Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Βρετανοί ψηφοφόροι είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ενώ μόλις το 33% στηρίζει την παραμονή...

Ο Ντέιβιντ Κάμερον μπορεί να το θέλει- και να το δηλώνει- αλλά η Βουλή των Λόρδων έχει άλλη άποψη. Και «έκοψε» τη συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρωθυπουργός που βλέπει το κόμμα του να χάνει έδαφος στις δημοσκοπήσεις έναντι του αντιευρωπαϊκού και αντιμεταναστευτικού UKIP, πιέζεται να...
υιοθετήσει σκληρότερη στάση έναντι της ΕΕ. Ομως, με ψήφους 180 υπέρ και 130 κατά, διέκοψε τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει την απόρριψή του, αφού πλέον δεν απομένει επαρκής χρόνος προκειμένου το νομοσχέδιο να εγκριθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο.

Πριν από αυτή την ψηφοφορία, ο Κάμερον είχε δεσμευθεί για μία ακόμη φορά πως θα γίνει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ ως τα τέλη του 2017, εάν επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία στις βουλευτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. Επειτα από την απόρριψη δήλωσε πως θα επαναφέρει το σχέδιο νόμου στην επόμενη βουλή, προκειμένου να επιταχύνει την έγκρισή του βασιζόμενος στον νόμο περί Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Βρετανοί ψηφοφόροι είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ενώ μόλις το 33% στηρίζει την παραμονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου