Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΘΥΠΟΣΟΥΡΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΤΙ...

Μία ακόμη θρασύτατη επίθεση στην Ελλάδα, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Μποζντάγ…
 
Με νέες προκλητικές δηλώσεις επιτέθηκε πρόσφατα η επίσημη τουρκική πλευρά στην Ελλάδα για το περίφημο πλέον θέμα του διορισμού ιμάμηδων (αλλά και μουφτήδων). Αυτή τη φορά δια χειλέων του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, που χαρακτήρισε τον εκ μέρους της Ελλάδας διορισμό μουφτήδων ως παράνομο και πρόσθεσε: 
 
«Εάν εμείς τώρα πάμε και διορίσουμε μέσω του υπουργείου οποιονδήποτε ιερέα, τότε προφανώς η Ελλάδα και ο κόσμος όλος θα ξεσηκωθεί και θα πούνε ¨Γιατί να διορίζει το υπουργείο τον ιερέα της εκκλησίας ;¨. Και τώρα βλέπουμε πως στο θέμα των ιμάμηδων τους διορισμούς τους κάνει μια ομάδα αποτελούμενη από παπάδες και χριστιανούς. Πρόκειται για ασέβεια». Όσο για τη συνέχεια της δήλωσης Μποζντάγ... 
 
(Που τη μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea.gr από το Internethaber), έχει ως εξής: «Η Ευρώπη διαθέτει πολιτικές και νομικές νόρμες, αλλά η Ελλάδα, παρά το ότι είναι μέλος της Ε.Ε. και πρέπει να εφαρμόζει τους κανόνες, τους παραβιάζει. Τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης είναι εγγυημένα από την συνθήκη της Λοζάννης. Το στάτους του μουφτή είναι σαφές, και με νόμους του ελληνικού κοινοβουλίου τέθηκε υπό εγγύηση και το θέμα της εκλογής του μουφτή. Κατά τα τελευταία χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις έβγαλαν δικούς τους νόμους, με μια προσέγγιση που δυστυχώς αγνοεί την συνθήκη της Λοζάννης. Απέκτησαν μια προσέγγιση που δεν αναγνωρίζει νόμο και δεν βλέπει την υπογραφή που βάλανε. Η τουρκική κοινότητα Δυτικής Θράκης εξέφρασε την βούληση της να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τον νόμο, ενάντια σε αυτή την άδικη και αυθαίρετη απόφαση που πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Όταν η ελληνική κυβέρνηση πήγε σε διορισμό μουφτήδων, αυτοί εξέλεξαν στην πράξη τους δικούς τους μουφτήδες. Αυτή τη στιγμή εκλεγμένοι μουφτήδες ασκούνε τα καθήκοντα τους σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Ο κόσμος τους αποδέχτηκε ως νόμιμους μουφτήδες. Εμείς ως Τουρκία βλέπουμε τους εκλεγμένους μουφτήδες. Ο διορισμός που έκανε η ελληνική κυβέρνηση είναι παράνομος και αποτελεί ασέβεια. Ελπίζουμε πως η Ελλάδα θα κάνει πίσω σε αυτό το λάθος».
 
Συνεχίζεται λοιπόν από τα (επίσημα και ανεπίσημα) φασισταριά της γείτονος η συσσώρευση θρασύτατων ψεμμάτων, όπως π.χ. ότι η εκλογή μουφτή ήταν αρχικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και δήθεν την παραβίασε στη συνέχεια η…κακιά Ελλάδα (θα θυμίσουμε και πάλι στο συγκεκριμένο γελοίο ανθυποσούργελο που παριστάνει τον κυβερνητικό αντιπρόεδρο, ότι εκλογή μουφτή ΔΕΝ υπάρχει σε καμμία απολύτως χώρα του πλανήτη, ακόμα και στις ισλαμικές) ή ότι τους ιεροδιδασκάλους σύμφωνα με τον νέο νόμο θα τους διορίζουν «χριστιανοί και παπάδες» (στην πραγματικότητα θα τους διορίζει επιτροπή μουσουλμανικής πλειοψηφίας, όπου απλώς – και πολύ φυσιολογικά – μετέχει και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).
 
Από χυδαίους όμως ισλαμοφασίστες και επαγγελματίες διαστροφείς της αλήθειας τι θα μπορούσε να περιμένει άραγε κανείς;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου