Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο πρωθυπουργός της χώρας που επιλέγει να σιωπά και δεν αποπέμπει αμέσως από τη θέση του, έναν επικίνδυνο αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών, είναι ο πρώτος υπεύθυνος για τη σχεδιαζόμενη εθνική προδοσία. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά...


Στον τόπο μας αυτό που περισσεύει είναι η υποκρισία, και το βέβαιο είναι πως το λόγω "χάρισμα" το διαθέτουν σε υπερ-συσσώρευση, τόσο η συνομοταξία των πολιτικών όσο και η αθλιότης των δημοσιογράφων. Όταν όμως αυτό το βρώμικο "χάρισμα" χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να θολώσει τα νερά σε ζητήματ που άπτονται κορυφαίων εθνικών θεμάτων, τότε το αποτέλεσμα κατά κανόνα σηματοδοτεί κορυφαίες εθνικές τραγωδίες.

Διαβάζουμε στη φιλονεοδημοκρατική εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και σε άρθρο της ο οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια πως ο Βενιζέλος απεμπολεί τον όρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στη διαχείρηση του εθνικού θέματος και δηλώνει έτοιμος να συμβιβαστεί.

Προφανώς δεν διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία για τη ρευστότητα της εθνικής συνείδησης του ανδρός. Άλλωστε ο προθυμότερος των προθυμοτέρων που...
έθεσε εαυτόν ανεπιφύλλακτα στην υπηρεσία των κατοχικών δυνάμεων, εκχωρώντας την κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας του, είναι προφανές ότι δε μπορεί να διαθέτει αυτό για το οποίο μάτωσαν οι Έλληνες και οι σελίδες της εθνικής μας ιστορίας.

Μιλώντας όμως για τη στάση μιας κυβέρνησης, η τέτοιου είδους προσέγγιση του ζητήματος, δε συνιστά αποκάλυψη αλλά πρόστυχη συγκάλυψη μιας στάσης καταφανούς εθνικής υποτέλειας. 

Από αυτή λοιπόν τη διαπίστωση ορμώμενοι, ρωτάμε το συντάκτη αυτής της επιλεκτικής αθλιότητας τα εξής:
  • Μέσα από ποιά διαδικασία και κατά τη διάρκεια της συνδρίασης ποιού εθνικού οργάνου τροποποιήθηκε η απόφαση των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την εθνική κόκκινη γραμμή στη διαχείρηση του συγκεκριμένου προβλήματος που προέβλεπε ρητά τον αποκλεισμό κάθε λύσης που θα περιλαμβάνει τον όρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και παράγωγά του???
  • Από πότε ο υπουργός εξωτερικών μιας χώρας ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική εν αγνοία της Βουλής, και πάντως της ίδιας της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού της χώρας???
  • Αν λοιπόν ο Βενιζέλος διέπραξε επικίνδυνο εθνικό ολίσθημα αναφορικά με τη διαχείρηση του συγκεκριμένου εθνικού ζητήματος, τότε που στο διάολο είναι ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος οφείλει να τον εγκαλέσει, και αν μη τι άλλο να τον καταργήσει άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη???
Αφήστε λοιπόν τις επικοινωνιακές αηδίες κύριοι, διότι όταν αυτές άπτονται των εθνικών θεμάτων, δεν παραμένουν απλώς αηδίες, αλλα συνιστούν παιχνίδια επικίνδυνα με τη φωτιά σε βάρος του έθνους και της πατρίδας.
Και επειδή εδώ οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, λέμε ξεκάθαρα πως: ΝΑΙ ο Βενιζέλος σύρεται σε επικίνδυνα αντεθνικά ολισθήματα, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας που επιλέγει να σιωπά και δεν αποπέμπει αμέσως από τη θέση του, έναν επικίνδυνο αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών, είναι ο πρώτος υπεύθυνος για τη σχεδιαζόμενη εθνική προδοσία.

Δείτε το άρθρο που ακολουθεί από τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και θα καταλάβετε...

Πριν από λίγες ημέρες, Σκοπιανός βουλευτής μέσα στην ελληνική Βουλή, χωρίς κανείς να τον διακόψει, αποκαλούσε το γειτονικό κράτος «Μακεδονία», χωρίς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος να αντιδράσει.

Χθες καταλάβαμε το γιατί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αλλάξει στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο “Μακεδονία”, που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία - και βεβαίως θέλουμε ένα τέτοιο όνομα, erga omnes. Δηλαδή ένα όνομα για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή, διμερή και πολυμερή».

Πρόκειται σαφώς για ένα βήμα υποχώρησης της εξωτερικής πολιτικής μας, στην οποία η θέση ήταν καμία αναφορά στο όνομα «Μακεδονία» και «παραγώγων του», μια και δεν έχουν αλλάξει ούτε η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 ούτε η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ούτε, φυσικά, η απόφαση των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. στη συνθήκη της Λισαβόνας!

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τη θέση αυτή ως επίσημη, μια και αυτή διατυπώνουμε σε όλες τις συναντήσεις μας με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αυτή τη θέση διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, αυτή τη θέση διατυπώνουμε στις συναντήσεις μας με τον ειδικό απεσταλμένο Μάθιου Νίμιτς. Αυτή τη θέση διατυπώνουμε και απευθείας στους γείτονές μας, που όμως εμφανίζονται αδιάλλακτοι!

Από τη μεριά του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «ως Ανεξάρτητοι Ελληνες δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε χρήση του όρου “Μακεδονία”» και ζήτησε είτε να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είτε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το θέμα. Ζήτησε επίσης την καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας, η οποία καταπατείται από την πλευρά της ΠΓΔΜ και ως προς τη χρήση των συμβόλων και ως προς τις προκλητικές πολιτικές απέναντι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου