Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΜΠΑ ΤΙ ΛΕΤΕ??? ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ???

Η Αλ Κάιντα δεν είχε άμεση συμμετοχή στην επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων Αμερικανών, μεταξύ τους ο πρεσβευτής, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012, γράφει στο σαββατιάτικο φύλλο της η εφημερίδα New York Times...
 

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της και βασίζεται σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στη λιβυκή πόλη, η αμερικανική εφημερίδα γράφει ότι ο θάνατος του πρεσβευτή Κρις Στίβενς και τριών αμερικανών πρακτόρων ήταν το αποτέλεσμα επίθεσης τοπικών ενόπλων. Η πληροφορία αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει διαμάχη στην Ουάσινγκτον, όπου...
η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα κατηγορήθηκε επανειλημμένα πως καλύπτει αυτό που συνέβη στη Βεγγάζη --κατηγορίες που απορρίπτει ο Λευκός Οίκος.
 

Η εφημερίδα γράφει επίσης ότι η επίθεση μπορεί όντως να οφείλεται σε οργισμένους διαδηλωτές που κατευθύνονταν στη διπλωματική αποστολή μετά την προβολή σε τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μιας αντι-ισλαμικής ταινίας, η παραγωγή της οποίας έγινε στις ΗΠΑ.
Ύστερα από επαφές με κατοίκους της Βεγγάζης οι οποίοι, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχαν άμεση γνώση της επίθεσης, η New York Times "δεν διασταύρωσε κανένα να στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Αλ Κάιντα ή άλλες διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν παίξει ρόλο στην έφοδο" κατά της αμερικανικής αποστολής.

 

"Η επίθεση, αντίθετα, πραγματοποιήθηκε από μαχητές που είχαν επωφεληθεί άμεσα από την επιμελητεία και τη σημαντική αεροπορική δύναμη του ΝΑΤΟ στη διάρκεια της εξέγερσης" κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, ο οποίος σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2011, διευκρινίζει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Η New York Times επικαλούμενη αμερικανούς αξιωματούχους σε σχέση με ποινική έρευνα για τις δολοφονίες των τεσσάρων Αμερικανών της διπλωματικής αποστολής, αναφέρει ότι ένας από τους βασικούς ύποπτους φέρεται να είναι ο τοπικός αρχηγός των ανταρτών Αχμεντ Αμπού Χατάλα.
 

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, ο Χατάλα φέρεται να βρισκόταν μέσα στην αμερικανική αποστολή τη στιγμή της επίθεσης. Σε συνέντευξη στην New York Times, ο αρχηγός των ανταρτών παραδέχτηκε ότι ήταν παρών αλλά αρνήθηκε ότι είναι ο υπεύθυνος της εφόδου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου