Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΠΤΑ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ" ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ

Η κυρίαρχη ειδησεογραφία μεταδίδει σε δραματικούς τόνους ότι έληξε χωρίς συμφωνία η συνάντηση (Δευτέρα 27/5) των τριών μνημονιακών συνεταίρων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, η οποία είχε ως επίκεντρο το περίφημο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «φάντασμα», με το οποίο, προς δόξαν του παραλόγου, ασχολούνται οι πάντες, χωρίς, όμως, ουδείς να το γνωρίζει ούτε, ίσως, ο ίδιος ο Αντ. Ρουπακιώτης...

του ΘΑΝΑΣΗ ΡΟΥΠΑ
 
Μάλλον είναι προφανές ότι οι δυνάμεις του βρώμικου κυβερνητικού τόξου επιχειρούν να στήσουν μεταξύ τους, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «φάντασμα», διαχωριστικές γραμμές, τις οποίες να καταστήσουν κυρίαρχες γενικότερα στην πολιτική ζωή, μεταθέτοντας και παραμερίζοντας όσο είναι δυνατόν το θεμελιώδη άξονα αντιπαράθεσης μνημόνιο και προοδευτική ανατροπή του, μέσα στον οποίο τα κυβερνητικά συνεταιράκια αλλά και η Χρυσή Αυγή του αντεργατικού βάθους, αισθάνονται απελπιστικά άβολα.  Ειδικότερα, οι κεντροαριστερές μεταλλάξεις του κυβερνητικού τόξου... 


ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν, πίσω από ένα «αντιρατσιστικό» προπέτασμα καπνού, να δείξουν ότι διαχωρίζονται από την «ακροδεξιά» ΝΔ, την ώρα που όλοι μαζί οι κυβερνητικοί συνέταιροι καταργούν την καρδιά και τον πυρήνα και αυτής ακόμα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Είναι εντυπωσιακό ότι τα κεντροαριστερά δεκανίκια του Α. Σαμαρά όχι μόνο δεν είπαν λέξη αλλά, αντίθετα, συναίνεσαν στην Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που καταργεί οριστικά την Εθνική Συλλογική Σύμβαση για τον κατώτατο μισθό, τον οποίο θα ορίζει αυθαίρετα σε επίπεδα Βουλγαρίας ο υπουργός Εργασίας, ενώ στην πράξη τα ίδια κεντροαριστερά δεκανίκια συμφώνησαν στην προληπτική επιστράτευση των καθηγητών, πρακτική που στην ουσία καταργεί το δικαίωμα της απεργίας.

Χωρίς, όμως, ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και χωρίς στην πράξη τη δυνατότητα της απεργίας, σε μια χώρα που κατεδαφίζονται όλα τα δικαιώματα των πολιτών της, η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία μετατρέπεται σε κακόγουστη κοινοβουλευτική «χούντα», στην οποία επιτρέπεται η ελευθερία του λόγου μεταξύ των πολιτών εφ’ όσον δεν μεταφράζεται σε δράση και η οποία «χούντα», με τη «στάμπα» της Βουλής, στηρίζεται στα κυρίαρχα ΜΜΕ, τη βία των ΜΑΤ, τους φριχτούς «αντιτρομοκρατικούς» νόμους και την έλλειψη μέχρι τώρα μαζικής «επαναστατικής» αντίδρασης των πολιτών.

Τι λέει, όμως, ο «εργατολόγος» και αντιρατσιστής υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης για όλα τούτα;
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ενώ ο αντιρατσιστικός νόμος «φάντασμα» πάει να αναγορευθεί σε επίκεντρο των αντιπαραθέσεων όλων των πολιτικών δυνάμεων και σε κομβικό σημείο διαχωρισμού τους, την ώρα μάλιστα που ξεπουλιέται η χώρα, λεηλατούνται εκ νέου τα ασφαλιστικά ταμεία και επιτείνεται η αυταρχική και αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, η υπάρχουσα αντιρατσιστική νομοθεσία συνεχίζει να παραμένει στην πράξη κενό γράμμα. Οι ρατσιστικές επιθέσεις, κάτω από τα απαθή βλέμματα των συνεταίρων, συνεχίζονται και καθημερινά κλιμακώνονται ατιμώρητα, με την πρωταγωνίστρια Χρυσή Αυγή να τρίβει τα χέρια της στο απυρόβλητο, να λοιδορεί και να γίνεται τιμητής των πάντων, κάτω από τις ιαχές των ΜΜΕ, τα οποία στο όνομα της αποδοκιμασίας της, την εκτινάσσουν στα ύψη.

Συνιστά τραγωδία ότι όσο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «φάντασμα» γίνεται άλλοθι και ντεκόρ των πολιτικών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις δυνάμεις του προσφάτως ανακαλυφθέντος «Συνταγματικού Τόξου», τόσο η Χρυσή Αυγή «ενισχύεται» και κλιμακώνει ως, τάχα, το «αντίπαλο δέος», τη ναζιστική και ρατσιστική της επιθετικότητα και φιγουράρει ως ο «απουσιάζων» πρωταγωνιστής και αντίπαλος σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ, της τηλεοπτικής μορφής που λαμβάνει η σύγχρονη κοινοβουλευτική δικτατορία! Δοξάστε τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου