Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΑΨΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ

Η συγκυβέρνηση δεν είναι ικανή. Είναι όμως δουλοπρεπής και προσκυνημένη μέχρι το μεδούλι. Από αυτή την άποψη δεν ταλαντεύεται γκελάροντας ανάμεσα σε εγωιστική διαχείριση και σε ερασιτεχνισμούς. Έχει σαφείς εντολές. Ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει... 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι ορκισμένη με το πάθος του γενίτσαρου να κάνει αυτό που τις ανέθεσαν. Και σ αυτό τον κατήφορο, δεν υπάρχουν λάθη. Σ αυτό τον κατήφορο, πέφτεις μέχρι να τρυπήσεις τον πάτο. Εκτός αν προλάβει και σε ξαπλώσει στο έδαφος η τιμωρία του λαού - εκδικητή.

Τραγικό το σκηνικό, με πρωταγωνιστές κάποιες ελεεινές και τρισάθλιες πολιτικές φιγούρες. Ξεφωνημένα ανδρείκελα σε ρόλο ντροπής πάνω από το κουφάρι της πατρίδας που οδηγείται σε αποσύνθεση, και με όχημα τις πεμπτοφαλαγγίτικες «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις δρομολογείται απροκάλυπτα πλέον και ο εθνικός της διαμελισμός...

Μέσα σ αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση της ΔΕΗ , δε μπορεί και δεν πρέπει να εκλαμβάνεται απλώς ως ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα, επειδή υπάρχουν απλώς διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις πάνω στο θέμα. Κατά τη γνώμη μας πρόκειται για κεφαλαιώδες ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, και η εγκληματική μεθόδευση που έχει δρομολογηθεί, και η οποία συνιστά πράξη εθνικής προδοσίας, αποτελεί μια από...
τις τελευταίες πινελιές, μια από τις τελευταίες πράξεις του δράματος της Ελλάδας, που σκηνοθετήθηκε από τους χορογράφους της κρίσης και εκτελείται από ένα προσκυνημένο πολιτικό προσωπικό, που όμοιό του δεν υπάρχει σε καμιά άλλη γωνιά αυτού του πλανήτη.

Ας επιχειρήσουμε να σταθμίσουμε τα μελλούμενα, αποκωδικοποιώντας τα δεδομένα του τελευταίου 48ώρου.
  • Η συγκυβέρνηση δεν είναι ικανή. Είναι όμως δουλοπρεπής και προσκυνημένη μέχρι το μεδούλι. Από αυτή την άποψη δεν ταλαντεύεται γκελάροντας ανάμεσα σε εγωιστική διαχείριση και σε ερασιτεχνισμούς. Έχει σαφείς εντολές. Ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Είναι ορκισμένη με το πάθος του γενίτσαρου να κάνει αυτό που τις ανέθεσαν. Και σ αυτό τον κατήφορο, δεν υπάρχουν λάθη. Πέφτεις μέχρι τον πάτο. Ο ξεπεσμός των ανδρεικέλων της επομένως, συνιστά εκ των πραγμάτων και το πλέον ακαταμάχητο ατού της.
  • Ο πολύτιμος σύμμαχος σ αυτή την αθλιότητα παραμένει παρών. Και δεν είναι άλλος από την ελληνόφωνη δικαιοσύνη.  Η βάρδια της βιομηχανίας «γνωμοδοτήσεων» αυτή τη στιγμή «εργάζεται» υπερωριακά, και κανείς δεν είναι περίεργος για την απόφαση που πρόκειται να προκύψει. Η απεργία θα κριθεί «παράνομη και καταχρηστική», και αυτό γιατί όλοι οι υπόλοιποι, φόρτωσαν το αίσχος μιας πράξης εθνοπροδοτικής, στον «κόκορα» μιας απεργίας για την τιμή των όπλων και όχι της πατρίδας μας που βγαίνει στο σφυρί.
Πόσο γρήγορα δικαιωθήκαμε και πάλι όταν μόλις χθες λέγαμε πως: «Ποιος δε θυμάται λοιπόν από το παρελθόν, απεργίες  - που καλώς έγιναν μεν – αλλά παρέμειναν απλώς ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ απεργίες… Και φτάσαμε στο σήμερα, μέσα από μια πενταετία κόλασης με την κυβερνητική διαχείριση να έχει εναποτεθεί στα χέρια δωσίλογων, δοτών και αδίστακτων προσκυνημένων, να έχει χαθεί το σύνολο των κατακτήσεων της μεταπολεμικής Ελλάδας, αλλά για κάποιους είναι σαν να μην άλλαξε τίποτε. Ίδιες μορφές πάλης, ίδιες κυρίαρχες λογικές, ίδια αντίληψη περί πολιτικής νουθεσίας, και όλα αυτά απέναντι σε μια ακόμη πιο αδίστακτη κυβέρνηση, που ο όρκος της ντροπής που έδωσε, είναι να βγάλει στο σφυρί ότι απέμεινε ακόμη σ αυτή τη δύσμοιρη χώρα.» (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)

Λεπτομέρεια: Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει ήδη το εθνικό τυπογραφείο για να εκδώσει τα σχετικά κατοχικά διατάγματα. Καταλάβατε τώρα το κύρος που έχει η απόφαση των δικαστών. Μια απόφαση που όλοι την ξέρουν, ενώ οι δικαστές υποτίθεται ότι ακόμη βρίσκονται σε συνεδρίαση.

Το λέγαμε: «Οι έχοντες εξασφαλίσει τα αναδρομικά τους δικαστές καιροφυλακτούν. Εντολή περιμένουν και η απόφαση που θα πάρουν είναι γνωστή. Τι θα γίνει στη συνέχεια??? Πως και ποιοι προετοιμάζουν την κοινωνία να δώσει τη δική της απάντηση??? Στη βάση ποιών αιτημάτων και με ποια συνθήματα επιχειρούν να εμπνεύσουν τον αγώνα της???» (Δείτε ΕΔΩ) αλλά ποίος μας άκουγε…
  • Προσκυνημένοι λοιπόν μαζί και οι ελληνόφωνοι, κατάφεραν αυτό που τους επέτρεψαν όλοι οι άλλοι να καταφέρουν. Κατάφεραν να εμφανίσουν – επομένως και να αντιμετωπίσουν τυπικά – μια εσχατοπροδοτική πράξη ξεπουλήματος εθνικής κυριαρχίας και πόρων της χώρας, ως μια απλή συνδικαλιστική διεκδίκηση – αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΓΕΝΟΠ και στη διοίκηση της ΔΕΗ.  Δυστυχώς γι ακόμη μια φορά, το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ» βγαίνει δικαιωμένο. Δείτε τι λέγαμε ΕΔΩ όταν τονίζαμε πως: «Πως μπορεί να υποβαθμίζεται σε αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, ένα ζήτημα που συνιστά εκ των πραγμάτων αγώνα ολόκληρου του έθνους???»
  • Από την άλλη μεριά, η ροζουλί αντιπολίτευση δεν έχει μπέσα.  Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το περίφημο δημοψήφισμα και ο μαγικός αριθμός των 120 υπογραφών, προφανώς και δε συνιστά φάρμακο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν.
Οι 120 υπογραφές, είναι το εργαλείο για να γίνει μια συζήτηση στη Βουλή. Σε μια Βουλή δοτών και προσκυνημένων που το αποτέλεσμα της συζήτησης είναι προδιαγεγραμμένο. 

Σε καμία περίπτωση λοιπόν ο μαγικός αριθμός των 120 υπογραφών, δεν αποτελεί το διαβατήριο για το δημοψήφισμα, και αυτό το ξέρει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Απλά επιχειρεί γι ακόμη μία φορά να ψαρέψει στα θολά νερά της πολιτικής εξαπάτησης, με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, ενώ ξέρει καλά πως τη βάση πάνω στην οποία στηρίζει σήμερα η συγκυβέρνηση αυτό το αντεθνικό έκτρωμα, την έχει υπερψηφίσει κατά το παρελθόν Και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρνείται εμφανώς να αποκηρύξει αυτό το ολέθριο πολιτικό του έγκλημα.

Δυστυχώς αλλά δικαιωθήκαμε και πάλι όταν ελάχιστες μέρες πριν διατυπώναμε την άποψη πως: «Η ακύρωση του κατοχικού εφιάλτη, δεν πρόκειται να δρομολογηθεί με την αντικατάσταση του προσκυνημένου πολιτικού προσωπικού που «κυβερνά», από τους «αριστερούς» τζιτζιφιόγκους που έσπευσαν να προσκυνήσουν προκαταβολικά – υλοποιώντας έτσι το ανήθικο προαπαιτούμενο που τους επέβαλαν οι συμμορίες – πριν ακόμη τους ανατεθούν και επίσημα κυβερνητικά οφίτσια». (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)
  • Η παραπάνω εκτίμηση, προφανώς αφορά και στους ξεφωνημένους της ΔΗΜΑΡ, η οποία στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τον άθλιο ρόλο που έπαιξε στα πλαίσια της συγκυβέρνησης και  όχι μόνο, επιχειρεί να «εκβιάσει» ακόμη και τις όποιες αντίθετες φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπάρξει κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης του ΚΚΕ, ώστε να συμπεριληφθεί στην πρόταση δημοψηφίσματος η συνολική καταδίκη της  πολιτικής για την αντεθνική εκποίηση της ενέργειας την οποία κατά το παρελθόν στήριξαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΔΗΜΑΡ. Ή με μας λοιπόν ή με το ΚΚΕ ήταν το δίλημμα που απέπνευσε η ΔΗΜΑΡ, αυτή η απαίσια πολιτική φάρσα της ιστορίας.  
Καταλάβατε τώρα γιατί επέλεξαν να ταμπουρωθούν πίσω από την απεργιακή κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ, και δε στήριξαν την ανάγκη ανατροπής αυτής της ολέθριας πολιτικής με γενικευμένους αγώνες???

Καταλάβατε τώρα πόσο δίκαιο είχαμε όταν τους καλούσαμε να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο ζήτημα ως πράξη γενίτσαρων σε βάρος του έθνους, (Δείτε σχετικά ΕΔΩκαι όταν επιμέναμε να τονίζουμε πως: «Οι αποσπασματικοί μαζικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες που δε θα έχουν ως πεδίο αναφοράς τους το πολιτικό τσουνάμι ενός νέου ΕΑΜ, βολεύουν τη συγκυβέρνηση διότι και εύκολα αποπολιτικοποιεί τα αιτήματά τους, και εύκολα τους αποδεκατίζει στη ροή της καθημερινότητας, αλλά και τις ίδιες τις μάζες σε τελευταία ανάλυση δε τις ριζοσπαστικοποιεί, και πλέον αυτό προκύπτει αβίαστα από την ίδια την πολιτική εμπειρία». Αυτό ακριβώς δε βιώνουμε μέσα από τις σημερινές εξελίξεις???

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ
 
  • Όσο για το ΚΚΕ, δυστυχώς αλλά γι ακόμη μια φορά αυτοπαγιδεύεται στο σύνδρομο της δικαιωμένης πολιτικής προβλεψιμότητας. Μα το χειρότερο δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι πως ερασιτεχνικοί και απερίσκεπτοι χειρισμοί που δε δικαιολογούνται σε ένα κόμμα με εκατοντάχρονη εμπειρία, οδηγούν στο πρωτοφανές για τα διεθνή πολιτικά χρονικά. Να έχουμε ένα κόμμα με δικαιωμένη τη γενική του πολιτική, και εξ αιτίας απερισκεψιών ως προς τη διαχείρισή της να πληρώνει βαρύτατο πολιτικό τίμημα. Εξηγούμαστε…
Σωστά κατά τη γνώμη μας το ΚΚΕ ανέδειξε το ζήτημα της συνολικής πολιτικής, άρα και της ευθύνης της πολιτικής στάσης όλων απέναντι στην πολιτική για την ενέργεια, και δεν αντιμετώπισε αποσπασματικά το πρόβλημα που ανέκυψε με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό είναι το σωστό και έτσι έπρεπε να γίνει. Από κει και μετά όμως ξεκινούν και τα ανεπίτρεπτα λάθη:

Πρώτο λάθος: Εμείς προειδοποιούσαμε: «Οι αποσπασματικοί μαζικοί και συνδικαλιστικοί αγώνες που δε θα έχουν ως πεδίο αναφοράς τους το πολιτικό τσουνάμι ενός νέου ΕΑΜ, βολεύουν τη συγκυβέρνηση διότι και εύκολα αποπολιτικοποιεί τα αιτήματά τους, και εύκολα τους αποδεκατίζει στη ροή της καθημερινότητας, αλλά και τις ίδιες τις μάζες σε τελευταία ανάλυση δε τις ριζοσπαστικοποιεί, και πλέον αυτό προκύπτει αβίαστα από την ίδια την πολιτική εμπειρία».

Ρωτάμε: Γιατί δε ρίξατε αυτό το σύνθημα σύντροφοι όταν όλα έδειχναν πως θα υπάρξει μια συγκυριακή πολιτική έκρηξη με αφορμή τις εξελίξεις στη ΔΕΗ, επιδιώκοντας έτσι να αξιοποιηθεί η «παραγωγικότητα» του συγκεκριμένου πολιτικού χρόνου για να περάσει εύκολα και γρήγορα στην πολιτική επαναδιέγερση των εργαζομένων και ταυτόχρονα να επιβάλλετε πολιτική ατζέντα που θα ξεδόντιαζε την επικοινωνιακή καταιγίδα της συγκυβέρνησης???

Δεύτερο λάθος: Εμείς προειδοποιούσαμε αφού πρώτα θυμίζαμε πως: «Φτάσαμε στο σήμερα, μέσα από μια πενταετία κόλασης με την κυβερνητική διαχείριση να έχει εναποτεθεί στα χέρια δωσίλογων, δοτών και αδίστακτων προσκυνημένων, να έχει χαθεί το σύνολο των κατακτήσεων της μεταπολεμικής Ελλάδας, αλλά για κάποιους είναι σαν να μην άλλαξε τίποτε... Ίδιες μορφές πάλης, ίδιες κυρίαρχες λογικές, ίδια αντίληψη περί πολιτικής νουθεσίας, και όλα αυτά απέναντι σε μια ακόμη πιο αδίστακτη κυβέρνηση, που ο όρκος της ντροπής που έδωσε, είναι να βγάλει στο σφυρί ότι απέμεινε ακόμη σ αυτή τη δύσμοιρη χώρα».

Ρωτάμε: Γιατί δεν αναδείξατε πως το συγκεκριμένο έγκλημα δεν είναι μονάχα παραγωγικό με τις όποιες ταξικές και λοιπές του προεκτάσεις, αλλά εντάσσεται πλέον με τα μπούνια στα εγκλήματα εσχάτης προδοσίας, αφού αυτό που βγαίνει στο σφυρί, σχετίζεται άμεσα με την ίδια την εθνική ασφάλεια της χώρας??? Γιατί???

Και γιατί δε φροντίσατε μέσα και από την ανάλογη επικοινωνιακή διαχείριση,  αυτό το έγκλημα, να αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής, για έναν σχεδιασμένο ξεσηκωμό που θα πετάξει στη θάλασσα τους προσκυνημένους σφετεριστές της εξουσίας, και συνεχίζετε την ίδια μεροδούλι - μεροφάι τακτική… Σαν να μην άλλαξε τίποτε??? Γιατί???

Τρίτο λάθος: Πολύ σωστά όντως πράξατε αναδεικνύοντας το συνολικότερο ζήτημα της πολιτικής για την ενέργεια με αφορμή τις εξελίξεις. Αλλά αυτό βρε σύντροφοι, δεν αναδεικνύεται με τέτοιον τρόπο όταν ο άλλος καλώς ή κακώς παίρνει μια πολιτική πρωτοβουλία για ένα τέτοιο ζήτημα, διότι αναδεικνύοντας το έτσι, το μετατρέπεις από κορυφαίο πολιτικό ατού, σε παγίδα που σε εγκλωβίζει. Τόσο απλά είναι τα πράγματα…

Τι κάνεις??? Το απλό… Το αυτονόητο…  Διαλέγεις ανάμεσα σε δυο πράγματα:
Το πρώτο είναι: Να πάρεις ΕΣΥ την πρωτοβουλία, να προτείνεις ΕΣΥ δημοψήφισμα με όλη σου την πρόταση πακέτο, προκειμένου να σύρεις σ αυτή τους υπόλοιπους που θα πρέπει έτσι ή να συμφωνήσουν συνολικά ή να αποδείξουν τη γύμνια τους. Έτσι δε θα είσαι εσύ αυτός που θα πρέπει να επιλέξει και θα κινδυνεύει να εμφανιστεί ως μίζερος, κοντόφθαλμος και ανακόλουθος που «εξ αιτίας σου» (έτσι θα το εμφανίσουν) δεν έγινε κάτι κακό για τον τόπο. Θα είσαι εσύ αυτός που παρεμβαίνει καταλυτικά στις εξελίξεις, αυτός που βάζει την ατζέντα, και θα είναι οι άλλοι αυτοί που θα έχουν το παλούκι της γύμνιας τους στον πισινό. Γιατί δε το κάνατε???

Το δεύτερο είναι: Να διαχειριστείς με τη φιλοσοφία του …large την πρόταση για δημοψήφισμα (ξέροντας πως απευθύνεσαι σ έναν λαό που τη διαφορετική σου διαχείριση ούτε να την εκτιμήσει μπορεί ούτε να σε επιβραβεύσει πολιτικά διαθέτει την ωριμότητα), και ενώ αυτή η διαδικασία θα βρίσκεται σε εξέλιξη, θα φροντίσεις να αξιοποιήσεις την επικοινωνιακή της δυναμική για να ξεδιπλώσεις πολιτική – εξεγερσιακή ατζέντα (κάποιες ιδέες επ αυτού δίνουμε ΕΔΩ), διατηρώντας έτσι την πρωτοβουλία των κινήσεων, και μέσα από αυτή να αποκαλύπτεις την υποκριτική και καιροσκοπική τακτική των υπολοίπων. Γιατί δε το κάνατε???

Προλαβαίνετε να αναλάβετε την πρωτοβουλία των κινήσεων???
Η απάντηση είναι ΝΑΙ και είναι κατηγορηματική. 

Αρκεί να αποφασίσει ο Κουτσούμπας (κι αυτό είναι σχήμα λόγου) να πάρει μια βρεγμένη σανίδα απέναντι σ όλους εκείνους που φρενάρουν τις πρωτοβουλίες του κόμματος, και που με τις αδιέξοδες ιδεοληψίες τους παραδίδουν παραδοσιακούς ψηφοφόρους του, να τους καταπίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη συγκυριακή επικοινωνιακή του επίθεση.

Αρκεί να αποφασίσει το κόμμα, πως την ώρα που πρέπει να δίνονται άλλες μάχες και σε άλλα επίπεδα, αξίζει τον κόπο να μη σκλαβώνονται οι δυνάμεις της ΚΝΕ σε αντιϊμπεριαλιστικά διήμερα επειδή "έτσι είθισται" να γίνεται κάθε χρόνο το κατακαλόκαιρο.

Κάτι στο διάβολο έχει αλλάξει αυτή την πενταετία της κόλασης και οφείλει ο καθένας να το δεί...
Κάτι διαφορετικό περιμένει να δει και η κοινωνία στην πολιτική δράση, και οφείλει το ΚΚΕ να της το δώσει...
Κάτι πολύ διαφορετικό ετοιμάζουν για την πατρίδα μας τα χρόνια που έρχονται, και οφείλουμε να το προλάβουμε που να πάρει ο διάβολος τη γαμημένη τη συνήθεια... Έλεος δηλαδή...

Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν κάποιοι ότι κάτι έχει αλλάξει μέσα στον κανιβαλισμό του καπιταλισμού, και κανείς δε δικαιούται να το παραβλέπει???


Σχετικές μας αναρτήσεις...

ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ... ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΟΥΛΑ ΣΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟ ΣΑΝ ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 48 ΩΡΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου