Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΩ ΒΟΗΘΑ ΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΝΙΣΤΩ

Σ αυτό το μοτίβο κινούνται οι συνενοήσεις του δίδυμου των ανδρεικέλων της κατοχής. Ο μεν Σαμαράς σκεφτεται να αξιοποιήσει το επικοινωνιακό πυροτέχνημα με τη Χρυση Αυγή, πριν σκάσει με πάταγο στο έδαφος, ο δε βενιζέλος, τρέμοντας τον πολιτικό του αφανισμό, ξορκίζει τις εκλογές όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Το βέβαιο είναι πως πρόκειται για μια λυκοσυμφωνία ασταθέστατη που την έκβασή της μόνο οι γενικότερες εξελίξεις θα καθορίσουν το επόμενο διάστημα. Ο Σαμαράς αναζητά τρόπους να καρπωθεί τα όποια προσωρινα πολιτικά ωφελήματα, ενώ ο Βενιζέλος αναζητά εναγωνίως πίστωση χρόνου αλλά και δυνατότες παρέμβασης ικανές να του εξασφαλίσουν την όποια πολιτική ανάκαμψη σ ένα πολιτικό σκηνικό που τον συνθλίβει. Το βέβαιο είναι πως με εξαίρεση τους εκλογικούς χειρισμούς...
Που το πάνω χέρι φαίνεται να διατηρεί ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της κατοχικής διοίκησης, για όλα τα υπόλοιπα κυρίαρχα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής, ο άβουλος πρωθυπουργός σύρεται πίσω από τις πρωτοβουλίες και τους χειρισμούς Βενιζέλου.

Διαβάζουμε λοιπόν στο ON ALERT...

Σύμφωνα με ενημέρωση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, άξονας της συμφωνίας Σαμαρά - Βενιζέλου είναι η διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και η απόλυτη απόρριψη κάθε ιδέας περί εκλογών .
Οι δύο άνδρες δεν ήταν προγραμματισμένο εξ αρχής να συμπέσουν στη Νέα Υόρκη, όπου διεξάγεται η Σύνοδος για την 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ωστόσο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής κρίθηκε αναγκαίο να συναντηθούν ώστε να υπάρξει εκατέρωθεν ενημέρωση. Αμέσως μετά την συνάντησή τους ο κ.Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών. 

Όπως μεταδίδεται ο κ Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής λόγω της καταχρηστικής άσκησης της δυνατότητας. Ο ίδιος πάντως εξέφρασε την εκτίμηση ότι μάλλον δεν θα χρειαστεί αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα προχωρήσουν σε ομαδική παραίτηση.

«Οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας» είπε ο  Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη Δικαιοσύνη που είναι επίσης θεσμός προστασίας της Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για τις εξελίξεις καθώς όπως θύμισε εδώ και πολύ καιρό επέμενε στην δραστική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Άφησε όμως και αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι βλέπει αμηχανία από την πλευρά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και το συνέδεσε με το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν από τα κόμματα που αποδοκίμαζαν το Μνημόνιο όπως  και ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που όμως θα περιλαμβάνει και διατάξεις ευρύτερα για την προστασία της Δημοκρατίας. Προς τούτο θα συναντηθεί σύντομα με τον υπουργό Δικαιοσύνης. 

Στο πλαίσιο αυτό οι ίδιες,προαναφερθείσες,  πηγές τόνιζαν ότι Σαμαράς - Βενιζέλος πέρα από την εξέλιξη των δικαστικών διαδικασιών, τις οποίες κινεί μόνη και ανεξάρτητα  η Δικαιοσύνη, συζήτησαν κι συμφώνησαν ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες . Αυτές  περιλαμβάνουν,πρόσθεταν,  την κατάθεση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος θα είναι ένας ολοκληρωμένος νόμος για την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας,αλλά και τις προαναφερθείσες πρωτοβουλίες,.
<<Η δημοκρατία έχει θεσμούς αυτοπροστασίας με κορυφαία τη δικαιοσύνη>> είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος, αναχωρώντας για το αεροδρόμιο.

Για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για να ακυρώνουν ενδεχόμενες προσπάθειες  θεσμικού ευτελισμού ή καταστρατήγησης, εκ μέρους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής , των κοινοβουλευτικών διαδικασιών με παραιτήσεις για να προκληθούν αναπληρωματικές  εκλογές κλπ. δεν ΄χει γίνει γνωστό μέχρι αυτή την ώρα. Να θυμίσουμε πάντως ότι έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία του κ Βενιζέλου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ Αθανασίου - κίνηση που ενδεχομένως να σχετίζεται και με το θέμα αυτό,ενω ήδη ανακοινώθηκε και άλλη. Πάντως ο κ Βενιζέλος σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Ρόυτερς είχα απαντήσει πολιτικά στην ''απειλη'' της ΧΑ για παραιτήσεις λέγοντας ότι δεν είναι απειλή αλλά ευκαιρία να χάσει η ΧΑ όλες τις έδρες της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου