Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Από τους ακραίους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ, στην πόλη Γκουόζα... Με φωτιά και τσεκούρι ο πλανήτης οφείλει να σταματήσει τώρα τα σκυλιά του ισλαμοφασισμού...


Ο αρχηγός της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπάκαρ Σεκάου, δηλώνει σε βίντεο, το οποίο έλαβε  την Κυριακή το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι...
δημιουργεί «ισλαμικό χαλιφάτο» στην Γκουόζα, πόλη στη βορειοανατολική Νιγηρία.
«Ευχαριστώ τον Αλάχ που έδωσε στους αδελφούς μας τη νίκη στην Γκουόζα», η οποία αποτελεί πλέον «μέρος του ισλαμικού χαλιφάτου», δηλώνει ο Α. Σεκάου σε βίντεο διάρκειας 52 λεπτών.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε την πόλη. Ήρθαμε για να μείνουμε», υποστηρίζει ο ηγέτης της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί «τρομοκράτης σε παγκόσμια κλίμακα» από τιςΗΠΑ, που τον έχουν επικηρύξει για 7 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με την ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ (OCHA), η Μπόκο Χαράμ κατέλαβε τον Αύγουστο την Γκουόζα, η οποία βρίσκεται στην Πολιτεία Μπόρνο.
Από τον Απρίλιο, η Μπόκο Χαράμ έχει καταλάβει πολλές τοποθεσίες και ελέγχει ζώνες ολόκληρες στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, απ' όπου ο στρατός έχει εξαφανισθεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, υπευθύνων της ασφάλειας και εμπειρογνωμόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου