Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ

ΗΘΕΛΑΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ  ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ, ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 7.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ - ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΔΡΑΚΟ…


Αλλά εσύ, αιώνιε Έλληνα, που στη σύγχρονη εκδοχή σου κατάντησες συνώνυμο του αφελούς, ακόμη δεν κατάλαβες πως όταν οι βρωμιαραίοι της ζωής αγγίζουν την ιστορία σου, το κάνουν μόνο για να την ταπεινώσουν.

Μια συμμορία αθλίων που αποτύπωσε την αξιοπρέπειά σου σε αριθμούς στο παθητικό της γκεσταπίτικης λογιστικής καρτέλας, ήθελε οπωσδήποτε έναν νεκρό.  Όχι για να τιμήσει την ιστορία σου, αλλά για να σε κάνει να ξεχνάς τους δολοφονημένους.

Ήθελε έναν νεκρό στην Αμφίπολη, για να ξεχνάς πως αυτή η συμμορία δολοφονεί καθημερινά πέντε ανθρώπους από τη διπλανή σου πόρτα. Χρειαζόταν έναν νεκρό, για να σκεπάσει με λησμονιά και λήθη τους δολοφονημένους στο ημερήσιο δελτίο των αυτοκτονιών. Σου πούλησε παράδοση και παρελθόν, για να συνειδητοποιείς όλο και λιγότερο, πως εξ αιτίας τους εσύ και τα παιδιά σου δεν έχετε μέλλον.

Αυτή η πολιτική συμμορία, δεν αγάπησε την ιστορία σου, γι αυτό και είναι ανίκανη να την τιμήσει. Αυτό που προσπάθησε, είναι να χρησιμοποιήσει  τη λάμψη της, για να προσδώσει...
χρηματιστηριακή υπεραξία στο δωσιλογικό της κατήφορο. Και δυστυχώς για μία ακόμη φορά, σ αυτό τον ελεεινό και άθλιο ξεπεσμό, βρήκε πολύτιμο σύμμαχο την ευκολοπιστία σου και την ανοχή σου.


Τώρα λοιπόν που όλα δείχνουν πως ο νεκρός δραπέτευσε,  είναι μια ευκαιρία να αναλογιστείς τη βρωμιά όλων εκείνων που επεχείρησαν γι ακόμη μια φορά ν σου πουλήσουν προσδοκία.

  • Αυτοί που σου πούλησαν δήθεν αγάπη για την ιστορία σου, είναι εκείνοι που πρώτα φρόντισαν να την πετάξουν έξω από τα σχολικά βιβλία,  για να μετατρέψουν τις νέες γενιές των Ελλήνων σε νεοταξίτικη κρεατόμαζα χωρίς συναίσθηση και διάθεση να καμαρώνουν για την εθνική τους ταυτότητα.
  • Αυτοί που σου πούλησαν δήθεν αγάπη για τη Μακεδονία,  είναι οι εκπολιτισμένοι γενίτσαροι που παζαρεύουν με τον Γκρούεφσκι την τιμημένη της ιστορία, μαζί με την τιμημένη της ταυτότητα.
  • Αυτοί που σου πούλησαν δήθεν αγάπη για την ιστορία του τόπου σου, είναι αυτοί που δεν τίμησαν την πατρίδα που τη δημιούργησε, και την εμπορεύονται μαζί με την αξιοπρέπειά της στον πιο ξεφτιλισμένο γεωπολιτικό πλειστηριασμό που γνώρισε ποτέ η ιστορία αυτού του πλανήτη.
  • Αυτοί που σου πούλησαν δήθεν φιλοπατρία σε συσκευασία μεγάλων προσδοκιών,  είναι οι Σα(χλα)μαράδες που περιφέρονται τον πλανήτη ως ατζέντηδες κρατώντας παραμάσχαλα την προίκα της χώρας. Είναι οι Σα(χλα)μαράδες που επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται  πως ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα γύρω από την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι οι Σα(χλα)μαράδες που έχουν παρατήσει το τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, στους Βενιζέλους της εξουσιολάγνας και εθνικά επικίνδυνης παραφροσύνης.
Ο νεκρός λοιπόν δραπέτευσε. 
Προσωρινά τουλάχιστον δραπέτευσε, αν και τίποτε δεν αποκλείει να κάνει την πανηγυρική εμφάνισή του, από κάποιο παράπλευρο σημείο της ανασκαφής στην Αμφίπολη, για να βάλει αυτός τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην ιστορία που εμπορευματοποίησαν οι τιποτένιοι και ολίγιστοι πολιτικοί μας διαχειριστές.

Όμως η απόδρασή του, ξεφτίλισε.
Ξεφτίλισε όλους αυτούς που τον ήθελαν, όχι για να τιμήσουν την αξιοπρέπεια της Γης που τον γέννησε, αλλά για να εξαργυρώσουν  τη δική τους απύθμενη αντεθνική ατιμία, πουλώντας επικοινωνιακά  τη βαριά του σκιά.

Γιατί αν όλοι αυτοί σέβονταν και αγαπούσαν τη Γη που γέννησε Ήρωες, προσωπικότητες, πολιτισμό και ιστορία, θα αρκούνταν στο να αναδείξουν και φυσικά θα έσπευδαν να αξιοποιήσουν και να εντάξουν στην πεμπτουσία της εθνικής τους στρατηγικής,  το ανυπέρβλητο μεγαλείο του ίδιου του μνημείου της Αμφίπολης, αυτοτελώς και ανεξάρτητα από το πολύτιμο περιεχόμενό του. Και φυσικά θα αναγνώριζαν τον απαγορευτικό του ρόλο στη δική τους μικροψυχία και τον ενδοτισμό, και πάντως δε θα έσπευδαν να τον «αναστήσουν» πριν τον φέρει στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη.

Τι έκαναν όμως όλοι αυτοί???
Δεν έκαναν τίποτε απ όλα όσα έπρεπε να κάνουν. Συνεχίζουν αμετανόητοι τον ίδιο επικίνδυνο αντεθνικό τους κατήφορο, όπως θα έκανε άλλωστε κάθε πατριδοκάπηλος του δωσιλογισμού. Και φυσικά το μόνο που έκαναν, ήταν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. 

Εμπορευματοποίησαν γι ακόμη μία φορά την προσδοκία, για να σκεπάσουν με τη σκόνη της τον επικίνδυνο κατήφορο που έχουν επιλέξει να διαβούν, μέχρι να ξεπεράσουν ακόμη και τον πάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου