Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΣΟΥ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΡΧΕΙΣ...

Είναι γνωστή η χιτλερική ρήση ότι «… σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουνε στη χώρα τους….».


Ένα από τα διαπρεπή (όχι από τα διαπρεπέστερα) φιλόδοξα και ιδιοτελή μπουμπούκια, που εξυπηρετούν πρόθυμα τους σκοπούς του κάθε αφεντικού, ξένου, ή ντόπιου είναι κι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης εξ Ηρακλείου, που είναι...
συνεπώνυμος κι όχι συγγενής του μακαρίτη Γιάννη Κεφαλογιάννη εξ Ανωγείων και μπαμπά της Όλγας, ο οποίος ήταν (με απόφαση του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Ρεθύμνου παρακαλώ!) προστάτης των ναρκεμπόρων του Μυλοποτάμου!

Ομιλούμε βέβαια, για ένα πρόσωπο ελλιπέστατης πνευματικής και πολιτικής συγκρότησης, έναν καλοαναθρεμένο και θρασύδειλο πολιτικό άνδρα, η θέση του  οποίου στο πολιτικό σύστημα οφείλεται στο... μπαμπά του, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τον έτερο τετραπέρατο, Μιλτιάδη Βαρβιτσίώτη. Είναι αυτό, που αποτυπώνεται στη λαική καθομιλουμένη: «Αν δεν είχε τις πλάτες του μπαμπά, δεν θα του ανέθεταν ούτε τη φύλαξη βαλσαμωμένου πουλιού, διότι θα του έφευγε...» 

Μας δίδαξε ήθος και ευπρέπεια σήμερα το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης,  στην τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε με τον συνταγματολόγο   Γ. Κατρούγκαλο.

Με πλούσιο λεξιλόγιο και απόλυτα πολιτικούς χαρακτηρισμούς όπως  «βλάκας», «ηλίθιος», «ανόητος», «νούμερο» και «σαχλαμάρας», ο Μ. Κεφαλογιάνη αντέκρουσε με "ακλόνητα επιχειρήματα", τους ισχυρισμούς του ευρωβουλευτή του Σύριζα ότι η συγκυβέρνηση μας οδήγησε στην κοινωνική καταστροφή.

Για να θυμηθούμε το πολιτικό ποιόν αυτού του τύπου.
Ηταν Μάης του 2006 και υπουργός Ναυτιλίας ο Μαν. Κεφαλογιάννης. Σε μια κρίση ειλικρίνειας δηλώνει στους δημοσιογράφους: «Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου... Eγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής, δεν συγκρουόμαστε μαζί της».

Προσπερνάμε την απρέπεια του να εξισώσει τον λαϊκό ήρωα που μας χάρισε γέλιο, λαϊκή σοφία, καταπληκτικές ατάκες, με τους ασπόνδυλους υπαλληλίσκους των πλουτοκρατών, -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- βουλευτές και δημοσιογράφους και στεκόμαστε στο γεγονός ότι έχει αναλαμπές αυτογνωσίας.

Δεν έχει το ακαταλόγιστο δηλαδή ότι για δεκαετίες έχει επιλέξει για  έμπιστο και εξ απορρήτων του ένα πατενταρισμένο χουντικό τον Ηλία Φιλιππακόπουλο... 


Ο οποίος ήταν στέλεχος των φοιτητικών συλλόγων της χούντας στο Πολυτεχνείο. γραμματέας και στη συνέχεια πρόεδρος των διορισμένων από το καθεστώς του Παπαδόπουλου συλλόγων, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της χούντας στους πανεπιστημιακούς χώρους, καταργώντας τους εκλεγμένους από τους φοιτητές αντιπροσώπους. (Δείτε κι αυτή μας την ανάρτηση: «Κρύβουν δικογραφίες για τον Κεφαλογιάννη μεθοδεύοντας παραγραφή»).

Ούτε ήταν τυχαία η επιλογή του να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του Κασιδιάρη για τη χειροδικία εναντίον της Λιάνας Κανέλλη. Εκλεκτικές συγγένειες του Μ. Κεφαλογιάννη.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε αρκετά για τον βίο και την πολιτεία αυτού του νεοδημοκρατικού στελέχους. Αρκούμαστε να ολοκληρώσουμε την ανάρτησή μας με μια μικρή ιστορία που καθόλου δε θα έβλαπτε...

Ο γράφων έτυχε να συνευρεθεί πριν 3 χρόνια με τον Κεφαλογιάννη σε γάμο στο Ηράκλειο. Ήταν η εποχή, που οι αγανακτισμένοι «σάρωναν» κι οι βουλευτές δεν κυκλοφορούσαν...άνετα. 

Δύο μέρες πριν, σ’ ένα χωριό κοντά στις Αρχάνες, οι καλεσμένοι είχαν πάρει στο κυνήγι κάποιους βουλευτές και πολιτευτές του Ν. Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν την ατυχή έμπνευση να παραστούν σε γάμο και κατέληξαν να κρύβονται σε γειτονικά λιόφυτα! 

Ο μαγκάκος μας λοιπόν, που κάνει τον καμπόσο, όταν βρίσκεται στο MEGA κι όταν συνοδεύεται από τους φουσκωτούς του, καθόταν πίσω-πίσω στην εκκλησία, σχεδόν κρυπτόμενος σαν το κουνάβι και με ύφος κακομοίρη. 

Θυμάμαι ότι είχα πει στο γαμπρό και καλό μου φίλο: «Σοβαρό μαλάκα κάλεσες στο γάμο σου Γιώργη. Πρώτη φορά βλέπω πολιτευτή να πηγαίνει σε γάμο, όχι για να δειχθεί, αλλά για να κρυφτεί». Για τέτοιον άντρα και Κρητικό (πανάθεμά τονε ) μιλάμε! 

Το διαπλεκόμενο αυτό πολιτικό τίποτα, είναι ο σύζυγος της Graziella Grollo, με την οποία τους πάντρεψε ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Η κουμπαριά αυτή όμως δεν έχει...καμία σχέση με τη μη προφυλάκιση του Κοντομηνά για τα διαβόητα θαλασσοδάνεια. Απλά, οι δικαστικές αρχές «ευαισθητοποιήθηκαν» από το ξαφνικό πρόβλημα υγείας, που του παρουσιάστηκε κατά την ανάκριση! 

Η σύζυγος του Κεφαλογιάννη έχει μαμά, η οποία λέγεται Ρεγκίνα Αμπουάφ κι η οποία με τη σειρά της έχει κι αυτή...μαμά, τη Graziella Grollo και γιαγιά της συζύγου Κεφαλογιάννη. Οι εν λόγω κυρίες πρέπει να είναι «διαόλου κάλτσες» και πολύ προκομμένες, αφού τα ονόματά τους φιγουράρουν στη Λίστα Λαγκάρντ, ως κάτοχοι του συνολικού ποσού του ενός δις ευρώ περίπου! 

Το «θάψιμο» της εν λόγω υπόθεσης, δεν είχε καμία σχέση με το γεγονός, ότι ο Κεφαλογιάννης ήταν μέλος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που διερευνούσε το θάψιμο της Λίστας Λανγκάρντ! 

Τοιούτου φυράματος πολιτικοί άνδρες σας αποκαλούν ηλίθιους σε δημόσια θέα σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ! Κι εσείς κάθεστε και τους ακούτε, τους αφήνετε να ξεσαλώνουν γεμάτοι θράσος και χοντροπετσιά, χωρίς ούτε μια νύξη για το ποιόν τους. 

Συμμετέχετε σε πάνελ παπαγάλων κι αντί να τους τα «χώσετε», να τους ξεμπροστιάστε και να τους ξευτιλίσετε για το βρώμικο και χυδαίο ρόλο τους, μήπως και αναθαρίσει και πάρει κουράγιο ο (προσωρινά) ηττημένος κι απογοητευμένος λαός, εσείς ανέχεστε να σας ξευτυλίζουν με τις πλάτες των κονδυλοφόρων. Γιατί; 

Μα διότι είναι φανερό, πως-προκειμένου να γευθούν τους καρπούς της εξουσίας- η μισή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπουληθεί στα διεθνή FUNDS και στους εγχώριους νταβατζήδες, οι οποίοι προσπαθούν να εξαγοράσου και την υπόλοιπη! 

Συνεχίστε έτσι σύντροφοι της Κουμουνδούρου, αλλά καλού κακού θυμηθείτε και τη ρήση του Μάο: «Αν νιώσεις ποτέ, ότι έχεις στα σκέλια σου τέσσερις όρχεις,να ξέρεις ότι δεν είσαι υπεράνθρωπος... Απλά σε πηδάνε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου