Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΨΥΧΗ ΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ

Ο πολιτικός Άδωνη που βάζει ό ίδιος τον κώδικα τιμής του στο χρηματιστήριο των δικαστικών αποφάσεων για πράγματα που αφορούν τα πολιτικά πεπραγμένα του, και όχι βεβαίως την προσωπική του ζωή, έχει προκαταβολικά αποδεχτεί πως τέτοιον κώδικα δε διαθέτει. Μήπως λέει άλλα πράγματα η δική σου πνευματική κουλτούρα τηλεπατριδέμπορα???


«Ο φέρων ψυχή δούλου και ένστικτα γενίτσαρου Άδωνις» – Αυτή η διατύπωση συμπεριλαμβάνεται σε δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που υπογράφει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος…

Όπου και αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στον Σόιμπλε δεν περιμέναμε φυσικά να αντιδράσει ο φέρων ψυχή δούλου και ένστικτα γενίτσαρου Άδωνις …».

Θίχτηκε λοιπόν η προσωπικότητα του πρώην υπουργού-τηλέμπορα  -του Αδώνιδος-Σπυρίδωνος Γεωργιάδη, όπως αυτοαποκαλείται, και όπως διαβάζουμε έστειλε εξώδικο, στο περιοδικό και απειλεί με δικαστικές διώξεις γιατί θεωρεί ότι προσέβαλαν την προσωπικότητά του. Αυτά είναι τα γεγονότα. Ας μπούμε τώρα και στην ουσία του προβλήματος...

Τι είναι ο Άδωνης???  
Ένας πολιτικός καιροσκόπος που σουλατσάρει στον αστερισμό του πολιτικού μίσους πουλώντας μούρη, πατρίδα, ψευδεπίγραφο ρεαλισμό και υποτιθέμενη αποφασιστικότητα.
Μια πολιτική μαριονέτα, κατά κανόνα αυτοδιαψευδόμενη και αυτοαναιρούμενη, που...
παραδίδει ρεσιτάλ κυνισμού για το πώς ένα αδίστακτο πολιτικό ανδρείκελο μπορεί να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά που θα του ανατεθεί.
Ένας κενολόγος φαφλατάς που έγινε πολιτικός μέσα από τα πιο μαύρα λαγούμια του ΛΑΟΣ, και υπουργοποιήθηκε μέσα σ ένα καθεστώς δοτών και σε συνθήκες κατοχικής διοίκησης από τον πρωθυπουργό του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ».

Ποιο είναι το πολιτικό παρελθόν του Αδώνιδος???
Αμετροέπεια και πρωταθλητισμός στο καραγκιοζλίκι.  Είναι ο πολιτικός που μέχρι πρότινος έβριζε με τον πιο χυδαίο τρόπο (και με χαρακτηρισμούς που δεν ήταν πολιτικοί) τον πρωθυπουργό της χώρας, και σήμερα που έγινε υπουργός – υπό αυτόν τον πρωθυπουργό – τον λιβανίζει ασταμάτητα, αυτοϋποβαθμιζόμενος σε πολιτικό ερπετό στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ποιο είναι το τελευταίο κατόρθωμα ενδεικτικό της πολιτικής αξιοπρέπειας του ανδρός???
Να δηλώσει πως είναι άντρας και ότι ως άντρας δεν έχει ανάγκη από παυσίπονα μετά την αποπομπή του κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, αρνούμενος τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου που του προτάθηκε... 

Και μια ημέρα μετά να βάλει και πάλι την ουρά κάτω από τα σκέλια, και να αποδεχτεί την ίδια ακριβώς πρόταση από τον πρωθυπουργό που μέχρι πρόσφατα περνούσε γενεές δεκατέσσερις.

Τι να υποθέσουμε εμείς???
Ότι ο ανδρισμός του ανδρός διαρκεί λιγότερο απ όσο διαρκεί ένα γιαούρτι, λιγότερο και από 24 ώρες δηλαδή???
Ή μήπως να υποθέσουμε ότι κάποια συμφωνία – συμβιβασμός ντροπής και συνενόχων επήλθε ανάμεσα στους δυο κορυφαίους πολιτικούς άνδρες του τόπου μας, προκειμένου να κλείσουν τα στόματα και να κουκουλωθούν καταστάσεις???
Ας περιμένουμε να μας απαντήσει καλύτερα επ αυτού ο Άδωνης ειδάλλως θα μας απαντήσει εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή η ίδια η ιστορία.

Τι είπε λοιπόν ο δημοσιογράφος σ έναν λαομίσητο πολιτικό που και ο ίδιος ξέρει καλά σήμερα ότι τον καταριέται όλη η Ελλάδα???
Είπε – και σωστά – ότι: «δεν περιμέναμε φυσικά να αντιδράσει στον Σόιμπλε, ο φέρων ψυχή δούλου και ένστικτα γενίτσαρου Άδωνις».
Και που είναι η προσβολή της προσωπικότητάς σου λεβέντη πρώην υπουργέ και εν αναμονή κυβερνητικέ εκπρόσωπε, μέσα από τη χρήση συγκεκριμένων πολιτικών (διότι γι αυτό κρίνεσαι ως πολιτικός και όχι για το τι κάνεις μόλις κλειδώσεις την πόρτα του σπιτιού σου).
Μήπως δεν είσαι εσύ που με κατ επανάληψη δηλώσεις σου έχεις δικαιώσει πλήρως αυτόν τον πολιτικό χαρακτηρισμό???
Μήπως σε είδαμε να δακρύζεις από ανθρωπιά όταν με τις πολιτικές σου οδηγούσες σε απόγνωση δυστυχισμένους Έλληνες πολίτες και δε στο αναγνωρίσαμε???
Μήπως παραιτήθηκες από τα καθήκοντά σου όταν διαπίστωσες πως – όπως λες – η εφαρμογή δολοφονικών απέναντι στο λαό πολιτικών ήταν μονόδρομος, και δε σου αναγνωρίσαμε πολιτική ευθιξία και συνειδησιακά αδιέξοδα???
Σύ δεν είναι που ακόμη και σήμερα με δηλώσεις σου σημερινές και με αφορμή το αίσχος με τις καθαρίστριες, ζητάς κι άλλο αίμα, δηλαδή κι άλλες απολύσεις, από μια κοινωνία που έχει φτάσει στο απόλυτο αδιέξοδο???

Που σε αδίκησε λοιπόν ο δημοσιογράφος πολιτικέ του καιροσκοπισμού???
Μπορείς να μας δώσεις τον ορισμό του γενίτσαρου εσύ, και μετά να μας θυμίσεις που τον αναίρεσε αυτό τον ορισμό το δάκρυ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΥΣΕΣ για τη δυστυχία αυτού του κόσμου, ώστε να στο αναγνωρίσουμε???
Μπορείς να μας θυμίσεις πότε ένοιωσες πραγματική ανθρώπινη συντριβή για την πολιτική που εφάρμοσες σε βάρος αυτού του λαού ή έστω να μας θυμίσει πότε ζήτησες συγνώμη για το θράσος με το οποίο εξέφρασες την απροθυμία σου να σου πάρει τη «δόξα η τρόικα» για την πολιτική που εφαρμόζεις???
Ποιος δε θα είχε ένστικτα γενίτσαρου και θα τολμούσε να διεκδικήσει από τους δολοφόνους του λαού του τέτοια «τιμή» και τέτοια «δόξα»  βρε απίστευτε τύπε???

Ας πάμε τώρα και στη λογιστική τιμή της αξιοπρέπειάς σου, εφ όσον η πληροφορία για το εξώδικο είναι αληθινή...
Ζητάς και αποζημίωση από το δημοσιογράφο απίστευτε τύπε??? Κι από πότε η αξιοπρέπεια ενός πραγματικού πατριώτη και όχι πατριδέμπορου, αναγράφεται σε αυτοκόλλητο καρτελάκι όπως στα σώβρακα στη λαϊκή??? 
Εμείς με διαφορετικά γράδα μάθαμε να την μετράμε την αξιοπρέπεια. Με εύγε γι αυτούς που την αξίζουν, με φτυσίματα γι ακείνου ςπου δεν την τιμούν, και με ειλικρινή συγνώμη για όσους αδικήσαμε. 

Ο πολιτικός Άδωνη που βάζει ό ίδιος τον κώδικα τιμής του στο χρηματιστήριο των δικαστικών αποφάσεων για πράγματα που αφορούν τα πολιτικά πεπραγμένα του, και όχι βεβαίως την προσωπική του ζωή, έχει προκαταβολικά αποδεχτεί πως τέτοιον κώδικα δε διαθέτει. Μήπως λέει άλλα πράγματα η δική σου πνευματική κουλτούρα τηλεπατριδέμπορα???

Σου είπε κανείς ότι δικαιούσαι να καταστρέφεις τις ζωές των ανθρώπων, να διεκδικείς τη "δόξα" από τους δολοφόνους της πατρίδας σου καθιστώντας εαυτόν βασιλικποτερον του βασιλέως, να θέλεις από τη μια να απολαμβάνεις τη δόξα του πολιτικού, αδιαφορώντας αν διαπρέπεις ως λαομίσητος, και την ίδια στιγμή να παραμένεις στο απυρόβλητο της κριτικής για τα πολιτικά σου πεπραγμένα???

Ο χαρακτηρισμός "φέρων ψυχη δούλου και ένστικτα γενίτσαρου" Άδωνη, είναι χαρακτηρισμός που αποδίδεται σε πολιτικά δρώντες, στο βαθμό που επέλεξαν αυτό το χαρακτηρισμό να αποπνέουν οι πράξεις τους (κι  εσύ αυτό επέλεξες και μάλιστα με καμάρι), και όχι στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας, όποιος κι αν είναι αυτός.

Ποιος θα τολμούσε να προσβάλει την αξιοπρέπεια ενός πολιτικού αν αυτός ο πολιτικός την είχε ατσαλώσει με την ψυχή του και με το δάκρυ του, πράγμα που δεν έκανες εσύ αντίθετα πλειοδότησες σε γερμανοδουλία???
Αντί να κυνηγάς αυτούς που σε κρίνουν για το έργο σου, προστατευμένος πίσω από το νόμο της ντροπής για την πολιτική σου ασυλία, παραιτήσου εσύ από αυτήν, για να σε δικάσουν άμεσα οι οικογένειες εκείνους που πέθαναν γιατί τους στέρησες το δικαίωμα στη θεραπεία. Κάντο αν τολμάς…

Και κάτι τελευταίο…
Αν κάποιος προσέβαλε την τιμή και την αξιοπρέπειά σου, μέσα από τα ίδια τα πεπραγμένα σου, αυτός είναι ο «συναγωνιστής» σου ο Βορίδης που έπαυσε με τρόπο ειρωνικό και απόλυτα απαξιωτικό για σένα, τον εκλεκτό σου Δαραβίγκα από τη θέση που του εμπιστεύθηκες. 

Τόλμα να τον μηνύσεις ντε για προσβολή της αξιοπρέπειας σου αν έχεις τα κότσια… Τόλμα το ντε να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος…
Σου το αφιερώνουμε...

ΑΥΤΗ Η ΜΟΙΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΔΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου