Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Είναι τόσο απότομη η κατηφόρα, στην οποία τρέχει με λυμένο το χειρόφρενο η χώρα μας, ώστε μερικά κορυφαία γεγονότα περνούν απαρατήρητα, επειδή δεν έχουν άμεσο οικονομικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων... 

Ενα από αυτά ήταν η στάση που κράτησε σημαντική μερίδα του Τύπου και του πολιτικού κόσμου στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές. Ηταν τόσο χαμερπής και αηδιαστική, ώστε υποχρέωνε τον αμερόληπτο παρατηρητή να σκεφτεί αν έχουν απομείνει έστω ίχνη εθνικής αξιοπρέπειας σε πολλούς από εκείνους που θα έπρεπε να την υπερασπίζονται.

Η άνετη νίκη της κ. Μέρκελ χαιρετίστηκε με... ενθουσιασμό από πολιτικούς, δημοσιογράφους και δημοσιολογούντες, οι οποίοι, μάλιστα...
Αγωνιούσαν για το εύρος της νίκης της -ολέθριας για την Ελλάδα- πολιτικού. Θλιβερό το θέαμα, μελαγχολικές οι σκέψεις που γεννά. Να πανηγυρίζουμε εν εξάλλω για τον θρίαμβο της δημίου μας.

Η «ελίτ» της πατρίδας μας πάλι μεταθέτει τα προβλήματα εκεί που δεν πρέπει: σε εξωγενείς παράγοντες. Από τον «δαίμονα» Μέρκελ, οι «επιφανείς» μετακινήθηκαν χωρίς αιδώ και συστολή στην «άγγελο-Ανγκελα», η οποία θα έπρεπε να έχει... αυτοδυναμία για να «ωφελήσει» απερίσπαστη την Ελλάδα!

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η ελληνική παθογένεια είναι μια εσωτερική υπόθεση που ξεκίνησε από την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι η λύση μπορεί να προκύψει από κάποιον ξένο, υπερασπιστή των συμφερόντων του τόπου του -όχι της Ελλάδας.

Είναι γεγονός ότι η Γερμανία επηρεάζει το σύνολο της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ευρώπης. Πάντοτε πρέπει να επιδιώκεται από τη δική μας πολιτική τάξη η εξεύρεση φόρμουλας συνεννόησης με τους Γερμανούς. Ωστόσο, δεν μας ζήτησε κάποιος να παραδώσουμε τα «κλειδιά» της συνείδησής μας στους επιτελείς της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή η επίδειξη εθελοδουλίας δεν τιμά κανέναν και μόνο ντροπή, οργή και απογοήτευση προκαλεί στον σκληρά δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Επειδή έχουμε λάβει ενυπόθηκα δάνεια και από την πατρίδα της κ. Μέρκελ, δεν συνεπάγεται ότι θα της εκχωρήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου