Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η MOODY'S - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ

Στοιχεία σοκ της ΕΛΣΤΑΤ: Ένα στα τέσσερα νοικοκυριά στο όριο της φτώχειας – Ξεπερνούν τις 900.000 οι οικογένειες που ζουν με μισθό κάτω των 1.000 ευρώ...

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε κατά δύο μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ανεβάζοντάς την στη βαθμίδα Caa3 από C που ήταν από τον Μάιο του 2012, και σημειώνοντας ότι διαβλέπει σταθερές προοπτικές στην οικονομία της. Ο Moody’s αναφέρει στην ανακοίνωσή του ως...
«βασικό κίνητρο» για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας «τις προόδους που έχει επιτύχει η (ελληνική) κυβέρνηση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος που υποστηρίζεται από την τρόικα» (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). 

Παντού βρωμάει ανάπτυξη - Ας δούμε τι λένε τα στοιχεία...
Η χώρα μας καταλαμβάνει τη σχετική "πρωτιά" στην Ευρωπαϊκή Ένωση - Ο κίνδυνος φτώχειας για παιδιά ηλικίας 0-17 ετών (παιδική φτώχεια) ανέρχεται σε 26,9%. Σοκαριστικά είναι τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το 2012, καθώς στο όριο της φτώχειας βρέθηκε το 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας. 

Μάλιστα, το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 1,7 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε το 2011 (21,4%) και κατά 3 μονάδες από την έναρξη της κρίση το 2008 (20,1%).

Το "κατώφλι" της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 5.708 ευρώ ετησίως ανά άτοµο, και σε 11.986 ευρώ για νοικοκυριά µε δύο ενήλικες και δύο εξαρτώµενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Ως κίνδυνος φτώχειας ορίζεται το ποσοστό των ατόµων που ζουν σε νοικοκυριά, των οποίων το συνολικό ισοδύναµο διαθέσιµο εισόδηµα είναι χαµηλότερο του 60% του εθνικού διάµεσου ισοδύναµου διαθέσιµου εισοδήµατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου