Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα κρατίδια - τέρατα που έστησαν στα Βαλκάνια, ξερνούν ανεξέλεγκτα τα φονικά αυγά τους...



Το μέγα ζήτημα δεν είναι ότι εκατοντάδες εθελοντές τζιχαντιστές από την Ευρώπη πηγαίνουν στο Ιράκ και τη Συρία για να ενωθούν με τις τρομοκρατικές δυνάμεις του ‘Ισλαμικού Κράτους’, αλλά, η ημέρα που...
θα αποφασίσουν να γυρίσουν στις πατρίδες τους σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύθηκε στο «World affairs»...

Η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών τζιχάντ που πήγαν στο Ιράκ και τη Συρία, από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Παρά το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι σε αυτό το μέρος της Ευρώπης, παραμένουν πιστοί στην παραδοσιακό μουσουλμανισμό, εντούτοις, εκτιμάται ότι από 5 έως 10 τοις εκατό των Μουσουλμάνων είχαν κατηχηθεί με ακραίες μορφές του Ισλάμ, τύπου Σαουδικής Αραβίας και Αιγύπτου.

Σύμφωνα με καταγραφές της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας- CIA, έχουν γίνει μακροπρόθεσμες προσπάθειες για την ριζοσπαστικοποίηση του μουσουλμανικού πληθυσμού , γενικότερα, στη Νοτιο-ανατολική Ευρώπη με χρηματοδοτήσεις κυρίως από τη Σαουδική Αραβία.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν δημιουργηθεί περίπλοκες υποδομές ασφαλών καταφυγίων των ριζοσπαστών σε απομονωμένα χωριά και τζαμιά, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ριζοσπαστών κληρικών, οι οποίοι χειρίζονται και την ηλεκτρονική προπαγάνδα.

Οι προθέσεις των ισλαμιστών στη Βοσνία, γίνονται γνωστές, κυρίως, από ένα δίκτυο Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων- ΜΚΟ και Ανθρωπιστικών Οργανώσεων- ΑΟ, που συχνά χρηματοδοτούνται από γνωστούς χορηγούς της Αλ Κάιντα.
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών- CIA, εκτιμά ότι τουλάχιστον, το ένα τρίτο των ΜΚΟ και των ΑΟ στη Βοσνία έχουν τρομοκρατικές διασυνδέσεις ή απασχολούν άτομα που έχουν τρομοκρατικές διασυνδέσεις έξω από τη χώρα.

Η ριζοσπαστικοποίηση στα Δυτικά Βαλκάνια γίνεται μέσα από ένα δίκτυο τυπωμένων βιβλίων ή με βίντεο ‘on line’, όπου διαδίδουν τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, τη βία και προωθούν έντονα μηνύματα με περιεχόμενο  τον αντι-αμερικανισμό, τον αντισημιτισμό και εναντίον της έννοιας της δημοκρατίας. Το μίσος και η εχθρότητα είναι σημαντικά στοιχεία της ισλαμικής ιδεολογίας των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα, εξάλλου, τον πρώην Μουφτή της Βουλγαρίας, Νεντίμ Γκεντζέφ, οι ριζοσπάστες ισλαμιστές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα «φονταμενταλιστικό τρίγωνο», μεταξύ της Βοσνίας, Σκοπίων και Βουλγαρίας.

Αν και οι πιθανότητες επιτυχίας τους ήταν στο ελάχιστο, ωστόσο είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τεράστια ζημιά στα δυτικά συμφέροντα και στις ευκαιρίες για την ίδρυση σταθερών δημοκρατιών στην περιοχή.

Μια σημαντική παράμετρος, της έξαρσης που παρατηρήθηκε στην  προσέλευση τζιχαντιστών στη Συρία,  από τις βαλκανικές χώρες με βαρύτητα τη Βοσνία, είναι ότι η νέα γενιά των Βαλκάνιων Μουσουλμάνων ιερέων (ιμάμηδων) εκπαιδεύονται  στη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες- με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από πλούσιους δωρητές  που προχωρούν παραπέρα, χτίζοντας θρησκευτικά σχολεία και τζαμιά στα Βαλκάνια, με σκοπό να διαγράψουν το παρελθόν του παραδοσιακού μετριοπαθούς μουσουλμανισμού και να καθιερώσουν τον Ριζοσπαστικό Ισλαμισμό στη νέα γενιά των μουσουλμάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου