Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΥΞΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ

Όταν ο πολίτης δικάζεται, οι σεβάσμιοι δικαστές, αναζητούν μέσα στο χάος του δικολαβισμού συγκεκριμένες υποτίθεται αποδείξεις, προκειμένου να αποφανθούν περί της ενοχής ή της ενδεχόμενης αθωότητάς του. 

Εδώ ο "νομικός πολιτισμός" θριαμβεύει συνήθως μέσα από μια ιδιότυπη αντιπαράθεση του δικαστή με τον περισσότερο ή λιγότερο επώνυμο ή και διασυνδεδεμένο χασοδίκη.

Όταν ο πολιτικός καταγγέλλεται, οι σεβάσμιοι δικαστές θυμούνται πως έχουν απέναντί τους  έναν υπερ-πολίτη και παραπέμπουν την υπόθεσή του για...
περαιτέρω κουκούλωμα στον "πολιτικό πολιτισμό" που μεγαλουργεί στο καθαρτήριο των πολιτικών ανομημάτων. 

Εδώ ο "νομικός πολιτισμός" συνεργάζεται άψογα με τον "πολιτικό πολιτισμό" που φροντίζει να τον τροφοδοτεί με χρήσιμο υλικό προκειμένου να στρογγυλεύονται οι γωνίες.

  • Μέσα από αυτή την κορυφαία ερωτική περίπτυξη θεσμών (νομικού και πολιτικού πολιτισμού), κατά κανόνα αποδίδονται στην κοινωνία Μαντέληδες και Τσουκάτοι…
  • Μέσα από αυτή τη θεάρεστη συνάντηση φυλακίζονται  τα μαύρα Τζοχατζοπουλοπρόβατα αλλά δεν καλούνται ούτε καν ως μάρτυρες οι Σημιτήδες και γενικώς οι πρώην πρωθυπουργοί αυτής της αξιοζήλευτης χώρας…
  • Μέσα από αυτή τη λαμπρή διαδικασία περιφέρονται ανενόχλητοι και απειλούν τους πάντες και τα πάντα οι ...υποβρύχιοι αισθανόμενοι τη βεβαιότητα πως κανείς δεν πρόκειται να τους αγγίξει. κοκ...

Όταν η ίδια η δικαιοσύνη κρίνεται από το λαϊκό αισθητήριο για τη στάση και τους χειρισμούς της, τότε το αποδεικτικό υλικό επικηρύσσεται… ιστοσελίδες κλείνουν… πολίτες φιμώνονται… διότι ως γνωστόν το και οι «κρίνοντες κρίνονται», δεν ισχύει για τη συμπαθή συνομοταξία των δικαστών.

Τι γίνεται όμως όταν ένας πολιτικός υπεύθυνος για τη δυστυχία μιας ολόκληρης χώρας καταχεριάζει τους δικαστές επειδή τόλμησαν να παραπέμψουν το φάκελό του (εκ του ασφαλούς) σε ένα κοινοβούλιο που είναι προδιατεθειμένο έτσι κι αλλιώς να τον βγάλει λάδι???

Εκεί πριν το κοκόρι προλάβει καν να κακαρίσει, παρεμβαίνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καλεί σε απολογία τους «τολμηρούς» δικαστές, κερνά τον πολιτικό και μια μεγαλοπρεπή «συγνώμη», και όλοι έκαναν τη δουλειά τους κατά το δοκούν και καθείς εφ ώ ετάχθη.

Ελάτε τώρα να δούμε και το τραγικότερο…
Πως αντιδρά λέτε η Ελληνική δικαιοσύνη όταν ένας εξωθεσμικός και εξωεθνικός παράγοντας, όχι μονάχα τολμά να αμφισβητήσει το κύρος της, αλλά προβαίνει και σε πρωτοφανείς για τα διεθνή δεδομένα απειλές σε βάρος της με σκοπό να προκαταλάβει μελλοντικές της αποφάσεις???

Εκεί η δικαιοσύνη απλά σιωπά ( αυτό βέβαια ανωτερότητα δεν το λες). Αυτός ο μεγαλεπίβολος θεσμός που τσαμπουκαλεύεται μοιράζοντας αφειδώς φυλακή στον φτωχοποιημένο Έλληνα πολίτη, δεν τολμά να υπερασπιστεί ούτε καν με μια στοιχειώδη ανακοίνωση την εθνική της υπόσταση και τη στοιχειώδη αξιοπρέπειά της. Πότε συνέβη αυτό??? Ελάτε να δούμε τα γεγονότα:

Σε εκτενές δημοσίευμα της «Νιου Γιορκ Τάιμς» αναφέρεται μεταξύ άλλων:  «Ομάδες πολιτών, όπως οι αστυνομικοί, οι καθηγητές πανεπιστημίου, καθαρίστριες, αλλά και οι ίδιοι οι δικαστικοί, έχουν αμφισβητήσει τις περικοπές μισθών ως παράνομες και αντισυνταγματικές, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα της κυβέρνησης να συρρικνώσει τις κρατικές δομές» προβάλλοντας με φωτογραφία τα χθεσινά επεισόδια με τις καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην ανταπόκριση από την Αθήνα γίνεται αναφορά στις προσφυγές στην ελληνική δικαιοσύνη κατά των μέτρων λιτότητας (απολύσεις, φόροι, μειώσεις μισθών κλπ), επισημαίνοντας ότι «θέτουν σημαντικό πρόβλημα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής και στις απαιτήσεις των διεθνών πιστωτών της χώρας».

Στο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «ο μεγάλος αριθμός προσφυγών θέτει προβλήματα στην άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ το ΔΝΤ προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι αποφάσεις δικαστηρίων θα μπορούσαν να αναστείλουν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, τις οποίες έχει προγραμματίσει να ελέγξει η τρόικα εκ νέου τον Ιούλιο».

Όπως τονίζεται, «οι αποφάσεις των δικαστηρίων που έρχονται την περίοδο ακριβώς που επιχειρεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, να πείσει τους πολίτες και τους επενδυτές ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει τροχιά, απειλούν να δημιουργήσουν μια "τρύπα" στα δημοσιονομικά της κυβέρνησης. Πέρα από την ανάκληση των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, η Ελλάδα θα μπορούσε να υποχρεωθεί σε επιστροφές χρημάτων ενός περίπου δισεκατομμυρίου ευρώ».

  • Είδατε καμία ανακοίνωση από τους συμπαθέστατους δικαστές γι αυτή την προσβλητική αντιμετώπιση???
  • Είδατε καμία παρέμβαση του υπουργείου δικαιοσύνης στα διεθνή φόρα, που να καταγγέλλει το απαράδεκτο τέτοιων ενεργειών???
  • Είδατε μήπως την προεδρεύουσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα να ανακινεί το ζήτημα και να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια της χώρας μας και το κύρος ενός θεσμού από αήθεις επιθέσεις και προσβολές???

Τίποτε απ όλα αυτά δεν είδατε. Μια συνένοχη συνωμοσία σιωπής από όλους είδατε, και έτσι με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο επιβεβαιώνονται γι ακόμη μια φορά εκτιμήσεις που έχουμε διατυπώσει σε προηγούμενα άρθρα μας, γι αυτόν τον απαράδεκτο ξεπεσμό.

Ας τις θυμηθούμε…
"...Έχουμε λοιπόν απέναντί μας έναν θεσμό, που δεν είναι πλέον ο αμερόληπτος τιμητής, εγγυητής και θεματοφύλακας των «ιερών και των οσίων» του τόπου μας, αλλά ένα απροκάλυπτο κατοχικό δεκανίκι – εργαλείο, που στο όνομα του «κύρους» των αποφάσεών της, υλοποιεί ένα πρόγραμμα εκτεταμένου πεμπτοφαλαγγιστιμού σε βάρος της ίδιας της χώρας...".

"...Έχουμε λοιπόν απέναντί μας έναν θεσμό, που δεν είναι πλέον ο αμερόληπτος τιμητής, εγγυητής και θεματοφύλακας των «ιερών και των οσίων» του τόπου μας, αλλά ένα απροκάλυπτο κατοχικό δεκανίκι – εργαλείο, που στο όνομα του «κύρους» των αποφάσεών  της, υλοποιεί ένα πρόγραμμα εκτεταμένου πεμπτοφαλαγγιστιμού σε βάρος της ίδιας της χώρας...".

Ποιος είναι λοιπόν ο πραγματικός σας αντίπαλος  κύριοι δικαστές???
Εμείς που αντιμετωπίζουμε κριτικά και με σκεπτικισμό τους χειρισμούς και τις πρωτοφανείς αποφάσεις σας, ή μήπως το επικίνδυνο μείγμα που το συναποτελούν ο κακός σας εαυτός  και η κατοχική διοίκηση της οποίας τα διατάγματα νομιμοποιείτε ταπεινώνοντας την ουσία του δικαίου και το Σύνταγμα της χώρας???



Πως υπηρετείται κύριοι δικαστές το δημόσιο συμφέρον όταν περί αυτού καλείται να γνωμοδοτήσει μια δικαιοσύνη στο έργο της οποίας παρεμβαίνουν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο υπόλογοι, φυγόδικοι και διεθνείς συμμορίες που κουρελιάζουν καθημερινά την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας???




Δε νομίζετε ότι κάποια στιγμή οφείλετε να μας απαντήσετε σε όλα αυτά???

Σχετικά μας άρθρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου