Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ...

Να μετατρέψει την ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΟΛΗ - ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΗ - ΤΑΦΟ - Σχετικά με την παγίδα της επιστροφής της Αμμοχώστου, έχουμε από τους πρώτους επισημάνει την βρετανική μεθόδευση και τους κινδύνους που έχει...

Πιστεύουμε ακλόνητα πως η ''νέα Αμμόχωστος'' θα είναι το πιλοτικό πρόγραμμα, το ''θερμοκήπιο'' όπου θα παραχθεί το νέο, μεταλλαγμένο είδος Κυπρίων, σε μια αεθνική Κύπρο, όπως την περιέγραψε 30 χρόνια πίσω ο Αμερικανός διπλωμάτης Monteagle Stearns. Το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου υπό την διοίκηση των Ηνωμένων εθνών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος είτε με την λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου είτε με την διεθνή αναγνώριση του αεροδρομίου της Τύμπου, όχι μόνο...
Δεν θα αποτελέσει διάδρομο προς την λύση όπως διατείνονται οι σχεδιαστές της πρότασης, αλλά θα παγιώσει μια κατάσταση δύο κρατών που "προσπαθούν" να συμβιώσουν στο ίδιο νησί. Εξαγνισμός των Τούρκων, αλλά και απεθνοποίηση των Ελλήνων, μέσω και άφθονων δολαρίων, αφού μέχρι και τεράστιο καζίνο σχεδιάζουν να στήσουν, για να δελεάσουν την κυπριακή κεφαλαιοκρατία.

Το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας και θα ενταφιάσει κάθε ιδέα απελευθέρωσης που άφησε ακόμα ζώσα στη συνείδηση η ολέθρια προδοσία του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και των όσων επακολούθησαν, υποστηρίζουν από τη Κύπρο πατριωτικοί κύκλοι. Με την επιστροφή σε μια γκρίζα, υπό διεθνή κυριαρχία Αμμόχωστο, θα ανοίξουν τον τάφο της ελληνικής συνείδησης και θα θέσουν τις βάσεις της συνομοσπονδίας.

Οι Έλληνες της Κύπρου θα πέσουν στα άγκιστρα των Άγγλων; Θα επιτρέψουν να εξελιχθεί η σημερινή ''πόλη φάντασμα'' σε πόλη - τάφο του κυπριακού Ελληνισμού; Ξεκινούμε, μαζί με άλλους, την αφύπνιση των Ελλαδιτών για το ''Ανάν 2'' που έρχεται με προπομπό την Αμμόχωστο, δημοσιεύοντας την ανοιχτή επιστολή ενός βέρου Αμμοχωστιανού και ηγετικού στελέχους του κυπριακού αντικατοχικού κινήματος, του Πάνου Ιωαννίδη:

''Είμαι πρόσφυγας από την Αμμόχωστο, στην οποία η “Λύση Ανάν” υπόσχεται επιστροφή.  Και όσοι με γνωρίζουν καλύτερα, γνωρίζουν και το μέγεθος του έρωτά μου για την πόλη μου. Όμως, ΤΥΧΑΙΑ είμαι Αμμοχωστιανός, όπως ΤΥΧΑΙΑ δεν είμαι Καρπασίτης ή Κερυνιώτης ή δεν κατάγομαι από οποιονδήποτε άλλον αγαπημένο τόπο, που η λύση που έρχεται  απαγορεύει την επιστροφή.  Το μόνο που δεν είναι τυχαίο, είναι πως είμαι Κύπριος. Εάν παρασυρθώ από υποσχέσεις και χρηματικές αποζημιώσεις και λησμονήσω:
- Την 1η Διαίρεση σε Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους από τους Άγγλους,
- Την 2η Εμφύλια Διαίρεση που κατέληξε στο ’74,
- και την 3η Διαίρεση σε Πρόσφυγες και μη Πρόσφυγες από τους Τούρκους,

Εάν, λοιπόν, τα λησμονήσω όλα αυτά και επιτρέψω στον οποιονδήποτε τυχοδιώκτη να επιτελέσει και 4η Διαίρεση  των Κυπρίων ''σε Πρόσφυγες που θα επιστρέψουν και σε Πρόσφυγες που δεν θα επιστρέψουν'', θα έχω συντελέσει στον τελικό χαμό της πατρίδας μου.

Γι’ αυτό τον λόγο, δηλώνω και σήμερα -δημόσια και έντιμα- ότι: Εάν δεν λυθεί η ανθρώπινη πλευρά του κυπριακού προβλήματος, με τρόπο που να ικανοποιεί όλους ανεξαίρετα τους πρόσφυγες, εγώ δεν πρόκειται να επιστρέψω στην Αμμόχωστο και ας με περιμένουν όλα τα εκατομμύρια του κόσμου. Ας διακηρύξουμε και ας αποδείξουμε -επί τέλους- και εμείς, πως  ''ου περί χρημάτων, αλλά περί Αρετής και Αξιοπρέπειας τον Αγώνα ποιούμεθα''.  Γιατί αλλιώς, θα οδηγήσουμε την Κύπρο στον αφανισμό και θα μας φτύνουν τα ίδια τα παιδιά μας...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου