Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΕΙΑΔΑ ΠΡΙΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΜΠΟΜΠΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Και το κυρίαρχο χαρακτηριστικό των κάθε λογής Βαρουφάκηδων, είναι η …ντούμπλε φας διαχείριση – σε επικοινωνιακό τουλάχιστον επίπεδο, αφού αυτός ο ρόλος τους ανατίθεται – των πολυσύνθετων οικονομικών δεδομένων.



Η παραστατικότητα στην περιγραφή των καταστροφικών παραμέτρων που συνθέτουν το οικονομικό περιβάλλον, θεωρείται επικοινωνιακά το δυνατό τους χαρτί.
Αυτό όμως είναι που συνιστά και τη Δούρεια τακτική τους απέναντι στην ουσία του προβλήματος. Είναι το καρότο της δημοφιλίας, που επιχειρεί να συγκαλύψει το μαστίγιο που ακολουθεί.

Από τη λογική αυτής ακριβώς της διαχείρισης - όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο - δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγει και ο «αυθεντικός» Βαρουφάκης, που στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που προηγήθηκε, επεχείρησε να καρπωθεί ένα μέρος της συμπάθειας και της κοινωνικής αποδοχής, πριν αναχωρήσει και πάλι για το Σικάγο αναζητώντας τον επιούσιο.
 

Η ουσία της επικοινωνιακής στρατηγικής - αν και πασίγνωστη -  διαχρονικά "ακουμπά" σχετικά εύκολα τους αφελείς. Τι λέει λοιπόν αυτή η επικοινωνιακή λαθροχειρία...

"Περιγράψτε με δημοφιλία το πρόβλημα, τη βαρβαρότητα και τις εκδηλώσεις της, και αφού κερδίσετε την εμπιστοσύνη των αφελών, τότε μπορείτε να τους σερβίρετε τη λύση που θα μας εξυπηρετήσει"

Έτσι... τώρα που ο εκλογικός φερετζές έπεσε, η Βαρουφακειάδα επιστρέφει δριμύτερη, κραδαίνοντας το μαστίγιο εν είδει πολιτικής λύσης. Ελάτε να την ψηλαφίσουμε για να καταλάβουμε επιτέλους και την αθλιότητα του πολιτικού παιχνιδιού και του ρόλου των Βαρουφάκηδων στην πολιτική του χορογραφία.

Λέει λοιπόν ο «πολυαγαπημένος» περιγράφοντας:
«Δεν μπορούν να φτιάξουν την ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία είναι τελειωμένη. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά, βαθιά ύφεση. Δεν υπάρχει δύναμη μέσα στην ελληνική οικονομία, μέσα στην ελληνική κοινωνία που μπορεί να το αποτρέψει. Είναι, φανταστείτε, σαν το Οχάιο, το 1931. Και ρωτάμε: Τι μπορούν να κάνουν οι πολιτικοί του Οχάιο για να βγάλουν το Οχάιο από τη Μεγάλη Ύφεση; Η απάντηση είναι τίποτα»
Αυτά δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο ABC.

Ελάτε τώρα να δούμε και τον Δούρειο τρόπο που «ψηλαφεί» τη λύση ο «δημοφιλέστατος»:
Τρία βήματα είπε ότι χρειάζονται για να σωθεί ( ποιός λέτε???)… Η Ευρωζώνη. Και να ποιά είναι αυτά:
* Η ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ώστε αυτό να λαμβάνει κεφάλαια στήριξης απευθείας από τους μηχανισμούς, και όχι μέσω των κυβερνήσεων.
* Τα ευρωομόλογα.
* Μια επενδυτική πολιτική που θα ισχύει σε όλη την Ευρωζώνη.

Όσο για το μέλλον της Ελλάδας; «Εξαρτάται από το τι θα γίνει στην Ευρωζώνη. Όπως το τι συνέβη στο Οχάιο εξαρτήθηκε από την άνοδο του προέδρου Roosevelt και το New Deal, εάν δεν έχουμε ένα new deal για την Ευρώπη, η Ελλάδα δεν θα έχει την παραμικρή ελπίδα», είπε.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν διορθωθεί η Ευρώπη, θα διορθωθεί η Ελλάδα. Είναι αναγκαία προϋπόθεση η Ευρωζώνη να βρει ένα λογικό σχέδιο. Αλλά δεν είναι επαρκής προϋπόθεση. Μπορεί η Ευρώπη να διορθωθεί αλλά η Ελλάδα, που είναι γεμάτη αδυναμίες και κακοήθειες, να εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα και να μην ανακάμψει ποτέ».

Καταλάβατε λοιπόν τι εστί «Βαρουφακειάδα»???
Αντιληφθήκατε για τίνος ακριβώς τη «σωτηρία» βασανίζει το πολυμαθέστατο μυαλουδάκι του???
Μήπως αντιληφθήκατε ότι στο fun club αυτών των αντιλήψεων και αυτών των διανοητών της περιγραφικής καταγγελίας, μπορεί να έχουν κάλλιστα θέση συγκεκριμένες ομάδες και όμιλοι συμφερόντων, αλλά σε καμία περίπτωση δε δικαιούνται να «συνωστίζονται» στον απόηχο αυτών των επικίνδυνων λογικών ούτε της Γης, ούτε της πατρίδας μας οι «κολασμένοι», που όσο κάποιοι θα αναζητούν τη διαχειριστική διέξοδο στα αλλεπάλληλα αδιέξοδα ενός συστήματος που δολοφονεί, οι κολασμένοι που θα στοιχίζονται πίσω από ανάλογες λογικές, δε θα είναι τίποτε περισσότερο από την απαραίτητη κρεατόμαζα που θα συντηρεί τις κρεατομηχανές τους???

Κουβέντα λοιπόν για την ουσία και περιεχόμενο των εφαρμοζόμενων πολιτικών…
Ούτε λέξη για τους φορείς και το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής εξουσίας…
Και φυσικά ούτε καν παραπομπή στη φυσιογνωμία και το περιεχόμενο των θεσμών και των πραγματικών πολιτικών που εντέλλονται να υλοποιήσουν…

Το πρόβλημα κατά τη γνώμη όλων αυτών των κυρίων, είναι ένα …μοντελάκι που κάπου στράβωσε, και που θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Και για να το πούμε απλούστερα…

Πάρτε τεχνοκρατικές αποφάσεις που θα ξεγελάσουν και θα εξασφαλίσουν παράταση διότι έτσι και οι κοινωνίες ξεσηκωθούν θα μας πάρουν και τα σώβρακα.
Αυτά γράφαμε στις 27/6/2012... Τι λέτε λοιπόν μετά τις σημερινές του δηλώσεις???

Περισσότερος Βαρουφάκης στις ακόλουθες αναρτήσεις...

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ο Κυριακόπουλος γράφει χρόνια σε αυτό το blog και σε πολλά ζητήματα έχει πέσει μέρα. Δυστυχώς ο Βαρουφάκης/Μπαρουφάκης ακουλουθεί τα βήματα των προκατόχων του. Πχ, κανένας σόφρων άνθρωπος δεν θα φιλούσε τον Χαρδούβελη και στα 2 μάγουλα όπως έγινε κατά την παράδοση του υπουργείου οικονομικών. Δυστυχώς και πάλι έπρεπε να βγεί ο Σύριζα ώστε να ξεσκεπαστούν και αυτοι οι δήθεν επαναστάτες.
      Είπε χθες ο Μπαρουφάκης πως το κόστος των δανείων κοστίζει στους
      Ευρωπαίους "an arm and a leg". Μορφωμένος με τα Αγγλικά του γεμάτα ιδιωματισμούς αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζει το 4' ραιχ, την ομοσπονδιοποίηση και το κεντρικό έλεγχο των Τραπεζών απο τις Βρυξέλλες, ο Μπαρουφάκης.
      @philip Ξυπνα!!

      Διαγραφή
  2. ..κοινωνία σε κρίση που διαφεντεύεται από εξουσιαστικές δυνάμεις..& δεμένες στο οικονομικό συμφέρον..εγκλωβισμενες ανθρώπινες σχέσεις..
    και στα πλαισια της 'ντουμπλε-φας διαχειρισης'..
    Θα υπήρχε ελπίδα,(οχι μεσα απο την απομονωση ομως) αν ένα μικρό έστω, ελάχιστο κόμμα λειτουργούσε σαν δρομοδείχτης για την «αλλαγή γηπέδου», αν τολμούσε την άρνηση να παίξει στο γήπεδο του μηδενισμού
    (του μαρξιστικού ή καπιταλιστικού, αδιάφορο, Ιστορικού Υλισμού).

    Να ξεκαθαρίσει και να ορίσει το μικρό κόμμα τον προσανατολισμό: τις τομές και ανατροπές που θα συνιστούσαν «αλλαγή γηπέδου», ανάσχεση της ακατάσχετης διάλυσης, της αδυσώπητης παρακμής..κλπ. λεει εδω
    http://www.yannaras.gr/anatropes-noo-tropias/#more-792

    ΑπάντησηΔιαγραφή