Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Πληθαίνουν οι φήμες και μεγαλώνει η ανησυχία για την πιθανή κατάργηση της στρατιωτικής δικαιοσύνης... 

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 11

Μετά από το σχετικό δημοσίευμα υπήρξαν πολλά μηνύματα στρατιωτικών που στην πλειοψηφία τους εκφράζουν την ανησυχία τους για...
το ενδεχόμενο υπαγωγής τους στην τακτική δικαιοσύνη και τις συνέπειες που θα έχει στην πειθαρχία του στρατεύματος και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. 

Είναι προφανές ότι θα πρόκειται, εάν επαληθευτεί, για μια άστοχη πολιτική κίνηση, εφόσον είναι πολιτική και όχι προσωπικών μικροσυμφερόντων κάποιων, που εμπλέκονται ως ειδήμονες. — 

Αυτό, δε, που φοβούνται περισσότερο οι στρατιωτικοί είναι ότι, μια πολύχρονη καθυστέρηση στην απονομή δικαίου στους «εγκαλουμένους – κατηγορουμένους» θα επιφέρει πολύχρονη καθυστέρηση στις κρίσεις και προαγωγές με δυσμενείς συνέπειες στον οικογενειακό – οικονομικό προγραμματισμό, ειδικά σήμερα . 

Η στρατιωτική δικαιοσύνη, απόλυτα δεσμευμένη από το άρθρο 97 του Συντάγματος, χαρακτηρίζεται ακόμη για τη συνέπειά της, το ταχύτατο ρυθμό απονομής δικαίου και την ποιότητα των αποφάσεών της, έναντι της τακτικής δικαιοσύνης η οποία λόγω του υπερβολικού αριθμού των ποινικών υποθέσεων καθυστερεί και πέρα από τα 4 χρόνια. 

Ήδη οι στρατιωτικοί τα τελευταία 5 χρόνια της δημοσιονομικής προσαρμογής δέχονται θεσμικές αλλαγές κατ΄ επιταγή της Τρόικας, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ιδιαιτερότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έναντι αυτών των Ευρωπαϊκών Χωρών. Υγεία – νοσοκομεία, μετοχικά ταμεία, ιεραρχία – εξέλιξη, μισθοδοσία και τώρα η στρατιωτική δικαιοσύνη. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν πρέπει να επιτρέψει αυτό που από φήμες δρομολογείται, να σταθμίσει τις συνέπειες και να προσπαθήσει να αναβαθμίσει το θεσμό, όπως ακριβώς συμβαίνει στα δικαιοκρατούμενα δημοκρατικά κράτη. 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ: 
Ένας φίλος μου δικηγόρος, μου είπε σχετικά πρόσφατα, ότι όλες οι ποαρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων στη δικαιοσύνη, οδηγούν στην Αμερικανοποίησή της, δηλαδή στην ….ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ και στην αποσυσχέτησή της από συνταγματικά δικαιώματα, όπου όποιος έχει να πληρώνει θα κυκλοφορεί ελεύθερα και όποιος δεν έχει μάνεϊ, θα σαπίζει στις φυλακές…. ΓΙ’ ΑΥΤΟ, εξέγερση τώρα!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου