν οι χρεοκοπημένοι της νέας εποχής…

Έκαναν δηλαδή το αυτονόητο… Ανέλαβαν δράση… Σχεδίασαν δράση… Οργάνωσαν δράση… Στοχοπροσήλωσαν αυτή τη δράση… Και φυσικά έφεραν το επιδιωκόμενο γι αυτούς αποτέλεσμα. Γιατί??? Γιατί απλούστατα δεν αρκέστηκαν σε αναλύσεις και αφορισμούς, αλλά έκαναν το αυτονόητο. Σχεδίασαν δράση… Ανέλαβαν δράση… Οργάνωσαν δράση…

Έτσι σημάδεψαν οι προσωπικότητες και οι ηγέτες την ιστορία σ αυτόν τον πλανήτη. Τη σημάδεψαν γιατί χάραξαν το δρόμο της στο καλό ή στο κακό. Και πάνω στο δρόμο που χάραξαν βάδισαν εκ των πραγμάτων και οι κοινωνίες.

Στο δρόμο του ραγιαδισμού βαδίζει λοιπόν η κοινωνία μας, γιατί προσκυνημένοι και ραγιάδες διαχειρίζονται τις τύχες της, ελέω ανθρώπων και δη κοψοχέρηδων.
Γιατί το δρόμο της περηφάνιας δε μπήκε μπροστά καμιά χαμούρα να τον ανοίξει.

Αύριο όλοι θα μιλούν για τη μειωμένη συμμετοχή της κοινωνίας στις κινητοποιήσεις της πρωτομαγιάς. Η αμπελοφιλοσοφία όλων θα διαπρέψει.

Η κυβέρνηση των Γερμανοτσολιάδων θα ισχυριστεί ότι αυτή η μικρή συμμετοχή συνιστά επιβεβαίωση της μοναδικότητας των επιλογών της…
Η αντιπολίτευση θα αφορίζει την ανωριμότητα της κοινωνίας που δεν πάλεψε και δεν αντιστάθηκε στη μοίρα που της επιφυλάσσουν οι προσκυνημένοι ηγέτες της…
Και όλοι μαζί την επαύριον θα συνεχίσουν την πεπατημένη.

Οι μεν θα νομοθετούν υλοποιώντας το συμβόλαιο ντροπής που υπέγραψαν…
Και οι δε θα αντιπολιτεύονται φραστικά προσδίδοντας νομιμότητα στις επιλογές των αχυρανθρώπων.

Ο ηγέτης της εξέγερσης που είναι κυρ Τσίπρα??? Μπήκες μπροστά να εμπνεύσεις την κοινωνία σ έναν αγώνα ασυμβίβαστο με στόχο την εξέγερση και με ζητούμενο την πολιτική ανατροπή ή αρκέστηκες σε δημοσιοσχεσίτικες συναλλαγές με τα κέντρα εξουσίας που ετοιμάζεσαι να υπηρετήσεις???

Που είναι ο ηγέτης κυρ Καμμένο??? Μήπως μπήκες εσύ μπροστά για να καθοδηγήσεις κάτι ανάλογο, η τελικά αρκέστηκες σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που θα εξασφαλίσουν μια εντός και επί τα αυτά παρουσία στη Βουλή της ντροπής άρα και στη συνακόλουθη επιχορηγησούλα???

Που είναι ο ηγέτης της εξέγερσης κυρ Κουτσούμπα μας??? Με αφορισμούς και με μεγαλοστομίες θα γκρεμιστεί αυτή η αθλιότητα ή με στοχευμένες και καλά σχεδιασμένες πρωτοβουλίες που θα αναπτερώσουν το συναίσθημα της πραγματικής χειραφέτησης στην κοινωνία και θα μετατρέπουν την πολιτική κερδοφορία από τη δράση της σε πολιτικό ριζοσπαστισμό???
Με βαθυστόχαστες αναλύσεις και με νουθεσίες για το τι πρέπει να καταλάβει που δεν κατάλαβε θα πάει ένα βήμα μπροστά αυτός ο τόπος, ή με δράση στοχευμένη που θα κάνει τους κώλους να σφίξουν και θα αναγκάσει το δωσιλογισμό να νοιώσει πως χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του και πως η ώρα της τιμωρίας πλησιάζει απειλητική και αμείλικτη???

Όοοοχι καλέ… Δεν αρμενίζετε εσείς στραβά. Ο γιαλός είναι στραβός και δε βρέθηκε ένας πούστης να τον σιάξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου