Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΑΝΟΙΞΑΝ - ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΦΤΑΛΕΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…


Το copypaste πήρε φωτιά και οι υπεργολάβοι της υστερίας ανέλαβαν το θλιβερό ρόλο του φερέφωνου, στην επικίνδυνη νεοταξίτικη χορογραφία. Πρόκειται για ένα έργο που το ξέρουν καλά και το σημαντικότερο είναι πως αυτό το project, δεν κοστίζει τίποτε στους χορογράφους, όσο οι πρόθυμοι ηλίθιοι προσφέρονται  (έτσι για τη φουκαριάρα τη μάνα τους) να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά…

Αυτή τη φορά, η αφορμή δόθηκε από ένα άρθρο του Αμερικανού πρώην υπουργού Πωλ Γκρεκ Ρόμπερτς στο οποίο ανάμεσα σ άλλα αναφέρει: «Το πραξικόπημα στην Ουκρανία, που οργάνωσε η αμερικανική κυβέρνηση αλλά πέρασε στον έλεγχο οργανωμένων και εξοπλισμένων νεοναζιστών, οδηγεί, σχεδόν κατά βεβαιότητα, σε πόλεμο, που μόνο η διπλωματική δεξιότητα του Πούτιν μπορεί πλέον να αποτρέψει.»

Την ίδια στιγμή το γνωστό Stratfor προειδοποιεί πως η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το σκηνικό έρχονται βεβαίως να συμπληρώσουν...
τα σημερινά γεγονότα στα αεροδρόμια της Κριμαίας με τους αινιγματικούς ένστολους, και φυσικά τα τσαλίμια του Πούτιν με τις στρατιωτικές ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Και προφανώς έρχονται να το ενισχύσουν και οι τελευταίες πληροφορίες για την παρουσία των Ρωσων στρατιωτών στις ναυτικές εγκαταστάσεις της Κρικαίας. (Αλλοίμονο αν δεν έκαναν και αυτό...)

Τι άλλο χρειάζεται λοιπόν ένα σενάριο τρόμου για να χει πετυχεσσά και να προσφέρει ένα πρώτης τάξεως υλικό στους πρόθυμους κοντυλοφόρους???

Μόνο που η αλήθεια είναι αμείλικτη, και όσο οι Σέρλοκ Χόλμηδες της ενημέρωσης αναπαράγουν κατευθυνόμενη ενημέρωση, ηθελημένα η αθέλητα αποκρύπτουν από τους λαούς το πραγματικό πρόσωπο του εφιάλτη. Πίσω λοιπόν από τη σεναριολογία της αποπροσανατολιστικής τρομολαγνείας, επιχειρείται να αποκρυβούν δυο απλές και ξεκάθαρες αλήθειες:

  • Η πρώτη είναι πως η Ουκρανία οδηγείται σε εδαφικό διαμελισμό. Και…
  • Η δεύτερη είναι πως η μαύρη σελίδα για την Ευρασία μόλις τώρα ανοίγει και οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες, για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Σ αυτή τη θλιβερή ιστορία, η Ρωσία των Πούτιν – Μεντβέντεβ, δεν αποτελεί αντιστάθμισμα και παράγοντα ανακοπής, αλλά συμμέτοχο και απόλυτο συνένοχο στα σχέδια του εφιάλτη.

Αυτό που επιχειρείται να εμφανιστεί ως δήθεν «διπλωματική δεξιότητα του Πούτιν», δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μια κακότεχνη προσπάθεια απόκρυψης της μεγάλης του συνενοχής, με αποδέκτη την ίδια τη Ρωσική κοινωνία.

Το είπαμε και χθες το επαναλαμβάνουμε και σήμερα.  Αν η Ρωσική ηγεσία ήθελε να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, το πρώτο πράγμα που δε θα έκανε θα ήταν να παραβιάσει το θεμελιώδη κανόνα της γεωπολιτικής. Και αυτός ο κανόνας λέει απλά πως «Αν θες να αποτρέψεις μια εξέλιξη, αυτό που οφείλεις να κάνεις, είναι να επιχειρήσεις να την προλάβεις. Αν δε την προλάβεις, το παιχνίδι έχει χαθεί, και τίποτε πλέον δεν είναι αναστρέψιμο». 

Η Ρωσία λοιπόν δεν είναι η δύναμη που μπορεί να παρεμβαίνει με τρόπο καταλυτικό και να διαμορφώνει ατζέντα στη γεωπολιτική του πλανήτη. Φτωχοσυνεταίρος που θυμίζει την παρουσία του κλαψουρίζοντας είναι, γι αυτό και το μόνο που μετρά είναι στρατηγικές ήττες στο γεωπολιτικό καμβά. (Βλέπε: Σερβία, Λιβύη, Συρία, Κύπρο και τώρα Ουκρανία κλπ). Επιμέρους και αποσπασματικές αντιδράσεις (για την τιμή των όπλων) ναι θα έχουμε. Με βαρύτατο τίμημα για τον Ουκρανικό λαό αλλά με μηδενικό αποτέλεσμα αποτροπής των γεωπολιτικών στοχεύσεων.

Το τονίζαμε άλλωστε και χθές: "Η Ρωσία των Πούτιν – Μενβέντεβ θα εκποιήσει γι ακόμη μία φορά τις προσδοκίες των αφελών, με τίμημα ένα τμήμα – φιλέτο στην περιοχή της Κριμαίας, προκειμένου να μην αισθάνεται ιδιαιτέρως άβολα και θαλασσίως αποκομμένη, μετά τη νέα γεωπολιτική της ήττα στην περιοχή¨.

Ας συνοψίσουμε…
Η Ουκρανία οδηγείται σε διαμελισμό με τη Ρωσία στο ρόλο του θεατή των εξελίξεων.
Η θεατρική παράσταση για τις δήθεν ρωσικές αντιστάσεις, το μόνο στο οποίο αποσκοπεί, είναι να συγκαλύψει τη συγκαταβατική όσο και άτολμη στάση της Ρωσικής ηγεσίας στη Ρωσική κοινωνία που έτσι κι αλλιώς αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα και το ρόλο της.
Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των νεοναζί στις εξελίξεις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά συστατικό στοιχείο της επικίνδυνης νεοταξίτικης χορογραφίας, που χρησιμοποιεί τον πολιορκητικό κριό των νεοναζί, με σκοπό τη συνολική αναμόρφωση του πολιτικού καμβά της Ευρώπης.

Και στο βάθος πόλεμος???
Ναι πόλεμος. Μόνο που αυτός ο πόλεμος, δε θα είναι για τη χαμένη τιμή της Ρωσικής αξιοπρέπειας στην Ουκρανική χερσόνησο, αλλά γιατί στα κορυφαία του αδιέξοδα, αυτός αποτελεί τη μοναδική δοκιμασμένη μέθοδο στον ακραίο καπιταλισμό και σε συνθήκες σαν τις σημερινές διατηρεί στο ακέραιο την επικαιρότητά του στα σχέδια των χορογράφων.

Με δυο λόγια…
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αποτέλεσαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, μέσα από την οποία κατάφεραν να μπολιάσουν τις γεωπολιτικές αναδιατάξεις στην περιοχή, με το πολιτικό δηλητήριο του νεοναζισμού,  προκειμένου να  το χρησιμοποιήσουν ως χρήσιμη παρακαταθήκη για τις δρομολογούμενες και όπως όλα δείχνουν προαποφασισμένες αλλαγές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Το λέγαμε και χθες: «Το τέρας που θα αναβιώσει τη φρίκη του πολέμου για το μεγάλο RESET στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο είναι εδώ - Και οι αναλυτάδες κάθε άλλης εκδοχής, θα βρεθούν σύντομα με τις πένες χωμένες στο σκατιάρικο πισινό τους…»

Θα επανέλθουμε αναλύοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός ισχυρού μετώπου της πατριωτικής Αριστεράς, ως μοναδικό επιθετικό ανάχωμα για τις επικίνδυνες εξελίξεις στον τόπο μας, με δυνατότητα να πυροδοτήσει ντόμινο ανατροπής σε ολόκληρη την Ευρώπη.

2 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ 2-3 ΑΚΟΜΗ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ....ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥΚΟΝΤΟ ΤΟΥ.Α ΝΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΕΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΣΑΝ ....ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι Κώστα... Είναι πολλοί αυτοί που τη θέλουν, κι ακόμη περισσότεροι αυτοί που θα την αγκαλιάσουν και είναι πρόθυμοι να εμπνευστούν από το λόγο της...

      Διαγραφή