Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΔΟΣΗ...

Το Eurogroup αποφάσισε τη Δευτέρα την εκταμίευσης διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία βεβαίως θα γίνει τμηματικά... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ανδρείκελα και ΜΜΕ, έχουν ήδη ξεκινήσει ξέφρενους πανηγυρισμούς για το μεγάλο "δώρο ζωής" που θα στηρίξει αποφασιστικά την εθνική οικονομία. Η Ελλάδα μόλις βγήκε - γι ακόμη μια φορά - από τα σκοτεινά υπόγεια του τοκογλύφου, περισσότερο αλυσοδεμένη, ακόμη πιο συμπιεσμένη, περισσότερο λαβωμένη παρά ποτέ. Κι όμως, οι Αντουανέτες της πολιτικής και της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης πανηγυρίζουν, όπως άλλωστε κάνουν τέσσερα χρόνια τώρα, πάνω από 4.000 πτώματα, εμπαίζοντας μια κοινωνία που στενάζει.

Τι έκαναν όμως στην ουσία οι "φιλάνθρωποι" πάτρωνες των ντόπιων γερμανοτσολιάδων???...


Στήριξαν μήπως τη χώρα μας και το λαό της που ανεβαίνουν βασανιστικά το δικό τους Γολγοθά???
Έβαλαν μήπως το αποτελεσματικό λιθαράκι που χρειαζόταν αυτός ο τόπος για να ανακοπεί η ολέθρια πορεία πρός την άβυσσο στην οποία μας έχουν καταδικάσει???

Τίποτε απ όλα αυτά δεν έκαναν ούτε φυσικά και επρόκειτο να κάνουν. Χρησιμοποίησαν απλώς ένα βολικό χρηματικό άλλοθι, απαιτώντας από τα ανδρείκελα των Αθηνών, ένα νέο πακέτο εκτεταμένης ανθρωποθυσίας.

Έδωσαν δηλαδή στους ρεμπεσκέδες των Αθηνών με το ένα χέρι 7,5 δις έναντι ήδη συμφωνηθέντος και υλοποιηθέντος πακέτου, και ταυτόχρονα επιβάλλουν ένα νέο πακέτο - προσέξτε το - ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ "ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ" ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ύψους 8 δις.

Δεν πρόκειται λοιπόν για μία δόση "ζωής" αλλά για μια θανατηφόρα δόση στο ήδη λαβωμένο κουφάρι της προδομένης πατρίδας μας. Και τα ρεμάλια πανηγυρίζουν...

Το άρθρο που αναδημοσιεύουμε στη συνέχεια του Γ. Μαλούχου από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" είναι αποκαλυπτικό...
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Πρόσθετα μέτρα 8 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 ανήγγειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα. Εκείνο που δεν ανήγγειλε, είναι το ποιος θα τα πληρώσει – δεν είναι άλλωστε και η δουλειά της να το πει, αλλά και δεν χρειάζεται: είναι δεδομένο: ποιος άλλος; Εκείνοι που πάντοτε (την) πληρώνουν…

Σε απλά ελληνικά (και) αυτά τα 8 δισ. θα μεταφραστούν σε ότι μέχρι σήμερα ξέρουμε: σε φόρους και σε μειώσεις εισοδημάτων. Και, φυσικά, σε «ισόποση» περιστολή της κατανάλωσης.
Όμως, στην ουσία, πίσω από τις γραμμές, εκείνο που λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι κάτι ακόμα πιο σημαντικό από το ποιος θα πληρώσει: είναι ότι, παρά τα μεγάλα λόγια, η περιβόητη ανάπτυξη δεν είναι ορατή ούτε για το ΄15-΄16. Ουδείς περιμένει να υπάρχει έπειτα από τρία χρόνια

Μία οικονομία ικανή να στηρίξει τον εαυτό της από τη διευρυνόμενη βάση της. Γι αυτό και οι άνθρωποι κάνουν λόγο για «μέτρα» κι όχι έσοδα που θα προέλθουν από μια οικονομία που θα πάρει μπρος.

Φυσικά, ούτε αυτό χρειαζόταν να μας το πει η Επιτροπή: είναι δεδομένο ότι η βίαιη αυτή πορεία προς τα «πρωτογενή πλεονάσματα» σε τέτοιο χρόνο, σε συνδυασμό με τον πάγιο αποκλεισμό νομισματικών εργαλείων, καθιστά την υπόθεση «ανάπτυξη» απλώς όνειρο θερινής νυκτός. Την αποκλείει προκαταβολικά από τη συζήτηση. Εχει προυπολογιστεί ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει, όπως έχει προυπολογιστεί, σε άλλο επίπεδο, ότι το δημόσιο χρέος θα εξακολουθήσει να καλπάζει – και γι αυτό γίνεται άλλωστε και η συζήτηση περί νέου κουρέματος.

Για να μην υπάρχουν δε παρεξηγήσεις, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έσπευσε την ίδια στιγμή να «υπενθυμίσει» - όχι μόνον για την Ελλάδα – ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αναμένει τίποτα από τη νομισματική πολιτική: «Δεν μπορεί να βγάλει την Ευρώπη από την κρίση», είπε. «Η νομισματική πολιτική μπορεί να αμβλύνει τις πιέσεις και να διευκολύνει την ανάπτυξη», παραδέχθηκε, «αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε σε όλες τις χώρες είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από την αρχή καθώς και σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο».

Όμως αυτό το δόγμα στην Ελλάδα καθίσταται ήδη οικονομικά καταστροφικό και κοινωνικά εκρηκτικό ως προς τα αποτελέσματά του. Αλλά αυτό εξακολουθεί να εφαρμόζεται. Και όχι απλώς δεν πρόκειται να αλλάξει, αλλά θα επιταθεί – αυτά είναι στην ουσία τα προαναφερθέντα από την Επιτροπή 8 δις του ’15-’16. Και η ανάπτυξη, ε, ας μην… «διευκολυνθεί».

Το «τούνελ» λοιπόν είναι μακρύ και είναι δεδομένο. Δεν πάει «βλέποντας και κάνοντας». Ούτε επηρεάζεται θετικά από οποιεσδήποτε προσπάθειες για επενδύσεις, διεθνείς ή ελληνικές, όσο φιλότιμες κι αν είναι, ακόμα κι αν πετύχουν.  Που μακάρι να πετύχουν καθώς από αυτές μπορεί να χτυπηθεί η τρομερή ανεργία που τσακίζει τη χώρα και η οποία για την Ευρωπαική Επιτροπή και τις εκθέσεις της δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα είδος «παράπλευρης απώλειας»… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου