Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΛΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Οι εξελίξεις – μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα – είναι ραγδαίες και καταιγιστικές. Δεν πρόκειται για τις «αποκαλύψεις» της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ του Μπομπολα ο οποίος όψιμα ανακάλυψε το ναζιστικό και εγκληματικό προσωπείο των Χρυσαυγιτών... 

του ΚΩΣΤΑ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ

Ο λόγος βέβαια βρίσκεται στις καταγγελίες της ΧΑ για νταβατζήδες εργολάβους-ιδιοκτήτες ΜΜΕ και στο κατούρημα του Χρήστου Παππά μπροστά στην είσοδο του Τ/Σ Mega Channel. Είναι ο ίδιος Παππάς ο οποίος σε εκδήλωση στην Κρήτη ανέμιζε τη σημαία της 21ης Απριλίου...  
Οι εξελίξεις αφορούν στο «Βάθος και την Έκταση» της επιρροής της Χρυσής Αυγής σε όλο το φάσμα των Σωμάτων Ασφαλείας. Και δεν αναφέρομαι στους...
Δεξιούς ενστόλους οι οποίοι λόγω μισθολογίου και περικοπών εγκατέλειψαν τη ΝΔ του Σαμαρά και ψήφισαν μαζικά (Μαίος και Ιούνιος 2012) τους νοσταλγούς του Χίτλερ και της Χούντας.

Εντοπίζω το πρόβλημα στις οργανικές διασυνδέσεις της ΧΑ με νευραυλγικές Υπηρεσίες Ασφαλείας και Πληροφοριών όπως η Κρατική Ασφάλεια, η ΕΥΠ, τα ΕΚΑΜ, η ομάδα ΔΙΑΣ, οι Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού και του Λιμενικού. Συμβαίνει λοιπόν το εξής τραγελαφικό: Η Κρατική Ασφάλεια μέσω του Τμήματος Προστασίας του Πολιτεύματος να παρακολουθεί τους Χρυσαυγίτες και την ίδια στιγμή οι Χρυσαυγίτες να γνωρίζουν «από μέσα» πότε και από ποιους αστυνομικούς θα γίνουν έλεγχοι στις Τοπικές τους Οργανώσεις.
 
Η αποκάλυψη για Χρυσαυγίτη Αστυνομικό του ΑΤ Νικαίας (που «ενημέρωνε» την ΤΟ Νίκαιας της ΧΑ για εφόδους της ΕΛΑΣ) αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Εν ολίγοις η Ελληνική Αστυνομία «μπάζει νερά» και ο μέχρι εχτές άβουλος Δένδιας δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί πέρα από το στενό κύκλο της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ. Ανακαλύπτει δε τώρα ότι ο Προϊστάμενος της Γ’ Διεύθυνσης (Αντικατασκοπεία) της ΕΥΠ είναι συγγενής Βουλευτή της ΧΑ. Καλά κρασιά!
Θεωρώ ότι πέρα από μια εκλογική βάση-μπετόν (γύρω στο 7-8%) που δεν χαμπαριάζει ούτε από στυγερές δολοφονίες ούτε από ναζιστικά παραληρήματα ούτε από νυχτερινά Τάγματα εφόδου, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, εχεμύθειας, πειθαρχίας εντός του πυρήνα του Κρατικού μηχανισμού.
 
Η ΧΑ δεν δημιουργήθηκε χτες. Υπάρχει τα τελευταία 30 χρόνια και έχει περάσει από διαφορετικές ιστορικές φάσεις. Η μεταπολιτευτική ελίτ την ανέχτηκε όσο η ΧΑ βρισκόταν μεταξύ καρικατούρας και περιθωρίου. Κάποιες φορές εξυπηρετούσε και συγκεκριμένες κομματικές σκοπιμότητες. Τώρα όμως η παλιά γενιά των 65ρηδων (Μιχαλολιάκος – Παππάς) έχουν ουσιαστικά δώσει τα ηνία της οργάνωσης στους Κασιαδιάρη – Παναγιώταρο, οι οποίοι δεν έχουν μνήμες του παρελθόντος και δεν ξέρουν πότε πρέπει «να σταματήσει η πλάκα» και δεν φαντάζονται που μπορεί να οδηγήσει η κατάσταση.
 
Επειδή εδώ και πολύ καιρό έχω προειδοποιήσει με άρθρα μου ότι τα πράγματα μπορεί να μας οδηγήσουν στη σκοτεινή περίοδο 1977-80 (της Τουρκίας) με δεκάδες νεκρούς (τόσο Αριστερούς όσο και Γκρίζους Λύκους) ανά μήνα μέχρι το πραξικόπημα του Εβρέν (Σεπτέμβριος του 1980), το λεγόμενο συνταγματικό τόξο οφείλει ΤΩΡΑ με στοιχεία και αποδείξεις να στείλει όσους εμπλέκονται ποινικά πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Θα στείλει το μήνυμα στους υπόλοιπους ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και δεν ανέχεται ανομία και  βία. 
 
Όσον αφορά τους ένστολους Χρυσαυγίτες όλων των βαθμίδων, θα πρέπει οι αντίστοιχες πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων να κηρύξουν ανένδοτο και να καθαρίσουν με συνοπτικές διαδικασίες (απόταξη από τις Υπηρεσίες και τα Σώματα Ασφαλείας). Όσο η κατάσταση χρονοτριβεί τόσο η πόλωση θα αυξάνεται και το αίμα θα συνεχίσει να κυλάει. Αύριο θα είναι αργά για όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου