Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Η ΚΟΥΡΔΙΣΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟ - ΤΟ ΦΩΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

Σήμερα ο ισλαμικός φονταμενταλισμός βγαίνει από λήθαργο 1400 χρόνων. Φέρνει στο προσκήνιο αναχρονιστικά όπλα ,  το"πνευματικό" ,και το " ηθικό ". Εφαρμόζει το νόμο της Σαρια και χρησιμοποιεί κάθε απάνθρωπη μέθοδο για την επικράτηση στο σύγχρονο κόσμο , όπως αποκεφαλισμοί βιασμοί, εμπορεία κοριτσιών κλπ...


Αυτή την μοναδική  "στιγμή" της παγκόσμιας ιστορίας, οι Κούρδοι επιχειρούν την αναγέννηση της κοινωνίας τους με σεβασμό στις πολιτιστικές μνήμες και μνημεία χιλιάδων χρόνων (Μεσοποταμία), ενώ παράλληλα κρατούν το βλέμμα αστραμμένο, σταθερά προς το αύριο, στην πρόοδο, στην δημοκρατια,στην προστασία των θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ανεξάρτητα φύλου, φυλής θρησκεύματος. Το "φως, αντιμάχεται το σκοτάδι".  Το τοπικό λαϊκό συμβούλιο (και στα τρία καντόνια στην Jezire–Kobane–Efrin) στο δυτικό Κουρδιστάν γνωστό ως...
Rojava δηλαδή (Κουρδιστάν Συρίας) προέβη σε νομοθετικές πράξεις επαναστατικού χαρακτήρα που παρόμοιες τους δε συναντώνται σε  αραβική ή μουσουλμανική χώρα.

Θέτει  τέλος στις καταπιεστικές πολιτικές που , ωs σήμερα ορίζουν την ζωή των γυναικών, προσβάλλουν την αξιοπρέπεια, και περιορίζουν την  συμμετοχή τους στη κοινωνία.
Τα νομοθετήματα-πράξεις-νόμοι αναβαθμίζουν τη θέση της γυναίκας ,  ενσαρκώνουν  δημοκρατικές  αξίες με σκοπό να αρθεί κάθε αδικία και καταπίεση .
Η  βασική αρχή και πεποίθηση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου είναι ότι μια ελεύθερη κοινωνία δεν υφίσταται χωρίς την απελευθέρωση των γυναικών οι οποίες ισότιμα  συνεισφέρουν στην πρόοδο και ανάπτυξη  της .

Παραθέτω κάποια καινοτόμα σημεία τα οποία φιλοδοξούν να αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά στη ζωή των γυναικών  στο Κουρδισταν:.
Απαγορεύεται ο γάμος πριν την  ενηλικίωση ( 18 ) .
  • Ισότητα ανδρών-γυναικών στο χώρο εργασίας, αμοιβές κλπ
  • Κατάργηση της πολυγαμίας .
  • Δικαίωμα επιλογής (η, άρνηση ) συζύγου .
  • Κατάργηση της προίκας .
  • Δικαίωμα επιμέλειας ,στην μητέρα, των παιδιών έως την ηλικία 15 ετών .
  • Ποινικοποίηση των πράξεων βίας κατά των γυναικών ( εγκλήματα τιμής ) .
  • Απαλλαγή των γυναικών από αναχρονιστικές αντιλήψεις , έθιμα και παραδόσεις που απορρέουν από τη φυλή και θρησκεία , κλπ .
  • Πλήρης άσκηση των δικαιωμάτων  των γυναικών ,που αφορούν την αναπαραγωγική ζωή και υγεία π.χ ( εξωσωματική γονιμοποίηση , αντισύλληψη ) κ.λ.π .
  • Ισότητα ανδρών-γυναικών στο δικαίωμα της κληρονομιάς .
  • Ισότητα ανδρών γυναικών ενώπιον των δικαστηρίων .
Η χειραφέτηση της γυναίκας μέσα από το προτεινόμενο πλαίσιο γίνεται εφικτή.
Αποκτά ρόλο δυνατότητα συμμετοχής , συνδιαμορφωσης των θεσμών , στο πολιτικό , κοινωνικό , πολιτιστικό , στρατιωτικό τομέα ,  ώστε να έχουν θετική αντανάκλαση  στη ζωή όλων των κατοίκων του Κουρδιστάν .

Σήμερα, στις γραμμές των μονάδων λαϊκής προστασίας (ο στρατός των Κούρδων της Συρίας YPG) συμμετέχουν  30% γυναίκες .
Υποδιοικητής του στρατού αυτού είναι η στρατηγός Ναλίν Αφρινί, επικεφαλής του τάγματος των γυναικών YPJ.
Η  σαραντάχρονη  ηρωίδα  έχει  υπό την εποπτεία της τουλάχιστον 6.000 πολύ καλά εκπαιδευμένες μαχήτριες και τουλάχιστον διακόσια στελέχη αξιωματικούς διαφόρων βαθμίδων.
Σε πρόσφατη δήλωση της , η Ναλίν λέει :
- Πολεμάμε στο πλευρό των ανδρών για την ελευθερία του λαού μας και της πολύπαθης γης μας.
- Θα  κόψουμε κάθε χέρι που προσβάλλει τη τιμή  μας.
- Μέχρι τη τελευταία αναπνοή, η αντίσταση θα είναι συνεχής και η νίκη, βέβαιη. 

Σήμερα ο ισλαμικός φονταμενταλισμός βγαίνει από λήθαργο 1400 χρόνων. Φέρνει στο προσκήνιο αναχρονιστικά όπλα ,  το"πνευματικό" ,και το " ηθικό ". Εφαρμόζει το νόμο της Σαρια και χρησιμοποιεί κάθε απάνθρωπη μέθοδο για την επικράτηση στο σύγχρονο κόσμο , όπως αποκεφαλισμοί βιασμοί, εμπορεία κοριτσιών κλπ. Κατά τη γνώμη μου, κάποιοι από τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την έξαρση έχουν βαθιές ρίζες :
  • Η αποικιοκρατία από την εποχή του Ναπολέοντα ,η συμφωνία SYKES – PICOT  1916 , η πτώση του οθωμανικού χαλιφάτου κλπ .
  • Το χάσμα  ανάμεσα στη δύση και στο μουσουλμανικό κόσμο ,ολοένα βαθαίνει...
  • Η τεχνολογική υπεροχή , η κριτική επιστημονική σκέψη , η δημοκρατία του δυτικού κόσμου αντιπαραβάλλεται με τον αναλφαβητισμό , την φτώχεια , την ανυπαρξία δημοκρατίας και το ισλαμικό ναρκισσισμό .
Κοινός τόπος των ισλαμικών οργανώσεων είναι η πεποίθηση ότι το Ισλάμ είναι η λύση και η βίαια απάντηση στην υπεροχή της δύσης.
Το διακύβευμα της μάχης στο ΚΟΜΠΑΝΙ , ξεπερνα την "απλή" της επικράτησης του ενός η του άλλου στρατου,σ'αυτο το εξαιρετικής γεωπολιτικής σημασίας σημείο, που θεωρείται, πλέον, η "πύλη στην Δύση", η, κατά τους ISIS, η "πύλη στο Κακό".

Αυτή την μοναδική  "στιγμή" της παγκόσμιας ιστοριας, οι Κούρδοι επιχειρούν την αναγέννηση της κοινωνίας τους με σεβασμό στις πολιτιστικές μνήμες και μνημεία χιλιάδων χρόνων (Μεσοποταμία), ενώ παράλληλα κρατούν το βλέμμα αστραμμένο, σταθερά προς το αύριο, στην πρόοδο, στην δημοκρατια,στην προστασία των θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ανεξάρτητα φύλου, φυλής θρησκεύματος. Το "φως, αντιμάχεται το σκοτάδι"...

Ο αγωνας,δυσκολος,κι αιματηρός ...Όμως , η μόνη "επιλογη",δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από την ΝΙΚΗ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου