Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ - ΑΡΓΗΣΑΝ ΑΛΛΑ...

Μετά τις αποκαλύψεις του προφυλακισθέντα πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές καταρτίζουν νέο διευρυμένο κατάλογο κατηγορούμενων για εμπλοκή στην υπόθεση των μιζών για τα εξοπλιστικά συστήματα, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου... 

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προβούν σε νέες συλλήψεις εντός των επόμενων 24ωρων καθώς ήδη έχουν εκδώσει δυο εντάλματα. Σύμφωνα με Τα Νέα, δε, οι εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών εξέτασαν το ενδεχόμενο να προκύπτει από το υπάρχον υλικό η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με βάση την υποδομή και τον ρόλο των προσώπων που συμμετείχαν στην διακίνηση του μαύρου χρήματος. Για όσους, επίσης, προκύπτει...
ευθεία εμπλοκή σε δωροδοκία ή ξέπλυμα χρήματος εξετάζεται η σύλληψή τους για τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως συνέβη με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ. Για να υπάρξει όμως τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με νομικούς, δεν αρκεί η απολογία του Κάντα αλλά ο συνδυασμός στοιχείων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α.Κάντας φέρεται να κατονόμασε πέντε πολιτικούς, δυο επιχειρηματίες και ακόμη 17 πρόσωπα ως εμπλεκόμενους - έμμεσα ή άμεσα - σε μίζες.
Από το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, φαίνεται πως τηρούν σιγή μέχρι να αποκαλυφθεί πόσο "ψηλά" φτάνει η υπόθεση. Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλά για δικομματική διαπλοκή που προκύπτει από την απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου Αμύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου