Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Οι ΗΠΑ προετοίμαζαν το έδαφος για τους μελλοντικούς “πολεμιστές” της Ουκρανίας από τη δεκαετία του 90...

10441290_677653755603667_7801527378728720523_n

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Η πρώτη αναφορά στα στρατόπεδα εκπαίδευσης των Ουκρανών “σαμποτέρ”  χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 90. Οι ΗΠΑ είχαν την τεχνογνωσία από τους συμμορίτες της...
τοπικής αστυνομίας που είχαν οργανώσει,εξοπλίσει κι εκπαιδεύσει επί σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν απ΄ όπου και η δημιουργία και χρηματοδότηση της Αλ Κάιντα. Την ίδια εποχή οι δυτικοί βετεράνοι του ψυχρού πολέμου οργάνωσαν τις λεγόμενες αντιρωσικές δυνάμεις αυτοάμυνας της Ουκρανίας  UNA UNCO , που μετασχηματίσθηκε σε πολιτικό κόμμα από το οποίο προήλθε ο Δεξιός Τομέας. 

10462614_334420766705502_5226567545352825919_nΕπιπρόσθετα στην Ουκρανία οι ΗΠΑ είχαν εξαμολύσει έναν ιδεολογικό και μιντιακό πόλεμο του τύπου “η Ουκρανία είναι το τελευταίο προπύργιο  της δημοκρατικής Ευρώπης…” ή  ” η Ρωσία  αναμένει την κατάλληλη στιγμή για να  σφετερισθεί την Ευρώπη και να την παρασύρει στο σκοτάδι…“.

Η στοχευμένη προπαγάνδα  νομιμοποίησε τους “εθνικιστές” του Bandera και  εισήγαγε το φασισμό στην Ουκρανία ως ένα λαικό κίνημα. Oι ιδεολογικές της αναφορές  επηρέασαν ανεξίτηλα  την ουκρανική νεολαία που ανδρώθηκε μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Η πολιτική  αντίληψη των νέων -μη ρωσόφωνων- Ουκρανών  εδράζεται στη ρωσοφοβία και συνάμα στη φιλοναζιστική ιδεολογία που έχει τα ερείσματά της στο σκοτεινό παρελθόν της χώρας κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ναζισμός και Εθνικισμός ή Ναζισμός και Ουκρανικός Πατριωτισμός  είναι πλέον ταυτόσημες έννοιες.

Το φιλοναζιστικό κόμμα “Δεξιός Τομέας”  αποτελεί την κύρια απειλή για τους ρωσόφωνους και οι δυνάμεις του με την υποστήριξη του Κιέβου, αντιμάχονται  τις λαικές πολιτοφυλακές ως παραστρατιωτικές ταξιαρχίες. Οι οπαδοί του έχουν ως ίνδαλμα τον ναζιστή συνεργάτη των Γερμανών Stepan Bandera και θεωρούν το φόνο ένα αναγκαίο ιδανικό.

_74463630_021529936-1
Εκπαιδευτές του ΝΑΤΟ έχουν αναλάβει από πολύ καιρό την στρατιωτική προετοιμασία τους ενώ οι μυστικές χρηματοδοτήσεις τους έφταναν στην Ουκρανία από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, και προσέβλεπαν στην καταβύθιση  της χώρας στη δίνη του εμφυλίου πολέμου. Οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να ανοίξουν ένα πόλεμο μόνο και μόνο για να απομακρύνουν την Ουκρανία από τη Ρωσία. Μισθοφόροι ιδιωτικών εταιρειών που έλαβαν μέρος στις πολεμικές εκστρατείες σε Ιράκ και Αφγανιστάν πολεμούν τώρα στις τάξεις του Δεξιού Τομέα.

Τα μέλη του Δεξιού Τομέα εξυμνούν ανοικτά το φασισμό  και δημοσιοποιούν με υπερηφάνεια τα εγκλήματά τους. Βιντεοσκοπούν και αναρτούν στο διαδίκτυο  σκηνές από εκτελέσεις και βασανιστήρια κρατουμένων προκειμένου να λαμβάνουν τα εύσημα και τις αποζημιώσεις από τους αμερικανούς καθοδηγητές τους. Αν η Ουάσιγκτον έκανε στάση πληρωμών στο Δεξιό Τομέα η φωτιά στην Ουκρανία θα έσβηνε αμέσως. Οι φιλοναζιστές πολεμιστές  είναι το βασικό μέσο της τωρινής διακυβέρνησης . Οι εθελοντές του Γραφείου Διεθνών Ερευνών των Ανεξάρτητων Ρεπόρτερ τους αποκαλούν εύστοχα “Ναζί Τσέπης”.

b1d28135993cdfed3bc8204ed62f6e4a_L
Πέντε δισεκατομύρια δολλάρια επενδύθηκαν στη “διασφάλιση του δημοκρατικού μέλλοντος της Ουκρανίας” όπως ανέφερε και η επιτετραμένη του State Departement, Victoria Nuland.  Eκατοντάδες αμερικανικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις λειτουργούν ως αντλίες χρηματοδότησης για τις εξτρεμιστικές οργανώσεις και την «ανεξάρτητη» κυβέρνηση.

Στρατόπεδα εκπαίδευσης των μελών του Δεξιού Τομέα  υπάρχουν σε όλη τη χώρα, είτε σε εγκαταλελειμένες στρατιωτικές βάσεις, είτε σε παλιά στρατόπεδα. Η βασική εκπαίδευση είναι αφιερωμένη σε μια σειρά ασκήσεων που στόχο έχει την εμπέδωση ποικίλων τεχνικών ανθρωποκτονίας . Φέρει τον τίτλο “Μάθημα του Μαχητή”. Περιλαμβάνει τη γνώση της χρήσης του μαχαιριού ως θανατηφόρου όπλου, τη μάχη σώμα με σώμα , την άριστη σκοποβολή αλλά και τις τεχνικές επιβίωσης σε περιπτώσεις εκτάτου ανάγκης.
Το “Γραφείο Διεθνών Ερευνών των Ανεξάρτητων Ρεπόρτερ”, μελέτησε την περίπτωση του Δεξιού Τομέα και ανέδειξε ενδελεχώς τις σχέσεις του  με τις ΗΠΑ. Εθελοντές  του Γραφείου συνάντησαν  τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Δεξιού Τομέα στο Κίεβο, τον  Youriy , τον επονομαζόμενο “Βιετναμέζο”.

Τον τοίχο του γραφείου του κοσμούσε η κοκκινόμαυρη σημαία του  Εξεγερμένου Ουκρανικού Στρατού (UPA) και ένα μεγαλειώδες πορτρέτο του ναζιστή  εθνικού ήρωα της -Νέας- Ουκρανίας, Stepan Bandera. Ο  Youriy διευκρίνησε  ότι το προσωνύμιο “Bιετναμέζος” οφείλεται  στη θητεία του στο Βιετνάμ και δέχτηκε με άνεση να απαντήσει  σε πολλές ερωτήσεις.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δεξιός Τομέας διαθέτει δεκάδες βάσεις σε όλη τη χώρα που λειτουργούν  24 ώρες το 24ωρο και όπου οι εκπαιδευτές εξασκούν τους μαχητές στον πόλεμο  εναντίον των “αποσχιστών”. Oι συγκεκριμένες βάσεις περιήλθαν στην κατοχή τους αμέσως μετά το πραξικόπημα. 

Ο Youriy αναπολεί χωρίς ενδοιασμούς τις στιγμές που οπαδοί του ΔΤ πετούσαν  τα “cocktails Molotov” στις παρατάξεις των ειδικών δυνάμεων  Berkout. Πιστεύει ότι “πρέπει να μπει τάξη σε ολόκληρη την Ουκρανία, αρχής γενομένης από την ανατολική”.
“Είμαστε έτοιμοι να πάμε μέχρι τέλους. Εάν πρέπει να σφαγιάσουμε όλον τον πληθυσμό, θα το κάνουμε”.

Οι μαχητές του ΔΤ είναι πραγματικά έτοιμοι για όλα. Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας εντοπίζει όσους δεν είναι έτοιμοι. Είναι κάτι σαν την Γκεστάπο. Πρέπει να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν“.
Η χρηματοδότηση ήταν το μόνο θέμα που ο Βιετναμέζος δεν θέλησε να συζητήσει. Ανέφερε μόνο ότι υπάρχουν ξένοι επενδυτές που έχουν αναλάβει να τους παρέχουν  εκπαιδευτές και  εκγύμναση.
Όλοι εδώ, είναι ιδεολογικά στρατευμένοι . Μπορεί να λαμβάνουν ένα μισθό αλλά είναι πραγματικά στρατευμένοι στην ιδέα. Δεν είμαστε μισθοφόροι. Μόνο οι εκπαιδευτές  είναι ξένοι. Έχουμε και εμείς κάποιους  ξένους στις τάξεις μας αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο”.

Για τους Ουκρανούς, η χρηματοδότηση του Δεξιού Τομέα είναι κοινό  μυστικό. Ένας παλαίμαχος εθνικιστής, ο Vladimir που τώρα μάχεται με  τις δυνάμεις UNA UNCO (λεγόμενες δυνάμεις αυτοάμυνας κατά των ρώσων) διηγείται:
Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής λάβαμε μια βοήθεια από τον Beletskiy, τον αρχηγό του φασιστικού κόμματος “Πατριώτες της Ουκρανίας”. Μας έφερνε φακέλους με χρήματα των ξένων επενδυτών στα τοπικά μας παραρτήματα. Θυμάμαι όταν καθαρίσαμε ένα φορτηγό που μετέφερε τα πτώματα από αυτούς που είχε σκοτώσει ο Δεξιός Τομέας. Ήταν γεμάτο αίματα και απομεινάρια και εμείς το πλύναμε πολύ καλά.  Στο ντουλαπάκι του φορτηγού βρήκαμε μετά ένα φάκελο με λεφτά. Αμέσως καταλάβαμε  πως γίνεται η χρηματοδότηση. Από τότε  έχουμε μάθει να την ψάχνουμε και να την αναγνωρίζουμε όπου και αν βρίσκεται.”

10440228_250477135142431_6679346329756205279_nΟ αρχηγός της ταξιαρχίας “Λεγεώνα του Κιέβου”, Svyatoslav Stetcenko είναι αποστομωτικός:
“Ο Δεξιός Τομέας έχει αμερικανικούς μισθούς. Οι ΗΠΑ προετοίμαζαν τους ουκρανούς πολεμιστές εδώ και πολυ καιρό”.

Ο Andrey Pourguine, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk ,    δηλώνει:
Όταν οι απάνθρωποι φασίστες πολεμιστές προσπάθησαν να πάρουν την πόλη της Krasny Limane στις αρχές Ιουνίου, το τελευταίο σημείο πριν το Slavyansk, βρήκαν δεκάδες τραυματίες στο νοσοκομείο της περιοχής. Οι περισσότεροι ήταν θύματα των βομβαρδισμών. Οι πολεμιστές του Δεξιού Τομέα πυροβόλησαν χωρίς κανένα έλεος τα παιδιά και τους γέρους. Το σύνθημά τους είναι Αποτελειώστε/Ταπεινώστε/Σκοτώστε
Πρόκειται για ανθρώπους που είναι έτοιμοι να πεθάνουν για το ιδανικό μιας Ναζιστικής Ουκρανίας “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου