Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΗ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ

Η αλλοτρίωση του πολιτικού συστήματος στη νεοταξίτικη και σκοτεινή γκραβούρα της Νέας Εποχής είναι καθολική. Μεμονωμένες φωνές που επιμένουν να αφυπνίζουν από το λήθαργο του γενικευμένου συμβιβασμού προφανέστατα και υπάρχουν…


Σημασία έχει όμως, να βρουν και τον τρόπο να μορφοποιηθούν σε συνεκτική δύναμη προκειμένου να προκύψει αυτό που η κοινωνία μας χρειάζεται, για να δρομολογηθεί επιτέλους η στοχευμένη εθνική αντεπίθεση και να ανακοπεί η πορεία του τόπου μας προς τον απόλυτο αφανισμό.

Κι αυτή η συνεκτική δύναμη, ανεξάρτητα από τη συμβατική της ταυτότητα, θα πρέπει να έχει ξεκάθαρη πολιτική φυσιογνωμία. θα πρέπει δηλαδή να αποτελέσει…

Τον εμπνευστή, τον οργανωτή, την πραγματική ατμομηχανή της πανεθνικής μας εξέγερσης.

Ενός εθνικοαπελευθερωτικού δημοκρατικού ξεσηκωμού δηλαδή, που θα ανατρέψει τα αδίστακτα ανδρείκελα, θα αποσυνθέσει το κατοχικό θεσμικό πλαίσιο που οικοδομούν και θα παραδώσει την ταπεινωμένη μας πατρίδα στο λαό της.

Τα κατοχικά ανδρείκελα που διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου, προφανώς συστοιχίζονται κάτω από...


Τις υπογραφές της ντροπής των ταπεινωμένων τους ηγετών, αλλά στα πλαίσια αυτής της εθελόδουλης διαδρομής, το καθένα από αυτά διατηρεί και προωθεί τις δικές του ιδιαίτερες ιδιοτελείς (αναφορικά με τη νομή της εξουσίας) επιδιώξεις.

Ο ανίκανος πρωθυπουργός, συνειδητοποιώντας την καθολική του ανεπάρκεια έναντι του εγωπαθή συνεταίρου του στη συγκυβέρνηση, δεν έχει παραιτηθεί από την επιδίωξή του να τον εξανδραποδίσει – αν βεβαίως του επιτραπεί από τα έξωθεν αφεντικά – προσφεύγοντας ακόμη και σε έκτακτη εκλογική αναμέτρηση, υπολογίζοντας πως θα καρπωθεί προσωρινά πολιτικά ωφελήματα, από την επικοινωνιακή διαχείριση του κατευθυνόμενου φόβου της επερχόμενης δήθεν πολιτικής αστάθειας, προκειμένου να χαλιναγωγηθεί και πάλι η εκλογική συμπεριφορά των μαζών.

Στο ίδιο στρατόπεδο το εγωπαθές συνεταιράκι του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να τονώσει το ηγετικό του προφίλ πλασαριζόμενος και ως «διεθνής φυσιογνωμία, αποσκοπώντας αντίστοιχα στον παραγκωνισμό του ανικανότατου Σα(χλα)μαρά, και στα πλαίσια φυσικά της ανασύστασης του ευρύτερου Πασοκονεοδημοκρατικού ομοιογενούς πλέον πολιτικού συνονθυλεύματος.

Στην παράλληλη όχθη το Τσιπραίϊκο ετοιμάζεται πυρετωδώς για να λάβει το πράσινο φως με αρμοδιότητες τη διαχείριση του κατοχικού μηχανισμού που ετοίμασαν πριν από αυτόν και για λογαριασμό του. Οι «αντιστασιακές» - αντιμνημονιακές κορώνες εγκαταλείπονται συστηματικά, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού μεμονωμένα στελέχη του που αφελώς συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της μεγαλοστομίας και του ονειροπόλου ρομαντισμού στον οποίο έχουν βυθιστεί, σπέρνοντας στο λαό επικίνδυνες και ατελέσφορες πολιτικές αυταπάτες.

Η Ελληνική κοινωνία πολώνεται επικίνδυνα. Και πρωταρχική έκφραση αυτής της πολιτικής πόλωσης συνιστά και η δυναμική στοίχιση ενός διόλου ευκαταφρόνητου τμήματος της, που έχει απογοητευθεί από τη φλυαρία και την πολιτική ανεπάρκεια (κυρίως της Αριστεράς) στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Είναι προφανές πως αυτό το τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, όχι μόνο δεν ασπάζεται την ιδεολογία και τις αντιλήψεις του νεοναζιστικού μορφώματος, αλλά και δεν έχει επίγνωση του αυτοκτονικού χαρακτήρα αυτής του της επιλογής. Και φυσικά είναι έτι προφανέστερον, πως δεν αντιλαμβάνεται επαρκώς τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει και για το ίδιο η περαιτέρω πολιτική ενδυνάμωση του νεοναζιστικού μορφώματος, ούτε βεβαίως οι συνέπειες που θα υπάρξουν για το μέλλον του τόπου και την ταυτότητα των πολιτικών εξελίξεων.

Η Αριστερά συμπιεσμένη θανάσιμα σε επικίνδυνες συμπληγάδες…
Και για να λέμε τα πράγματα με τα όνομα τους, όταν μιλάμε για Αριστερά, εννοούμε κυρίως και εκ των πραγμάτων το ΚΚΕ. Οι ολέθριες επιλογές της ηγεσίας του, που εκδηλώθηκαν με τρόπο χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα  τα τελευταία τρία χρόνια, δεν του στέρησαν μόνο τη δυναμική που εκ των πραγμάτων και ιστορικά του ανατέθηκε, να αποτελέσει δηλαδή τον καταλύτη και την ατμομηχανή για ουσιαστικές πολιτικές εξελίξεις, με πρώτο στόχο την άμεση ανακοπή αυτής της ξέφρενης πορείας προς την καταστροφή, αλλά παράλληλα με αυτό, το οδήγησαν στο να απωλέσει και την παραδοσιακή του αναγνώριση από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που το θεωρούσαν – ακόμη και αν δεν το ψήφιζαν – ως ένα αποτελεσματικό αποκούμπι της ελπίδας τους και ουσιαστικό ανάχωμα για τη διατήρηση των κοινωνικών κεκτημένων.

Αν και το κόμμα αυτό βγήκε πρόσφατα από συνέδριο, όλα δείχνουν πως η κυριαρχία των σεχταριστικών αντιλήψεων, το κρατά αλυσοδεμένο στην ίδια ρότα της απέραντης φλυαρίας που δε μετουσιώνεται σε συγκεκριμένο πολιτικό έργο, παρά μόνο σε αυστηρά επιλεκτικές δράσεις που τονώνουν λογικές κοντόφθαλμης επιβεβαίωσης.

Τα ιδεολογήματα και οι ομφαλοσκοπήσεις περί αυτά έχουν την τιμητική τους, και αυτό συνεπικουρεί στην περαιτέρω περιχαράκωση του κόμματος από την κοινωνία που αναζητεί εναγωνίως τον εμπνευσμένο της πολιτικό ηγέτη.

Και τέλος οφείλουμε να θυμίσουμε, πως εκείνη η μαύρη μέρα που οι κουκουλοφόροι των σκοτεινών μηχανισμών, αποφάσισαν τελικά να επιτεθούν στο ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης στην Αθήνα, αντί να φανατίσει τις δυνάμεις του κόμματος σε λογικές εξωστρέφειας και καλά σχεδιασμένου πολιτικού ακτιβισμού ικανού να συμπαρασύρει σε δράση μεγάλα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας, ενεργοποίησε φοβικά σύνδρομα στην ηγεσία του, καταδικάζοντας το κόμμα σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια και σε μπαρουτοκαπνισμένες μεγαλοστομίες που δεν οδηγούν πουθενά.

Είναι λοιπόν φανερό πως μέσα σ αυτές τις συνθήκες, που μια κλίκα προσκυνημένων πολιτικών ανδρεικέλων έχει αφεθεί ουσιαστικά ανενόχλητη να «κάνει παιχνίδι» μόνη της και να οδηγεί τον τόπο και την κοινωνία στον αφανισμό, οι μεμονωμένες φωνές που επιμένουν να αφυπνίζουν από το λήθαργο του γενικευμένου συμβιβασμού, οφείλουν να αναζητήσουν και τον τρόπο ώστε να μορφοποιηθούν σε συνεκτική δύναμη προκειμένου να προκύψει αυτό που η κοινωνία μας χρειάζεται, για να δρομολογηθεί επιτέλους η στοχευμένη εθνική αντεπίθεση.

Να προκύψει δηλαδή ο εμπνευστής, ο αποφασισμένος και ασυμβίβαστος οργανωτής που θα αποτελέσει την πραγματική ατμομηχανή της πανεθνικής μας εξέγερσης.

Μιας εξέγερσης εθνικοαπελευθερωτικής - δημοκρατικής δηλαδή, που θα ανατρέψει τα αδίστακτα ανδρείκελα, θα αποσυνθέσει το κατοχικό θεσμικό πλαίσιο που οικοδομούν και θα παραδώσει την ταπεινωμένη μας πατρίδα στο λαό της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου