Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΡΑΠΕΡ... ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ... ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΡΑΧΝΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Δεν είναι μόνο ο ράπερ!- Μεγαλέμπορος ναρκωτικών "πρόσωπο κλειδί" για τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ – Η γυναίκα αράχνη που χρηματοδοτούσε τους τζιχαντιστές... 

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/08/23/resized/collage_710_355.jpg

Ο 30χρονος Έιν Ντέιβις είναι ο δεύτερος ύποπτος που πιθανόν να κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ - Είναι πατέρας δυο παιδιών και...
δραστηριοποιείται με τους τζιχαντιστές στη Συρία - Ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από 6-7 χρόνια, όταν ήταν στη φυλακή - Η 27χρονη σύζυγός του έχει καταδικαστεί για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης...

Πίσω από τον μαυροφορεμένο δήμιο με τη βρετανική προφορά που αποκεφάλισε τον Τζέιμς Φόλεϊ, είναι πιθανό να κρύβεται ο Έιν Ντέιβις. Ένας 30χρονος τζιχαντιστής, πατέρας δυο αγοριών, που δρα στη Συρία. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χάμερσμιθ, ένα καταπράσινο προάστιο του Λονδίνου, και έχει άλλα 12 αδέρφια από τις τέσσερις συζύγους του πατέρα του.

Σε ηλικία 4 ετών, μετακόμισε στη Γκάμπια να ζήσει με τη γιαγιά του, γιατί η μητέρα του δεν τον άντεχε! Ωστόσο, όταν μεγάλωσε επέστρεψε στη Βρετανία, όπου ήταν ιδιαίτερα... δραστήριος στο χώρο της παρανομίας. Από ένας “ταπεινός” εγκληματίας” έγινε μεγαλέμπορος ναρκωτικών, με το παρατσούκλι “Biggz”, όσο ήταν μέλος μιας συμμορίας του Λονδίνου.

Ο 30χρονος Ντέιβις ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από 6-7 χρόνια, όταν ήταν στη φυλακή. Το 2004 καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλάκιση για κατοχή πυροβόλου όπλου.

Η απόφασή του να φύγει στη Συρία δεν ήταν απλή υπόθεση. Η σύζυγός του Αμάλ Ελ-Ουαχάμπι παρέμεινε με τα δυο παιδιά τους στη Βρετανία και το ζευγάρι επικοινωνούσε μέσω WhatsApp. Ο Ντέιβις της έστελνε φωτογραφίες ως τζιχαντιστής και μηνύματα που την παρακινούσε να ενταχθεί και η ίδια στους ISIS.

Η σύζυγος του Έιν Ντέιβις

Στις αρχές του Αυγούστου, η Αμάλ Ελ-Ουαχάμπι συνελήφθη και καταδικάστηκε για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Η 27χρονη σύζυγος του Ντέιβις έμπλεξε στην υπόθεση τη φίλη της και φοιτήτρια Ναουάλ Εμσάαντ, από την οποία ζήτησε να κρύψει στο εσώρουχό της 16.000 λίρες και να περάσει τα χρήματα στη Συρία.

Αφού το κατάφερναν αυτό, η Ελ-Ουαχάμπι θα έφευγε μαζί με τα παιδιά για να βρει τον άντρα της και να ενταχθεί στους τζιχαντιστές.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, η ίδια υποστήριξε ότι όταν γνώρισε τον Ντέιβις σε ένα τζαμί στο Δυτικό Λονδίνο σε ηλικία 19 ετών, πίστευε ότι βοηθούσε ανθρωπιστική οργάνωση στη Συρία και δεν είχε καμία σχέση με την τρομοκρατία.

Αλλά η αστυνομία εντόπισε στο κινητό της βίντεο εξτρεμιστών που της είχε στείλει ο Ντέιβις, καθώς και φωτογραφίες του που πόζαρε μαζί με άλλους τζιχαντιστές. Εκείνη, από την πλευρά της, του είχε στείλει μια φωτογραφία του γιου τους με ένα τουρμπάνι που φορούν τα μέλη της ISIS. Η δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ η φίλη της αθωώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου