Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΣΑΚΕΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατήγγειλε χθες, Πέμπτη, σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Ναμπίλ Φάχμι, την απόφαση του Καΐρου να χαρακτηρίσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους "τρομοκρατική οργάνωση"...
 

Ο επικεφαλης της αμερικανικής διπλωματίας τηλεφώνησε χθες στον Αιγύηπτιο υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι. "Ο υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε την ανησυχία του όσον αφορά το χαρακτηρισμό των Αδελφών Μουσουλμάνων ως τρομοκρατών που...
αποφασίσθηκε στις 25 Δεκεμβρίου από την προσωρινή αιγυπτιακή κυβέρνηση", δήλωσε η Ψάκι. Η Αίγυπτος χαρακτήρισε "τρομοκρατική οργάνωση" τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του καθαιρεθέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι αφού τους απέδωσε την ευθύνη για τη φονική επίθεση της Τρίτης εναντίον του γενικού επιτελείου της αστυνομίας στη Μανσούρα (βόρεια Αίγυπτος), που ωστόσο είχε καταδικασθεί "αυστηρά" από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ενώ ένα τζιχαντιστικό κίνημα είχε αναλάβει την ευθύνη γι' αυτή.
 

Εξάλλου μια επίθεση προκάλεσε χθες τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων σ' ένα λεωφορείο στο Κάιρο, όπου συνελήφθησαν πολλά μέλη των Αδελφών Μουσουλμάννων. Κατά τη συνομιλία του με τον Φάχμι, ο Κέρι καταδίκασε "τη φρικτή τρομοκρατική βομβιστική επίθεση" στη Μανσούρα, καθώς κι αυτή στο Κάιρο και οι δύο υπουργοί συμφώνησαν πως "η βία δεν έχει θέση στην Αίγυπτο, ο λαός της οποίας αξίζει ειρήνη και ηρεμία", σύμφωνα με την αμερικανίδα εκπρόσωπο.
 

Όπως η Ουάσινγκτον επαναλαμβάνει εδώ και δέκα μήνες, ο Κέρι "επέμεινε στην ανάγκη να υπάρξει μια πολιτική διαδικασία που να περιλαμβάνει το μεγαλύτερο αριθμό προσώπων σε όλη την πολιτική σκακιέρα και να σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των Αιγυπτίων για να υπάρξει μια δημοκρατική αλλαγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου