Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η ΙSIS ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

To χριστιανικό site των χαλδαίων Ankawa μεταφέρει την είδηση επικαλούμενo τοπικές πηγές ότι οι τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος δολοφόνησαν την Κυριακή τον M. Al-Asali καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου της Μοσούλης γιατί υπερασπίστηκε τους χριστιανούς.(the blaze 22/07/14)... 

1406065699539_cached

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Αντιτάχθηκε ευθαρσώς στον εκπατρισμό των χριστιανών από την πόλη,στο πλιάτσικο και στη δήμευση των περιουσιών τους,στην...
πυρπόληση εμπρησμό χριστιανικών τόπων λατρείας όπως της εκκλησίας Qalb Al Aqdas,της επισκοπής και ιδιοκτησιών. (L΄observatoire de la christianophobie 23.07.14) Οι ισλαμιστές μετέτρεψαν τον καθεδρικό του Αγ.Εφραίμ του Σύρου σε τζαμί.

10556457_921718327854686_635260976122239381_nTo γράμμα Ν “noun نون” με το οποίο οι μουσουλμάνοι σημαδεύουν τα σπίτια των χριστιανών στη Μοσούλη σημαίνει στα αραμαικά (ΙΧΘΥΣ) το γνωστό ακρονύμιο του Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ.Πρόκειται για πρωτοχριστιανικό σύμβολο από την περίοδο των κατακομβών.Παράλληλα παραπέμπει και στο “Nasarah” (nazaréen) όπως ορίζονται οι χριστιανοί στο κοράνι.(δηλ. οι του Ναζωραίου.)

Το Ισλαμικό κράτος ελέγχει τη Μοσούλη μετά τον Ιούνη και λάνσαρε πρόσφατα το τελεσίγραφο τριπλής επιλογής στους χριστιανούς.Ή εξισλαμίζεστε ή μένετε και πληρώνετε τζίζια ή φεύγετε πριν σας σκοτώσουμε.

Η οργάνωση Hammourabi των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετεφέρει ότι τα γραφεία της στη Hamdania δέχθηκαν 1500 οικογένειες προσφύγων από τη Μοσούλη μόνο τις τελευταίες 4 ημέρες.
   
Οι χριστιανοί καταγγέλουν ότι καθώς εγκατέλειπαν την πόλη έπεσαν θύματα κακοποίησης από άνδρες της  ISIS στα φυλάκια ελέγχου περιμετρικά της Μοσούλης.

Κάποιοι χριστιανοί δυστυχώς ενέδωσαν προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους.Ο προσηλυτισμός τους έγινε δημόσια στα τζαμιά της Μοσούλης όπου αυτοί οι πeπτωκότες πρόφεραν την ισλαμική ομολογία πίστης τη shahada και δέχθηκαν από την ISIS πιστοποιητικό θρησκεύματος για να αποφύγουν τα αντίποινα.

Κάποιοι από αυτούς ήδη ειδοποίησαν ότι ό,τι έκαναν το έκαναν για να σώσουν τις οικογένειές τους και ότι προσέρχονται κάθε Παρασκευή στα τζαμιά γιατί εξωθούνται ν΄αποδεικνύουν έμπρακτα τη νέα τους πίστη. (The daily beast 22.07.14)To Iσλαμικό Κρ.την Κυριακή κατέλαβε και το αρχαία μονή του Mar Behnam.Ενώ από τους 45000 χριστιανούς του Qaradosh «σχεδόν όλοι κάτοικοι της πόλης» διέφυγαν τέλος Ιουνίου προς το Κουρδιστάν.(arretsurinfo.ch)
   
Πριν την επέμβαση των αμερικανών στο Ιράκ το 2003 ζούσαν περίπου 1 εκατομύριο χριστιανοί εκ των οποίων 600 000 χριστιανοί στη Βαγδάτη, 60 000 στη Μοσούλη αλλά επίσης χριστιανοί. (The daily beast 22.07.14) Ο ιστορικός Dr. Timothy Stanley επέκρινε πρόσφατα τη σιωπή της Δύσης για τη δεινή κατάσταση των χριστιανών.(the blaze)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου