Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤ

Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Κούρδο στην Μοσούλη... 


Μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο...
αποκεφαλίζουν στην Μοσούλη του Ιράκ έναν Κούρδο μαχητή. Οι Κούρδοι σημειώνεται ότι μάχονται μαζί με την κυβέρνηση της Βαγδάτης κατά του ισλαμικού "χαλιφάτου" που ανακήρυξαν οι τζιχαντιστές στα εδάφη που κατέχουν στο Ιράκ αλλά και την Συρία. 

Το βίντεο έφερε τον τίτλο "Ματωμένο Μήνυμα" (Message in Blood) και παρουσιάζε και άλλους μαχητές κρατούμενους.

Οι εκτελεστές, όπως και στην περίπτωση του Φόλεϊ, είπαν ότι ο αποκεφαλισμός έρχεται σε αντίποινα για την συνεργασία των Κούρδων Πεσμεργκά με τις ΗΠΑ εναντίον τους. Δήλωσαν, δε, ότι όσο αυτή η συμμαχία διατηρείται θα ακολουθήσουν και άλλοι αποκεφαλισμοί, σύμφωνα με το BBC.


Επίσης, χθες, λίγο πριν την δημοσίευση αυτού του βίντεο, το Ισλαμικό Κράτος στην Συρία εκτέλεσε 250 στρατιώτες. Οι τζιχαντιστές, που βιντεοσκόπησαν και αυτή την αποτρόπαια πράξη, είχαν αιχμαλωτίσει τους Σύρους στρατιώτες στην Ράκα το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Επίσης, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι 42 κυανόκρανοι κρατούνται αιχμάλωτοι από ένοπλη ομάδα στα Υψίπεδα του Γκολάν και ότι προσπαθεί για την απελευθέρωσή τους.
Ακόμη, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κατήγγειλε τις «σφαγές αμάχων» από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Είμαι ιδιαίτερα αγανακτισμένος με τις πληροφορίες που προέρχονται από το Ιράκ και κάνουν λόγο για σφαγές αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Μπαν Κι-Μουν, στο πλαίσιο της Έκτης Διάσκεψης της Συμμαχίας των Πολιτισμών των Ηνωμένων Εθνών, που διεξάγεται στο Μπαλί της Ινδονησίας. Πρόσθεσε, δε, ότι «κοινότητες ολόκληρες που ζούσαν εδώ και γενιές στο βόρειο Ιράκ πιέζονται να φύγουν υπό την απειλή του θανάτου μόνο και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων». Μια τέτοια περίπτωση είναι οι Γιαζίντι.
Ο ΟΗΕ κατηγορεί το Ισλαμικό Κράτος για «εθνοτικές και θρησκευτικές εκκαθαρίσεις» και έχει καλέσει τη διεθνή κοινότητα να μην αφήσει ατιμώρητα αυτά τα εγκλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου