Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Η ΦΑΥΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ

H Ελλάδα δεν αλλάζει – Η χώρα ελέγχεται από μαφίες — Το τελευταίο χρονικό διάστημα για προφανείς προεκλογικούς σκοπούς η κυβέρνηση εμφανίζει την Ελλάδα ως την αναγεννημένη οικονομία...

ΣΑΜΑΡΑΣ -ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ -ΜΑΦΙΑ -ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ -ΕΚΔΟΤΕΣ

Ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζεται η ελληνική οικονομία ως η χώρα πρότυπο των επιτυχημένων μνημονίων ενώ το πολιτικό σύστημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα κόμματα που ευθύνονται για την εγκληματική χρεοκοπία της Ελλάδος να προπαγανδίζουν το φως στο τούνελ. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη όπου οι πολιτικοί που την χρεοκόπησαν....
αυτοδιαφημίζονται ως σωτήρες. Διαβάζοντας το τελευταίο διάστημα διαδίκτυο και εφημερίδες η Ελλάδα βρίσκεται υπό την ασφυκτική προπαγάνδα υπό το ασφυκτικό παραλήρημα της πολιτικής εξαπάτησης. 

Πρόκειται για μια καλοστημένη πολιτική απάτη εξαπάτησης του ψηφοφόρου παραμονές των ευρωεκλογών. Δεν θα επικαλεστώ το Γερμανικό ινστιτούτο ifo (ίσως το ισχυρότερο Γερμανικό οικονομικό ινστιτούτο) που υποστηρίζει ότι το πλεόνασμα ήταν απάτη και ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει, αλλά ορισμένους αριθμούς. Το ελληνικό χρέος ανέρχεται στα 321 δισεκ. δηλαδή μόλις 8 δισεκ. χαμηλότερα από το 2010 που ήταν στα 329 δισεκ. 

Μεσολάβησε το PSI+ που χρεοκόπησε τις ελληνικές τράπεζες και εν συνεχεία υποχρέωσαν την Ελλάδα για να διασώσει τις ελληνικές τράπεζες που το ίδιο χρεοκόπησε να δανειστεί ώστε να διασώσει τις ελληνικές χρεοκοπημένες τράπεζες. Αυτό ονομάζεται οικονομικό έγκλημα και πολιτική απάτη. Ο Βενιζέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν τολμά να αναγνωρίσει ότι το PSI+ ήταν απάτη ότι το PSI+ δεν μείωσε το χρέος! 

Το PSI+ χρεοκόπησε τις ελληνικές τράπεζες γιατί υπέστησαν ζημία 38 δισεκ. από τα ομόλογα του ελληνικού κράτους, εν συνεχεία ανακεφαλαιοποιήθηκαν με κρατικό χρήμα με συνολικά 31 δισεκ. με τις προνομιούχες μετοχές χωρίς το funding gap, άρα πρέπει να επιστρέψουν τα 31 δισεκ. 

Δηλαδή 38 δισεκ. ζημία και 31 δισεκ. που πρέπει να επιστραφούν οι μέτοχοι των τραπεζών υπέστησαν ζημία κοντά 70 δισεκ. Οι τράπεζες φορτώθηκαν και ζημίες από τα NPLs λόγω της χρεοκοπίας της Ελλάδος περίπου 45 δισεκ. 
Δηλαδή οι μέτοχοι των τραπεζών οι περίπου 550 χιλιάδες έλληνες μέτοχοι και οι 4800 ξένοι μέτοχοι επωμίστηκαν ένα βάρος 115 δισεκ. ευρώ. 
Ο καταθέτης υπέστη ζημία 75 δισεκ. όσες είναι οι σωρευτικές απώλειες. 
Το ΑΕΠ το 2010 ήταν 222 δισεκ. και το 2013 στα 182 δισεκ. δηλαδή μια σωρευτική μείωση 40 δισεκ. ευρώ. 
Δηλαδή οι τράπεζες υπέστησαν ζημία 115 δισεκ. Οι καταθέτες ζημία 75 δισεκ. Το ΑΕΠ μειώθηκε 40 δισεκ. Το άθροισμα όλων αυτών περίπου 230 δισεκ. ευρώ. 
Το 2010 το χρέος ήταν 329,5 δισεκ. και το 2013 ήταν 321 δισεκ. με βάση το ελληνικό ΥΠΟΙΚ. 

Το πολιτικό σύστημα ποιον εξαπατά, ποιον κοροϊδεύει, ποιον παραπλανά; Δεν μπορεί να μην κάνω μνεία στους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα. Περίπου 15 χιλιάδες έλληνες ομολογιούχοι δάνεισαν το ελληνικό κράτος το οποίο τους εξαπάτησε. Προσφάτως η Ελλάδα πανηγύρισε την έξοδο στις αγορές εκδίδοντας ομόλογα αγγλικού δικαίου, ξεχνώντας ότι εξαπάτησε τους ομολογιούχους φυσικά πρόσωπα!!!

Το χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα αποδειχθεί, στο μέλλον ότι η εγκατάλειψη της λογικής λύσης του haircut από την ελληνική πλευρά ότι είναι εγκληματική και σκόπιμη αμέλεια προς το εθνικό συμφέρον. Διαβάζοντας ορισμένες εφημερίδες όπως π.χ. αυτές που πριν λίγα χρόνια με μίσος επιτίθεντο κατά της ΝΔ του Καραμανλή που τώρα υποστηρίζουν για λόγους ξεκάθαρα συμφερόντων τον Σαμαρά, για το πρωτογενές πλεόνασμα, θα εξάγει κανείς το συμπέρασμα ότι…η Ελλάδα έχει διασωθεί. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι μια προεκλογική πολιτική απάτη που στόχο έχει να παραπλανήσει τον έλληνα ψηφοφόρο να του υφαρπάξει με δόλιο τρόπο την ψήφο.

Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι τίποτε άλλο από μια λογιστική αλχημεία, ένα λογιστικό τρικ για να αλιευθούν….κορόιδα ψηφοφόροι. Θεωρώ το κοινωνικό μέρισμα προσβολή στην κοινωνία όχι γιατί μοιράζονται ψίχουλα ντροπής αλλά γιατί το πολιτικό σύστημα νομίζει ότι απευθύνεται σε κουτορνίθια. Παραμονές των εκλογών προέκυψε πλεόνασμα??? Ντροπή, ντροπή σας που εξαπατάτε με αυτόν τον τρόπο την κοινωνία. Μας θεωρούν τόσο ηλίθιους. 

Δηλαδή οι πρακτικές των τελευταίων 40 ετών επαναλαμβάνονται ως έχουν αναλλοίωτες, ο πολιτικός για να εξαπατήσει την κοινωνία προσφέρει ψίχουλα και παρουσιάζει λογιστικά τρικ για να… εξαπατήσει. Πραγματικά ντροπή σας...
Κonstantinos Antarakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου