Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΕΙΣΤΕ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ??? ΟΧΙ... ΑΠΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Μ@ΛΑΚΕΣ

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ημερών, ο κ. Τζάο ενδιαφέρεται να χτίσει ένα ολόκληρο «Κινεζικό χωριό», με «παγόδες πολυτελείας» στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής...

ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣΕπίσης, ειπώθηκε πως ο κινέζος επιχειρηματίας έχει πλάνα μεγάλων επενδύσεων σε ακίνητα στην Αττική , στο πρότυπο σχετικών projects που έχει αναπτύξει σε άλλες περιοχές του πλανήτη. 

Ο κ. Μηταράκης προφανώς αισθάνθηκε ευτυχής που επί υπουργίας του η Αθήνα θα γεμίσει παγόδες, προς δόξαν του επιμελούς σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Μάλιστα «κύκλοι» του υπουργείου του θριαμβολογούσαν στον Τύπο πως «καταλύτης» τέτοιων επιτυχιών είναι η ρύθμιση του επενδυτικού νόμου, που δίνει άδεια παραμονής στη χώρα στους επενδυτές ακινήτων. 

Λίγες μέρες μετά τη θριαμβική έλευση και υποδοχή του επενδυτή Τζάο στην Αθήνα, οι TIMES της Νέας Υόρκης έγραψαν ότι... 


Ο συνομιλητής του κ. Μηταράκη συνελήφθη στο Σαν Φραντζίσκο, φυλακίστηκε σε φυλακές στην Καλιφόρνια και πρόκειται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης στη Νέα Υόρκη, με κατηγορίες που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως 15 χρόνια. — Σύμφωνα με τους ΝΥΤ ο κ. Τζάο είναι πρώην Επίτροπος Πολεοδομίας στη Νέα Υόρκη, στην οποία υπηρέτησε ως Πρόεδρος και Ταμίας. Ο εισαγγελέας της πόλης τον κατηγορεί ότι καταχράστηκε χρήματα από το ταμείο της Πολεοδομίας για να τα χρησιμοποιήσει σε εταιρία συμφερόντων του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Τζάο προσφέρθηκε να επιστρέψει μέρος του ποσού αλλά οι αρμόδιοι της Πολεοδομίας επιμένουν στην παραπομπή του. 

Ποιο είναι το ηθικόν δίδαγμα;
Ότι μας πήρανε χαμπάρι διάφοροι τυχάρπαστοι Κινέζοι και Αλβανοί «επενδυτές» και έρχονται στη χώρα της ανοησίας να πάρουν άδεια παραμονής και λαμογιάς. Το υπουργείο Ανάπτυξης καλό θα ήταν να προσέχει με ποιους συνδιαλέγεται. Και πριν ανακοινώνει, χαζοχαρούμενα, «μεγάλες ξένες επενδύσεις», ας κοιτάξει να δημιουργήσει τις σοβαρές προϋποθέσεις επενδύσεων ανάπτυξης. Γιατί από τα πολλά φρου-φρου κι αρώματα του υπουργείου μπουχτίσαμε… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου