Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΠΩΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Διαβάζουμε κάθε φορά που υπάρχει θέμα για τον Μανώλη Γλέζο και τον Λάκη Σάντα, συγκεκριμένα σχόλια κάποιων οι οποίοι αμφισβητούν την ηρωϊκή ενέργεια των δύο 19χρονων τότε... 

Image
Ο Λ.ΣΑΝΤΑΣ (ΔΕΞΙΑ) ΣΤΟ 3ο ΤΑΓΜΑ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ.
ΕΤΣΙ ΤΟΝ "ΑΝΤΑΜΕΙΨΕ" Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ.
Το …φοβερό επιχείρημα ”που τη βρήκαν τη σημαία,μες στη νύχτα,αφού θα είχαν κάνει υποστολή,οι Γερμανοί”, δυστυχώς δείχνει  ότι...
δεν είναι τουλάχιστον ενημερωμένοι για έναν στρατό τον οποίο πιθανόν και να εκτιμούν και ...θαυμάζουν  αν κρίνουμε σωστά από τα γραφόμενά τους.Να επαναλάβουμε λοιπόν ότι η Βέρμαχτ δεν υπέστειλε ποτέ τη σημαία. Τους την ...υπέστειλαν μια και καλή .
 
Όσο για το πως πέρασαν τη ζωή τους ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας; Ο πρώτος γερός και δυνατός συνεχίζει να παλεύει τηρώντας αρχές και θέσεις και αυτό ήταν πάντα πολύ σπάνιο στη χώρα μας.
 
Για τον   Λάκη Σάντα που εδώ κι δυο χρόνια  δεν είναι πια κοντά μας,αναδημοσιεύουμε ένα αποχαιρετιστήριο κείμενο που είχε γράψει για το Onalert απόστρατος αξιωματικός. Για να διαπιστώσετε πως…ανταμείφθηκε από την Ελλάδα για τον ηρωϊσμό του:
“Καλό ταξίδι γενναίε πατριώτη Λάκη Σάντα.
Μπορεί να μη σου πούνε τα λόγια του Καβάφη:
΄΄ Ανδρείοι σεις που πολεμήσατε και πέσατε ευκλεώς ,
τους πανταχού νικήσαντες μη φοβηθέντες.
Άμωμοι σεις, αν έπταισαν ο Δίαιος κι ο Κριτόλαος.
Όταν θα θέλουν οι Έλληνες να καυχηθούν,
‘’Τέτοιους βγάζει το Έθνος μας΄΄ θα λένε
Για εσάς. Έτσι θαυμάσιος θάναι ο έπαινός σας.-‘’
 


Μπορεί να μη σου πούνε τέτοια λόγια γιατί χρόνια τώρα αποκρύπτουμε σε αυτό τον τόπο τους ήρωες. Γιατί αυτοί θα αποκαλύψουν τους προδότες όπως :
Τον στρατηγό Τσολάκογλου, που παρέδωσε τη χώρα χωρίς κυβερνητική εντολή στους Γερμανούς ναζί εισβολείς, τον στρατηγό Καβράκο, που παρέδωσε την Αθήνα στους εισβολείς (αλήθεια το στρατόπεδο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στ α Τρίκαλα φέρει ακόμη το ονομά του ;).
 
Αποκρύπτουμε τον Σαράφη, τον Ζέρβα, τον Ψαρρό, που άσχετα με τις ιδεολογικές τους αντιπαραθέσεις ξεκίνησαν αγνά τον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Δεν αναδεικνύουμε την προσφορά τους για να είμαστε ΄΄ουδέτεροι΄΄ . Έτσι, όμως αφήνουμε το χώρο στους επίορκους, στους συνεργάτες των κατακτητών, στους γερμανοτσολιάδες, στους βασανιστές στα μακρονήσια, στους μετέπειτα πρωτεργάτες ή συνεργάτες της χούντας, στους ΄΄τζαμπατζήδες΄΄ της ελευθερίας που κατακλύζουν τη δημόσια ζωή.
 

Την 30η Μαίου του 1941, όταν ξεκίνησες με τον Μανώλη Γλέζο να κατεβάσετε το μισητό σύμβολο του κατακτητή, σαν πρώτη αντιστασιακή πράξη στην Ευρώπη, δεν περιμένατε και δεν επιδιώξατε αμοιβές και οφίτσια.
Όταν απελευθερώθηκε ο τόπος δεν περιμένατε να σας βασανίσουν οι δοσίλογοι στην Ικαρία και τη Μακρόνησο. Στη διάρκεια της χούντας δεν περιμένατε διώξεις. Μετά την μεταπολίτευση δεν περιμένατε να δείτε σε δημόσιες καίριες θέσεις συνεργάτες της χούντας, ούτε και τώρα ακόμη.
 

Εν έτει 2011, δεν περίμενες Λάκη Σάντα, τον γερμανικό οικονομικό εθνικισμό και νεοφιλελευθερισμό να κυριαρχεί στην Ευρώπη.
Τέτοια πρότυπα χρειάζεται ο τόπος τέτοιες ώρες.

Καλό ταξίδι γενναίε σύντροφε. Και νάσαι σίγουρος ότι θα έρθει η ώρα που θα λένε για σένα σ΄αυτόν τον τόπο ΄΄ τέτοιους βγάζει το Έθνος μας΄΄. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου