Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΓΕΤΗ - Η ΕΥΘΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ

Δεν θα πούμε πολλά. Η κοινή διακήρυξη με την οποία επισφραγίζεται η επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό αποτελείται από επτά σημεία... 

http://pygmi.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/02/laos-kyprou.jpg

Η διευθέτηση θα βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα. Εν ολίγοις η ελεύθερη Κύπρος είναι πλέον κοινότητα και όχι κράτος, ενώ...
πάγια θέση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς ήταν ότι το Κυπριακό μετά το 1974 είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός κράτους και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεταξύ του κυπριακού κράτους και της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Έτσι θα εξασφαλιζόταν η ομαλή ενσωμάτωση των Τουρκοκυπρίων σε ένα ενιαίο ελληνοπρεπές κράτος, σημαία της ειρήνης, της ελευθερίας και του πολιτισμού, καθώς οι Έλληνες αποτελούν ούτως ή άλλως την πλειοψηφία (βασική αρχή της δημοκρατίας).

Τώρα απλά διαγράφονται τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας, το βόρειο τμήμα νομιμοποιείται ως τουρκοκυπριακό και η διχοτόμηση οριστικοποιείται σε ένα υποτίθεται ομοσπονδιακό κράτος, όπου οι πολίτες θα είναι μέλη και των δύο «συνιστωσών πολιτειών». Επιπλέον τίποτα δεν εμποδίζει τον τουρκικό παράγοντα να θέτει βέτο μέσω της… «πολιτικής ισότητας» των δύο… κοινοτήτων στα της Κύπρου, τουτέστιν ΑΟΖ, κοιτάσματα κ.ο.κ. Πέραν τούτου οι Τούρκοι αποκτούν πρόσβαση και στην ΕΕ, παρότι δεν πληρούν ουδόλως τις προϋποθέσεις εισόδου.

«Η ενωμένη Κύπρος, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα και μία και μόνη κυριαρχία, η οποία καθορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνουν όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών με δυνάμει του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και η οποία εκπηγάζει εξίσου από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους», αναφέρει η διακήρυξη.

«Εξίσου» λοιπόν με την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Μοναδική ελπίδα μας ο κυπριακός λαός, αφού το όλον θέμα θα τεθεί και πάλι σε δημοψήφισμα. Μόνο που αυτή την φορά δεν υπάρχει ο ηγέτης να του πει «εγώ παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα». 

Ωστόσο, το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου είναι ακόμα νωπό. Τα σχέδια ίδια, γραμμένα με άλλα λόγια, ίσως ωραιοποιημένα. Δεν πρόκειται να κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους. Μην ξεχνάς κυπριακέ λαέ. Μην γίνεις σαν κι εμάς τους Ελλαδίτες. Δεν θα έχεις δικαιολογία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου