Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΑΝ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΣΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ...

ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΗ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - Κοινωνικές ανατροπές που δε θα συνυπάρχουν και δε θα ανατροφοδοτούνται ιδιαίτερα στις μέρες μας, από την εξυπηρέτηση των κορυφαίων εθνικών μας προτεραιοτήτων, δε μπορούν να υπάρξουν. 

Και δε μπορούν να υπάρξουν, γιατί δε μπορουν να εμπνεύσουν αγώνες που να τις δρομολογήσουν, και φυσικά ακόμη και αν υπάρξουν κάποιες επιμέρους τέτοιες αλλαγές, τότε αυτές... και ασταθέστατες θα είναι, αλλά και εύκολα ανατρέψιμες. Η ιστορία πάντως είναι αμείλικτη στον τρόπο με τον οποίο τακτοποιεί τα συμπεράσματά της στη βιτρίνα που αποτυπώνονται οι εξελίξεις σε κάθε γωνιά της Γης. 

Και η σκακιέρα της Ευρασίας, ανέκαθεν υπήρξε γκαστρωμένη, (με κουνέλα θα την παρομοίαζε κανείς) και ως εκ τούτου υπήρξε και άκρως παραγωγική σε απόδοση θεμελιωδών ιστορικών συμπερασμάτων. 

Στη νεότερη και σύγχρονη λοιπόν γεωπολιτική ιστορία στην Ευρασιατική μας «γειτονιά», δυο πράγματα μπορεί να πει κανείς πως...
έβαλαν με καταλυτικό τρόπο την ανεξίτηλη σφραγίδα τους στις εξελίξεις. 

Το πρώτο είναι οι εθνικοί αγώνες που ενέπνευσαν τα έπη των λαών... 
Και το δεύτερο η πολιτική Αριστερά και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε το ρόλο που ιστορικά της έλαχε να διαχειριστεί, στα πλαίσια πρωτίστως αυτών των αγώνων. 

Γνωστοί «ανυπόμονοι» θα μας κατηγορήσουν ότι υποβαθμίζουμε ή πολύ περισσότερο πως αποσιωπούμε το... Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου