Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΟΥΣΙΟΠΑΡΑΦΡΟΝΑΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ "ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ" ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ...

Τότε η είδηση διαμορφώνεται κάπως έτσι: «Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν διεξήχθη σε ένα πολύ θετικό κλίμα, στη συνέχεια των πολύ ουσιαστικών συζητήσεων που είχαμε με τον ομόλογό μου, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Τσαβούσογλου στην Άγκυρα... 

Image

Βεβαίως, το κλειδί είναι το Κυπριακό και ειδικότερα η διακοπή της προσβολής των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, η παρουσία του...
τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», είπε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών”, δήλωσε ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά από την συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο.
Ο κ.Βενιζέλος υποστήριξε “ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, οι οποίες είναι απολύτως συμβατές με το διεθνές δίκαιο και οι οποίες σέβονται τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την υπόστασή της και επιτρέπουν την επανέναρξη των συνομιλιών. Αυτό θα δημιουργήσει ένα καλύτερο κλίμα και για τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, αλλά θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά και για την ευρύτερη περιοχή, η οποία αυτή τη στιγμή εμφανίζει ένα πρωτοφανή πληθωρισμό κρίσεων, από τη Γάζα μέχρι τη Λιβυή. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, την Τουρκία, για την Κυπριακή Δημοκρατία, για τις δύο κοινότητες της Κύπρου και για την ευρύτερη περιοχή να προχωρήσουμε στο πλαίσιο αυτό, το οποίο είναι πάρα πολύ απλό και πάρα πολύ λειτουργικό».

Ο ΥΠΕΞ αναφερόμενος στις προθέσεις της τουρκικής ηγεσίας είπε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας πολιτικός ηγέτης με μεγάλη εμπειρία και μεγάλη διάρκεια, όπως απεδείχθη. Κυριαρχεί στην τουρκική πολιτική ζωή τόσα χρόνια. Αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η Ελλάδα είναι ο ασφαλής και φερέγγυος γείτονας της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει κρίση σε όλη τη συνοριακή γραμμή της. Άρα έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχει σταθερότητα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να υπάρχει ένα πεδίο κοινών πρωτοβουλιών. Φυσικά χρειαζόμαστε έναν κανόνα αναφοράς και ο κανόνας αναφοράς δεν μπορεί να είναι άλλος από το διεθνές δίκαιο και για τα συγκεκριμένα θέματα, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας…Συζητήσαμε στο πλαίσιο που μπορεί να συζητήσει η Ελλάδα με την Τουρκία. Γιατί εμείς πρέπει να σεβόμαστε και σεβόμαστε απολύτως την υπόσταση και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ρόλο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον ρόλο των δύο Κοινοτήτων. Άρα συζητήσαμε στο επίπεδο που μπορούμε να συζητήσουμε».



Καταλάβατε τώρα πουπάει η δουλειά???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου