Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΤΣΕΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Παπούλιας σε δικαστικούς: «Να είστε Τερτσέτηδες και να αντιμετωπίσετε όλα τα δύσκολα»...


Πρόκειται για ένα πρωτοφανές κρεσέντο υποκρισίας και άκρατου θεατρινισμού... Για μια άθλια προσπάθειας επικοινωνιακής συγκάλυψης τόσο των τεράστιων προσωπικών του πολιτικών ευθυνών, όσο και των ευθυνών όλων εκείνων που παρά και ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού έθνους, έστησαν μια πρωτοφανή βιομηχανία ντροπής, ταπείνωσης και "νομιμομοποίησης" του ελεεινού κατοχικού καθεστώτος και των επιλογών των ντόπιων ανδρεικέλων του που το υπηρετούν, καταδυναστεύοντας το λαό και κουρελιάζοντας την εθνική κυριαρχία του τόπου.

Όχι πρόεδρε... 
Οι Τερτσέτηδες και οι Πολυζωίδηδες, δεν υπηρέτησαν ότι υπηρετείς. Αυτόι δε στάθηκαν απέναντι στο Έθνος όπως στέκεσαι εσύ και εκείνοι που νομιμοποιείς με την ανοχή και την παρουσία σου.  Αυτοί ύψωσαν φωνή αντίστασης στο ραγιαδισμό. Κράτησαν ψηλά την τιμή, την υπόληψη και...
Τη σημαία του Έθνους. Αυτοί δεν υπηρέτησαν προστάτες. Δεν έσκυψαν μπροστά σε ανήθικους και ταπεινωτικούς εκβιασμούς. Αυτοί παρέδωσαν μαθήματα αξιοπρέπειας πρόεδρε. Και δεν το έκαναν ψελλίζοντας και αναμασώντας το παρελθόν τους ως δεκάχρονα. Το έκαναν τη στιγμή που είχαν στα χέρια τους το κλειδί των αποφάσεων για την τύχη του Έθνους.

Τι απ όλα αυτά έκανες εσύ πρόεδρε για να μπορείς να τους επικαλείσαι???
Ποιό κατοχικό δίκαιο ανέτρεψαν οι δικαστές στους οποίους απευθύνεσαι, για να νομιμοποιείται κανείς να τους παρομοιάζει με Τερτσέτηδες???

Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι για γέλια...

Καθήκον των δικαστικών λειτουργών της χώρας είναι η υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τους νεοπροαχθέντες στην ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Ο Κάρολος Παπούλιας αναγνώρισε ότι...
Και οι δικαστές υφίστανται οικονομικές θυσίες, ενώ τους κάλεσε να λειτουργήσουν ανεπηρέαστοι από πιέσεις. «Να είστε Τερτσέτηδες και να αντιμετωπίσετε όλα τα δύσκολα», τους είπε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο παράδειγμα του δικαστή Γεωργίου Τερτσέτη, μέλους του πενταμελούς δικαστηρίου του Ναυπλίου που δίκασε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.


Ο Τερτσέτης μαζί με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Αναστάσιο Πολυζωίδη, αρνήθηκε να υπογράψει την καταδίκη του Γέρου του Μοριά σε θάνατο για εσχάτη προδοσία, με τίμημα την οριστική του παύση από την Αντιβασιλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου