Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

"ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ" ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Με αυτή την τερατώδη, αντιδημοκρατική, παράνομη και αντισυνταγματική επίκληση, ο προεδρεύων της "Βουλής" και τ. εισαγγελέας, δικαιολόγησε την ψήφιση άρθρου που αφορούσε την αστυνομία... 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTh2Tx0JOzQM5g4wFdpTJwHCZrgrGwT1lCp6MUqK372x1Ihg5g3HQ

Πρόκειται για μια νέα μέθοδο ψηφίσεως των νομοσχεδίων, η οποία μαζί με τις πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και άλλες κοινοβουλευτικές καντρίλιες ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ το πολίτευμα. Εικάζω, λέει το ελληνικό λεξικό, σημαίνει:...
Συμπεραίνω, υποθέτω, και συμπέρασμα σημαίνει "κρίση που διαμορφώνεται από δεδομένα στοιχεία", ενώ υποθέτω σημαίνει: θεωρώ κάτι ως δεδομένο ή πιθανό για να βγάλω συμπέρασμα". Όλα αυτά χρήζουν αποδείξεως. 

Όταν συνεπώς ο προεδρεύων αποφασίζει με την παραδοχή της εικαζόμενης βουλήσεως των βουλευτών, αυτό σημαίνει ότι υποβιβάζει τη νομοθετική λειτουργία σε μια αρένα αναπόδεικτων βουλήσεων των βουλευτών, οι οποίοι έτσι μετατρέπονται σε δοχείο για ξένο περιεχόμενο. Ούτως εχόντων των πραγμάτων τίθεται το ερώτημα: 

Τι νόημα και ποια πολιτική βαρύτητα έχει η διάταξη του άρθρου 60 του Συντάγματος που επιτάσσει την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτού; Αποτελεί τερατώδη παραλογισμό και παραχάραξη της δημοκρατίας, όταν οι προεδρεύων της Βουλής ισχυρίζεται ότι ερμηνεύει αυθεντικά την εικαζόμενη βούληση του απουσιάζοντος βουλευτού! Σταματώ εδώ γιατί η συνέχεια οδηγεί στον ποινικό νόμο! 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου