Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η ΣΥΡΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Πιθανή επίθεση σε ρωσικό πετρελαιοφόρο...

Οι αρχές της Συρίας φοβούνται ότι οι αντίπαλοι της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ θα επιτεθούν σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που παραδίδει πετρέλαιο στις ακτές της αραβικής δημοκρατίας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό οικονομικών υποθέσεων της Συρίας, Καντρί Γιαμίλ.
Ο Γιαμίλ είπε ότι στα πλαίσια των διεθνών οικονομικών συναλλαγών της χώρας με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα, μηνιαία μεταφέρονται πετρέλαιο αξίας 500 εκατ. δολαρίων επεκτείνοντας την πίστωσή της, όπως δημοσιεύει το ρωσικό Νόβοστι. «Θέλουν να χτυπήσουν την υποστήριξη που... 


Μας παρέχουν η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν. Αυτές οι τρεις χώρες μας παρέχουν πολιτική, στρατιωτική και οικονομική βοήθεια», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, χωρίς να εξηγήσει την πολιτική και στρατιωτική βοήθεια που ανέφερε.
Ο ίδιος θα τονίσει ότι τα πλοία με ρωσική σημαία μεταφέρουν πετρέλαιο στην ακτή της Συρίας με ευθύνη της κυβέρνησης, Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της προσφοράς. «Είμαστε σε αναμονή κάποιας επίθεσης», είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικά χρόνια, η Συρία ήταν η ίδια εξαγωγέας πετρελαίου και το 95% του μαύρου χρυσού εξάγονταν από την Αραβική Δημοκρατία στην Ευρώπη και τα έσοδα υπερβαίνανε τα 4 δις δολάρια το χρόνο.
Μετά το 2011, μετά το ξέσπασμα του Εμφυλίου Πολέμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε εμπάργκο στην εισαγωγή συριακού πετρελαίου και την απαγόρευση για τις ξένες επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου