Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

Οι «58» αποχωρούν από την Ελιά -Να πάτε μόνοι σας είπαν στον Βενιζέλο - Ανταγωνισμοί και προσωπικές φιλοδοξίες το έριξαν εξω το παπόρι... 

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/vanizelos-58-660.jpg

Ως παρατηρητές θα συμμετέχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές οι «58» και δεν πρόκειται να συμπράξουν με το ΠΑΣΟΚ για...
τη δημιουργία της κεντροαριστερής Ελιάς. Αυτό διεμήνυσε ο άτυπος επικεφαλής των 58 Γιάννης Βούγαρης στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο τηλεφώνησε στις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης για να ξεκαθαρίσει ότι η «Ελιά» ναυαγεί.

Οχι στην οικογενειοκρατία
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι «58», οι οποίοι διαφώνησαν με τον σταυρό στις ευρωεκλογές, διαφωνούν και με την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να τοποθετήσει την Φώφη Γεννηματά στο ευρωψηφοδέλτιο.
Στελέχη των «58» κάνουν λόγο για οικογενειοκρατία, η οποία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή στην παρούσα φάση και επιμένουν ότι στο ευρωψηφοδέλτιο πρέπει να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 58 εκτιμούν ότι «το μέλλον της παράταξης θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές» και δηλώνουν παρόντες σε αυτή τη μελλοντική προσπάθεια.

H φράση Ανδρουλάκη που ξεχείλισε το ποτήρι
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε στο ναυάγιο της «Ελιάς» ήταν η σημερινή συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο ΒΗΜΑ FM στην οποίο χαρακτήρισε δέσμια παλαιών αντιλήψεων την αντίδραση των «58» στο σταυρό και έκανε λόγο για «ελιτίστικες απόψεις».
«Στόχος είναι να εκλεγούν δύο ευρωβουλευτές. Το θέμα είναι ποιοι θα είναι αυτοί οι άνθρωποι ή αν θα είναι ο ένας από το ΠΑΣΟΚ και ο άλλος από κάπου αλλού ή είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου; Για μένα είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου και πρέπει να σηματοδοτηθεί με τους καλύτερους όρους η «Ελιά» και για τις ευρωεκλογές, με μια νέα ατζέντα. Τώρα, αν πάμε στη συζήτηση γιατί μπήκε ο σταυρός... Δηλαδή, τι ήταν; Καλύτερα όταν μαζευόταν ο πρόεδρος με μια παρέα και αποφάσιζε ποιοι θα είναι οι εκάστοτε ευρωβουλευτές; Τελικά, θέλουμε η Κεντροαριστερά να είναι πρωτοπόρα ή δέσμια παλαιών αντιλήψεων

Στηρίζουν ως ...παρατηρητές
Από την πλευρά του ο Γιάννης Βούλγαρης φέρεται να είπε στον κ.Βενιζέλο πως οι «58» θα στηρίξουν ως παρατηρητές το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ με άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς, ότι δεν θα συμμετέχουν στην προσεχή Συνδιάσκεψη ενώ ως παρατηρητές θα συμμετέχουν και στην προγραμματισμένη απογευματινή συζήτηση των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου