Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ

Να γίνουν άμεσα ασκήσεις για να διαπιστωθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν...


Αναμφίβολα ένα μήνυμα του Ρώσου προέδρου τόσο προς τη Δύση όσο και σε εκείνους που θέλουν ο,τιδήποτε ρωσικό εκτός Ουκρανίας. 

«Σύμφωνα με μια διαταγή του προέδρου της Ρωσικής...
Ομοσπονδίας οι δυνάμεις της Δυτικής Στρατιωτικής Διοίκησης τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας στις 14:00 (12:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο μια ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.
Ο Πούτιν έχει διατάξει απροειδοποίητα διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας σε πολλές περιοχές της Ρωσίας αφού επέστρεψε στην προεδρία το 2012, λέγοντας ότι ο στρατός πρέπει να παραμένει σε ετοιμότητα, αλλά η γεωπολιτική συγκυρία αυτή τη φορά δύσκολα θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη.

Ο Σόιγκου διευκρίνισε ότι τα στρατιωτικά γυμνάσια θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις και θα τερματιστούν την 3η Μαρτίου, ενώ σε αυτά θα πάρουν μέρος και δυνάμεις οι οποίες εδρεύουν στην κεντρική Ρωσία.

Ο Πούτιν δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για την κρίση στην Ουκρανία μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Και όλα αυτά ενώ ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου