Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ F-16

Άσχημα νέα από την Ισπανία και την συντριβή του ελληνικού F 16 στην Αλμπαθέτε. Δύο νεκροι και δέκα τραυματίες από τους οποίους οι τέσσερις σοβαρά είναι οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τα ισπανικά ΜΜΕ...
Image
Ελληνικό διθέσιο F 16 έπεσε πριν καν σηκωθεί καλά ,καλά από τον διάδρομο αεροδρομίου στο Αλπμαθετε της Ισπανίας και έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αεροσκάφος ιδίου τύπου. Οι πρώτες πηροφορίες κάνουν λόγο για...
τεσσερις τραυματίες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους. Ο ένας απ΄ αυτούς έχει ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Το ελληνικό F 16 συμμετείχε σε νατοϊκή άσκηση . Μόλις απογειώθηκε ο κινητήρας παρουσίασε πρόβλημα δεν είχε την απαραίτητη ισχύ και το αεροσκάφος έπεσε πάνω στο σταθμευμένο F 16.

Οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν ότι στο αεροδρόμιο επικρατεί κόλαση.

Το διθέσιο ελληνικό F -16 της 341 Μοίρας ,συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ. Μόλις απογειώθηκε η ισχύς του κινητήρα του παρουσίασε πρόβλημα . Το αεροσκάφος δεν μπόρεσε να πάρει ύψος και συνετρίβη πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα στην πίστα του αεροδρομίου. Προκλήθηκε κόλαση πυρκαγιάς και πανδαιμόνιο. Μέχρι στιγμής τα σωστικά συνεργεία κάνουν λόγο για 10 τραυματίες από τους οποίους οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δεν έχει διευκρινιστεί η τύχη των δύο πιλότων της ΠΑ. Πρόλαβαν ή όχι να χρησιμποιήσουν τα εκτινασσόμενα καθίσματα. Στο αεροδρόμιο της Αλμπαθέτε γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που προκλήθηκε.


Η άσκηση που συμμετείχε το ελληνικό F-16 προβλέπει την εκπαίδευση των πιλότων του NATO σε προηγμένες τακτικές μάχης. Το δυστύχημα όμως δεν έγινε κατά την διάρκεια άσκησης ,αλλά ενω το αεροσκάφος βρισκόταν στην φάση απογείωσής του. Μόλις “ξεκόλλησε” από το έδαφος έπεσε.

ON ALERT
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου