Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ @ΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛΟΝΑΖΙΣΜΟΥ

Επιστολή σε απάντηση γραπτής πρόσκλησης από τον πρέσβη της Νότιας Κορέας στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στην Πάτρα για την απονομή μεταλλίων «σε όσους πολέμησαν για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας του κορεατικού λαού» απέστειλε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στην οποία επισημαίνει...

«Κύριε Πρέσβη,
Σχετικά με την εκδήλωση που οργανώνετε για την απονομή μεταλλίων "σε όσους πολέμησαν για την υπεράσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας του Κορεατικού λαού", και μας καλείτε να συμμετέχουμε, θα θέλαμε να γνωρίζετε τις θέσεις μας.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν συνταχθεί αυτή η περήφανη απάντηση, ίσως αξίζει να θυμηθούμε όλοι μας - για να ξέρουμε και τι ψηφίζουμε δηλαδή - τρία πράγματα:
  • Πρώτον: Τέτοια απάντηση δεν αποτόλμησαν ποτέ, τα προσκυνημένα ανδρείκελα που ταπεινώνονται διαρκώς από τις συμμορίες της Ευρώπης.
  • Δεύτερον: Το πώς διαχειρίζονται ανάλογες προκλήσεις οι Καμινομπουτάρηδες και οι κάθε λογής Κεμαλοναζί που κυκλοφορούν διάσπαρτοι στη χώρα σκώντας διοίκηση.
  • Τρίτον: Την απαράδεκτη και άκρως ταπεινωτική για τον ελληνισμό στάση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, με τη θλιβερή του παρουσία στο νεκροταφείο των ναζί (δείτε πρισσότερα γι αυτό ΕΔΩ αλλά και ΕΔΩ)
Συνεχίζουμε τώρα με την επιστολή Πελετίδη...
Οι Έλληνες στρατιώτες δεν στάλθηκαν στην Κορέα για να υπερασπιστούν "τα ιδανικά της ελευθερίας και...
της δημοκρατίας". Στάλθηκαν για να προσφέρουν το δικό τους φόρο αίματος σε μία άδικη, ιμπεριαλιστική επέμβαση. Ο Κορεατικός λαός και ο κάθε λαός, μπορεί από μόνος του να...
λύσει τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην κοινωνικοπολιτική ζωή του.

 

Την αποστολή του στρατού στην Κορέα, την πλήρωσε ο ελληνικός λαός με αίμα, στα πλαίσια της διαπλοκής της άρχουσας τάξης της Ελλάδας με τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της και της εμπλοκής της ακόμη και στους δικούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, στο όνομα της επιβολής της καπιταλιστικής ελευθερίας. Οι απώλειες του στρατού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν 183 νεκροί και 610 τραυματίες και οι απώλειες της αεροπορίας 12 νεκροί και 4 αεροσκάφη.
 
Η χώρα μας, δεμένη στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καλείται εδώ και δεκαετίες να πληρώνει - και με το αίμα της - και να συμμετάσχει σε πολεμικές περιπέτειες προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων ντόπιων και ξένων καπιταλιστικών δυνάμεων. Όπως και σήμερα, έτσι και τότε, εκατοντάδες Έλληνες στρατιώτες στάλθηκαν σε ξένα χώματα όχι για να πολεμήσουν στο πλευρό αγωνιστών για ελευθερία και λαϊκή εξουσία, αλλά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
 
Με βάση τα παραπάνω, εννοείται ότι δεν θα παραβρεθούμε στην εκδήλωση απονομής μεταλλίων, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014».

4 σχόλια:

  1. Τον έχω γνωρίσει προσωπικά σα γιατρό και με συνεπήρε το ήθος του.
    Απορούσα τότε γιατί οι Πατρινοί δεν τον ψήφιζαν μαζικά από πάντα!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι κομμουνιστικές μαλακίες λέει ο άνθρωπος ρε παιδιά, που ζει; Αν η Ελλάδα ήταν στο σοβιετικό μπλοκ θα τα έλεγε αυτά; Έχει κάτι το νερό σε αυτή τη χώρα και βγάζει τόσους ηλίθιους; Οι Κινέζοι που σκοτώθηκαν βοηθώντας τους ιμπεριαλιστές κομμουνιστές ποια διαφορά είχαν από τους Έλληνες; Πόσο μαλάκας ανιστόρητος είναι ο άνθρωπος και πόσο μακρυά από την πραγματικότητα. Ήμαρτον, α ρε Κυριάκο, θα φύγω σε καμιά σπηλιά να μη βλέπω και να μην ακούω τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο καλοοό... Χαιρετισμούς στη σπηλιά και να μου φιλήσεις τους σταλακτίτες... χαχαχα

      Διαγραφή
  3. Γεια σου ρε Κυριάκο χαχαχαχαχα, πότε θα πιούμε κάνα τσίπουρο ρε φίλε; Πάντως και η φάτσα του τύπου δείχνει ηλίθια εδώ που τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή