Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΛΑΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΤΖΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Ένας χρυσαυγίτης περιχαρής ομολογεί το κατόρθωμά του με sms στον Ηλιόπουλο. Το κατόρθωμα ήταν πως μόλις χτύπησε με τα αυτοκίνητό του έναν Πακιστανό που έψαχνε τη νύχτα στα σκουπίδια...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας πρωθυπουργός επίσης περιχαρής ομολογεί το κατόρθωμά του (όχι με sms αλλά με τυμπανοκρουσίες). Το κατόρθωμα είναι πως μόλις βγήκε στις αγορές ειρωνευόμενος έναν ολόκληρο λαό, που επίσης ψάχνει τις μέρες και τις νύχτες για κάτι φαγώσιμο στα σκουπίδια.

Ο χρυσαυγίτης βεβαίως είναι εγκληματίας.  
Ο σαλταδόρος πρωθυπουργός όμως μοστράρει σαν σωτήρας του Έθνους του.

Για το χρυσαυγίτη το έγκλημα είναι αυτόφωρο και ποινικό.  
Για τον πρωθυπουργό το έγκλημα είναι διαρκές και εθνικό.
Το βέβαιο πάντως είναι πως και στους δυο αυτό που τους πρέπει είναι παραδειγματική τιμωρία.

Βγήκαμε στις αγορές. Ε και??? Χέστηκε η φοράδα στ αλώνι. Γι αυτό ελάτε να δούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και σύντομη ιστορία...
  • Από τον εμφύλιο και μετά στις αγορές βγαίνουμε, κι αυτό που καταφέραμε είναι να πούμε με τα μπούνια στο κολαστήριο της ξένης Κατοχής.
  • Απ τη μεταπολίτευση και μετά στις αγορές βγαίνουμε, και τώρα ήρθε η ώρα αυτός ο λαός να πληρώσει πανάκριβα το μπαγιόκο.
  • Στις αγορές πανηγυρίζοντας έβγαινε ο Σημίτης κόβοντας κορδέλες από μακέτο σε μακέτο, και άφησε φεύγοντας δημόσιο χρέος 185 δις.
  • Στις αγορές κατέφευγε ο σεμνός και ταπεινός, μα όταν αποφάσισε να αποδράσει, το κοντέρ του δημοσίου χρέους έγραφε 299 δις.
  • Στις αγορές βγήκε και ο ολετήρας, αφήνοντας κάβα τα μισά λεφτά που του προσέφεραν, και τελικά έβαλε υποθήκη το κόμμα του αλλά κυρίως ολόκληρη τη χώρα, με χρέος 355 δις.
  • Τη δόξα των παραπάνω «αγοραίων» ηγετών ζήλεψε και ο Σα(χλα)μαράς του success και ενώ το πρωί που ξύπνησε το χρέος ήταν 370 δις, κατάφερε ο απίστευτος μέχρι το μεσημέρι να το ανεβάσει στα 372,5 δις.

Και το χειρότερο απ όλα είναι πως γι αυτό το κατόρθωμα μας καλεί να πανηγυρίσουμε.

Να πανηγυρίσουμε γιατί???
  • Γιατί καταφέραμε μέσα σε λίγες μόλις ώρες να εκτινάξουμε το χρέος υψηλότερα κατά 2,5 δις???
  • Γιατί ο Σα(χλα)μαράς δήλωνε μέχρι χθες πως τα ταμιακά διαθέσιμα είναι εξασφαλισμένα και ξαφνικά αποφάσισε ενώ κατά δήλωσή του δε χρειαζόταν να φεσώσει εκ νέου τη χώρα???
  • Μήπως γιατί ο Στουρνάρας μόλις χθες δήλωνε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούμε και σήμερα το τσίρκο πανηγυρίζει γιατί έβγαλε και πάλι τη χώρα στα φανάρια για ζητιανιά???

Μήπως να πανηγυρίσουμε γιατί πιάσαμε στον ύπνο τις αγορές, και ενώ ζητήσαμε 2,5 δις αυτές προσέφεραν 11 δις??? Μαλάκες είναι να μη τα προσφέρουν με τέτοια επιτόκια σε μια απόλυτα ασφαλή επένδυση αφού το σύνολο του δημοσίου χρέους – άρα και αυτά τα ομόλογα των σημερινών πανηγυρισμών - διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, επομένως θα πληρωθούν στην ώρα τους και μέχρι κεραίας???

Μήπως να πανηγυρίσουμε για την μπάζα που εξασφάλισαν μέσω της διάθεσης αυτών των ομολόγων οι τραπεζικοί κολοσσοί που ανέλαβαν τη διαδικασία της διάθεσης???

Αλήθεια τι προμήθεια – καθ όλα νόμιμη – πληρώσατε ελεεινοί για τη διάθεση των σημερινών ομολόγων???

Μήπως να πανηγυρίσουμε γιατί μαζί με την έξοδο στις αγορές ήρθε και η ανάπτυξη, μιας και το πρώτο μπόνους από την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές ήρθε σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος ήδη ανακοίνωσε την κατάργηση της μονιμότητας στους δημοσίους υπαλλήλους, δηλαδή νέες στρατιές ανέργων που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες???

Πανηγύρισε λοιπόν ηλίθιε λαέ.
Ο πρωθυπουργός σου βγήκε στις αγορές…
Η χώρα σου «αναβαθμίστηκε» ως αγοραία πουτάνα…
Κι εσύ αύριο θα διαβαίνεις και πάλι το δρόμο της ίδιας δυστυχίας που διάλεξαν όλοι αυτοί, ακόμη πιο χρεωμένος, ακόμη πιο φτωχός, ακόμη πιο ταπεινωμένος.

Περισσότερα γι αυτό το salto mortale δείτε στις παρακάτω αναρτήσεις...

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΗΣ ΟΤΙ ΔΕ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ???

ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου